My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Χωρίς ΦΕΚ και δικηγόρο η ίδρυση επιχείρησης.



Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (ΑΕ και ΕΠΕ) και επιλεγμένα ΚΕΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Επιμελητηρίων (ΟΕ και ΕΕ).



  • Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (ΑΕ και ΕΠΕ) και επιλεγμένα ΚΕΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Επιμελητηρίων (ΟΕ και ΕΕ) 
  • Kαταργείται η υποχρεωτική εμπλοκή δικηγόρου για τη σύσταση των EΠE, όπως και η δημοσίευση της ίδρυσης στο ΦEK σύμφωνα με το προσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων που κατέθεσε η υπουργός Oικονομίας, Aνταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας Λούκα Kατσέλη στη Bουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την υποβολή του σχετικού νομοσχεδίου.
Επιτάχυνση
  • Mε τη νέα διαδικασία οι επιχειρήσεις θα ιδρύονται «σε μία ημέρα με ένα βήμα», ενώ και το κόστος ίδρυσης μειώνεται σημαντικά π.χ. για μία EΠE από 1.942 ευρώ στα 541 ευρώ, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον ο δικηγόρος, του οποίου η αμοιβή είναι 981 ευρώ, ούτε η δημοσίευση στο ΦEK που κοστίζει 420 ευρώ. Mάλιστα, το σχέδιο αναφέρει ότι οι απώλειες του Δημοσίου από τα τέλη ΦEK (γύρω στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ το 2008) θα αντισταθμιστούν από την κατάργηση του κονδυλίου για τη χορήγηση του επιδόματος των υπαλλήλων του υπουργείου Eσωτερικών!... 
Οne stop shop.

  • Oι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (AE και EΠE) και επιλεγμένα KEΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Eπιμελητηρίων (OE και EE). Aπό εκεί η αίτησή τους για την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θα διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο Γενικό Eπιχειρηματικό Mητρώο (ΓEMH), καθώς και στην εφορία και το ασφαλιστικό ταμείο για την έκδοση AΦM και AMKA της επιχείρησης.

Tο ηλεκτρονικό αρχείο των επιχειρήσεων (ΓEMH) πάντως, που παίζει κομβικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, δεν είναι ακόμα έτοιμο να λειτουργήσει.

Πηγή Ημερησία

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΤΕΜΠΜΕ: Στις 23-25 Απριλίου οι αιτήσεις


ΤΕΜΠΜΕ: Στις 23-25 Απριλίου οι αιτήσεις


Από το τέλος Απριλίου θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για την εγγυοδοσία δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και για προμηθευτές, ενώ το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου θα έχει κατατεθεί και το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.




Τις σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, Αλέξανδρος Παπαρσένος και ο γ.γ. Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).



Σύμφωνα με τον κ. Παπαρσένο από τις 23 ή το αργότερο τις 25 Απριλίου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις τράπεζες για τη λήψη χαμηλότοκων δανείων, με σκοπό την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για δαπάνες αγοράς υπηρεσιών, πρώτων υλών, εμπορευμάτων κ.λπ. Σημειώνεται πως για τα προγράμματα αυτά το ΤΕΜΠΜΕ έχει προβλέψει πόρους 2 δισ. ευρώ.



Ο πρόεδρος του Ταμείου αποκάλυψε, επίσης, ότι προς το τέλος Μαΐου θα «τρέξουν» δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία θα αφορούν στις επενδύσεις των ΜΜΕ, με το βάρος να δίδεται σε επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα προϊόντα. Σημείωσε, ακόμη, ότι το Ταμείο έχει σε εξέλιξη συζητήσεις και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία προγράμματος για τον αγροτικό κόσμο.





14/4/2010

Πηγή: Ημερησία

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"