My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΤΕΜΠΜΕ: Στις 23-25 Απριλίου οι αιτήσεις


ΤΕΜΠΜΕ: Στις 23-25 Απριλίου οι αιτήσεις


Από το τέλος Απριλίου θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για την εγγυοδοσία δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και για προμηθευτές, ενώ το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου θα έχει κατατεθεί και το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.




Τις σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, Αλέξανδρος Παπαρσένος και ο γ.γ. Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).



Σύμφωνα με τον κ. Παπαρσένο από τις 23 ή το αργότερο τις 25 Απριλίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις τράπεζες για τη λήψη χαμηλότοκων δανείων, με σκοπό την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για δαπάνες αγοράς υπηρεσιών, πρώτων υλών, εμπορευμάτων κ.λπ. Σημειώνεται πως για τα προγράμματα αυτά το ΤΕΜΠΜΕ έχει προβλέψει πόρους 2 δισ. ευρώ.



Ο πρόεδρος του Ταμείου αποκάλυψε, επίσης, ότι προς το τέλος Μαΐου θα «τρέξουν» δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία θα αφορούν στις επενδύσεις των ΜΜΕ, με το βάρος να δίδεται σε επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα προϊόντα. Σημείωσε, ακόμη, ότι το Ταμείο έχει σε εξέλιξη συζητήσεις και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία προγράμματος για τον αγροτικό κόσμο.





14/4/2010

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"