My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Eπιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για εξοικονόμηση ενέργειας.

Toν Ιούνιο ξεκινάει και για τις 13 περιφέρειες της χώρας η έναρξη του προγράμματος ''εξοικονόμηση κατ οίκον'' του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου, φορολογικές εκπτώσεις ή απευθείας επιχορηγήσεις.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από μια σειρά προγραμμάτων που θα ανακοινωθούν με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα ''εξοικονόμηση στους Δήμους''.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε ένα σπίτι μέχρι 60% και ως παράδειγμα ανέφερε ότι ένα σπίτι στη Βόρεια Ελλάδα 100 τετραγωνικών μέτρων από τις αλλαγές που θα κάνει στο πλαίσιο του προγράμματος θα έχει όφελος μέχρι και 1600 ευρώ το χρόνο.

Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 100.000 κατοικίες είναι συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ και θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 1 δισ κιλοβατώρες ετησίως.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο υποπρογράμματα:

- Συμμετοχή στο πρόγραμμα με τραπεζικά δάνεια και επιδοτούμενο επιτόκιο το ύψος του οποίου θα οριστεί με κανόνες ανταγωνισμού της τραπεζικής αγοράς αλλά στόχος είναι ο καταναλωτής να πληρώνει περίπου 1% και περίπου 5% να είναι η επιδότηση.

Για την ένταξη σε αυτή την κατηγορία ο ιδιώτης πρέπει να έχει ατομικό εισόδημα όχι πάνω από
30.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα που να μην ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.
-
Απευθείας επιχορήγηση ύψους 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για ιδιώτες με ατομικό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ή 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Σημειώνεται ότι για πολυκατοικίες, προκειμένου για την ένταξή τους ως ενιαίο κτίριο, θα πρέπει το 50% των ιδιοκτητών να ανήκουν στην κατηγορίες των 30.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και 50.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και το 50% της πολυκατοικίας να χρησιμοποιείται για κύρια κατοικία.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει να έχει διενεργηθεί ενεργειακή επιθεώρηση , υποβάλλει την αίτηση στην τράπεζα γίνεται η έγκριση δίνεται μέρος των χρημάτων και για να γίνει η αποπληρωμή προηγείται δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση. Οι κατοικίες που αφορά το πρόγραμμα είναι μονοκατοικίες πολυκατοικίες και διαμερίσματα πριν από την 1/1/ 1980 και για περιοχές με τιμή ζώνης έως 15000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα προβλέπεται
έκπτωση 30% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος και έως του ποσού των 25.000 ευρώ.Οι αλλαγές που θα γίνουν αφορούν σε διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες, κουφώματα, τοποθέτηση θερμομόνωσης δώματος, στέγης και κελύφους, εγκατάσταση νέου λέβητά ή αντικατάσταση παλαιού, συστήματα σκίασης, ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Η τραπεζική επιδότηση θα γίνει μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

Πηγή Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"