My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΦΠΑ 13% για τρόφιμα, τιμολόγια



Στο 13% ο ΦΠΑ σε τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΗ, κόμιστρα ταξί. Στο 6,5% φάρμακα και διαμονή σε ξενοδοχεία. Νέες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει από την Πρωτοχρονιά η τρίτη μέσα σε εννέα μήνες αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει:

1. Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 13% από 11% με στόχο την άντληση πρόσθετων εσόδων ύψους 800 εκατ. ευρώ. Η αύξηση κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες του ΦΠΑ φέρνει ανατιμήσεις σε τρόφιμα, κόμιστρα ταξί, τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, σερβιριζόμενα αγαθά (πλην αλκοόλ) σε καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, επιδιορθώσεις ενδυμάτων και υποδημάτων. Ακριβότερες γίνονται και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

2. Αύξηση του μειωμένου συντελεστή στο 6,5% από 5,5%. Επιβαρύνονται κυρίως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου.

3. Στο μειωμένο ΦΠΑ 6,5% «μετακομίζουν» τα φάρμακα και οι υπηρεσίες τουρισμού (διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ) με απώλεια εσόδων για το Δημόσιο 250 εκατ. ευρώ.

Παραμένει στο 23% ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ που επιβάλλεται στα περισσότερα αγαθά (ένδυση, υπόδηση, αυτοκίνητα, καύσιμα, οινοπνευματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ακίνητα κ.ά.).


19/11/2010
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"