My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ιδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα.



Την ίδρυση επιχειρήσεων μέσα σε μία ημέρα έχει προαναγγείλει η υπουργός Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, έχει εξαγγελθεί από τον Φεβρουάριο και όπως έχει ανακοινωθεί θα συνοδευτεί σε δεύτερο χρόνο από νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το νέο μοντέλο αδειοδότησης, που προωθεί η υπουργός, στηρίζεται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στα κατά τόπους επιμελητήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν και ως one-stop- shop για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και τις νέες επενδύσεις.

Διαδικασίες 
Για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα ΚΕΠ, ενώ για τις μεγαλύτερες (ΑΕ και ΕΠΕ) θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφο, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας επικαλούμενοι το νομοσχέδιο.
Κατόπιν θα ενημερώνεται το Επιμελητήριο και θα «τροφοδοτεί» ηλεκτρονικά το Μητρώο, μέσω του οποίου θα ενημερώνεται και πάλι ηλεκτρονικά η εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στόχος είναι η όλη διαδικασία ενημέρωσης των διαφόρων υπηρεσιών, από το ΚΕΠ ή τον συμβολαιογράφο και μετά να γίνεται ηλεκτρονικά, προκειμένου ο υποψήφιος επιχειρηματίας να μη χάνει χρόνο και χρήμα επισκεπτόμενος τις διάφορες υπηρεσίες.

Πηγή Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"