My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΛΕΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ;....... ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ΕΚΤΟΣ!
Μετράνε όλες οι αποδείξεις από φέτος εκτός από ΔΕΚΟ και πολυτελή αγαθά.



Μετράνε όλες οι αποδείξεις από φέτος εκτός από ΔΕΚΟ και πολυτελή αγαθά.

       
Όλες οι αποδείξεις αγορών, εκτός από αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως είναι η αγορά ΙΧ αυτοκινήτων, θα υπολογίζονται από φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η διασύνδεση του συνολικού ποσού των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο θα προκύψει από τη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επίσης, από την ίδια διαβούλευση θα προκύψει και η απόφαση για το πώς οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις αυτές στην Εφορία και εάν θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης, την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν, προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις.

Πρόθεση, πάντως, του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχουν ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να είναι εφικτή η έκδοση των αποδείξεων.

Τα ίδια ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σχετικά με το δανεισμό του δημοσίου ότι τουλάχιστον το 70% των δανειακών αναγκών του Δημοσίου θα αντληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010 και ειδικότερα το 20% του ετήσιου δανεισμού το πρώτο τρίμηνο και το 50% το δεύτερο τρίμηνο.

Επίσης, ανέφεραν ότι οι λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Δημοσίου τον Ιανουάριο είναι περίπου 4 δισ. ευρώ και καλύπτονται σχεδόν από τα ταμειακά υπόλοιπα που υπάρχουν. Τέλος, οι ίδιοι άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει δανεισμός του Δημοσίου και σε ξένο νόμισμα (πλην ευρώ) όπως και από τις ασιατικές αγορές.

Πηγή Α.Π.Ε.




Εκδόθηκε η απόφαση για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς, συντάξεις και λοιπές παροχές  που θα καταβληθούν κατά το  ημερολογιακό έτος 2010.


Με την κατεπείγουσα απόφαση ΠΟΛ. 1151/11-12-2009 η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις απαραίτητες διευκρινίσεις  για την ορθή παρακράτηση του φόρου εισοδήματος από μισθούς, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους κατά το ημερολογιακό έτος 2010.

Πιο συγκεκριμένα η κλίμακα που εφαρμοστεί για το έτος 2010 είναι η ακόλουθη:

ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2010   
    
ΚλιμάκιοΦορολογικός Φόρος Σύνολο
εισοδήματος (ευρώ)συντελεστήςκλιμακίου
 %(ευρώ)Εισοδήματος (ευρώ)Φόρου (ευρώ)
12.0000012.0000
18.000244.32030.0004.320
45.0003515.75075.00020.070
άνω 75.00040   


Η  κλίμακα αυτή  είχε διαμορφωθεί όπως παραπάνω, με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3697/2008.
Με βάση όμως  τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα καταρτισθεί νέα ενιαία κλίμακα φορολογίας που θα ισχύσει από το έτος 2010 και μετά  με την οποία θα αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.
Μέχρι την καθιέρωση της νέας φορολογικής κλίμακας για το έτος 2010 και την κοινοποίηση αυτής από το Υπουργείο Οικονομικών, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας θα χρησιμοποιούν την ανωτέρω κλίμακα για την παρακράτηση του φόρου.

Ολόκληρη η απόφαση παρατίθεται κατωτέρω.
  







Για την Tax Heaven


Κωσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά
Λογιστής – Φοροτεχνικός.

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"