My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Προσοχή στις διελεύσεις με το TEO PASS !!!

"Σάββατο, 15 Μαΐου 2010


"Θέλω να σας ενημερώσω για τον τρόπο και τις μεθόδους που μας χρεώνουν στους σταθμούς διοδίων κάθε φορά, όχι μόνον όταν περνάμε από τη διαγραμμισμένη λωρίδα TEO PASS αλλά και από τις άλλες λωρίδες όταν ο σταθμός ΄΄δεν λειτουργεί΄΄ είτε επειδή έχουν απεργία, είτε επειδή ο σταθμός είναι υπό κατάληψη από κατοίκους της περιοχής που διαδηλώνουν εναντίον των διοδίων, είτε όταν εκτελούνται έργα ‘’διαγραμμίσεων λωρίδων΄΄, ακόμη και...
εάν οι μπάρες είναι ανοιχτές και το φώς πράσινο.
Επιπλέον , από δικά τους τεχνικά και διαδικαστικά θέματα σχετικά με τα συστήματά τους..... πιστώνουν χρεωστικά το ΄΄μηχανάκι’’ εν αγνοία των πελατών τους χωρίς προειδοποίηση ( Οριακό) με μεγάλα ποσά. Το ερώτημα είναι γιατί λόγω αλλαγής του ...συστήματος τους, εμένα να μου βγάζει πράσινο και όχι κόκκινο αφού είχαν τελείωσει η μονάδες μου?
Γιατί να μην γνωρίζω αν έχω ή δεν έχω μονάδες να περνάω από τις λωρίδες TEO PASS και τώρα εκ των υστέρων να μου ζητάνε χρήματα για τις διαβάσεις για τις οποίες εκείνοι μου έδειχναν ότι ήταν νόμιμες!!!!!!!
Συγκεκριμένα , με την περίπτωσή μου όταν σε διέλευσή μου έβγαλε δεύτερη φορά ‘’οριακό’’ και πήγα να το συμπληρώσω, με έκπληξη διαπίστωσα ότι με έχουν χρεωμένο αυθαίρετα με 47 € !!!!!!!

Σε επικοινωνία μου με το αρμόδιο γραφείο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας με πληροφόρησαν ότι ανεξάρτητα από τους παραπάνω λόγους, η κάθε διέλευση χρεώνεται ούτως ή άλλως . Σε ερώτησή μου γιατί εφόσον δεν υπήρχε κάλυψη οι μπάρες άνοιγαν κανονικά και το φως ήταν πράσινο ( Ο.Κ ) χωρίς να με προειδοποιούν, δεν μου έδωσαν πειστικές απαντήσεις και μπορώ να πω με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο, παρόλες τις διαμαρτυρίες μου για την μη έγκαιρη πληροφόρησή μου .

Εκτιμώ ότι την ίδια περίπτωση με τη δική μου πρέπει να αντιμετωπίζουν και άλλοι χρήστες του TEO PASS. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπο οργανωμένοι, για να μη μας αντιμετωπίζουν οι διάφορες υπηρεσίες σαν υποτακτικούς με τις διάφορες αυθαιρεσίες τους και επίσης να αντιμετωπίζουμε νομικά τέτοιες περιπτώσεις και συμπεριφορές.

Ο συνήγορος του ΠΟΛΙΤΗ που είναι????

Αναγνώστης"

Αναδημοσίευση από http://troktiko.blogspot.com/

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!

"ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΜΩΣ;"



Στην εφαρμογή πόθεν έσχες σε πρώτη κατοικία και τοκοχρεολυτικές δόσεις στεγαστικού δανείου έχει προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δημοσίευση του τελευταίου φορολογικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σε επείγουσα εγκύκλιο που απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς τις Εφορίες για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου προβλέπεται η κατάργηση της εξαίρεσης της πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες ανεξαρτήτως εμβαδού και αξίας, ενώ το ίδιο ισχύει και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2010 για το σύνολο των δόσεων των στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
• Καταργείται από 23 Απριλίου 2010 και μετά η απαλλαγή από το τεκμήριο της δαπάνης που καταβάλλεται για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, καθώς και της δαπάνης που καταβάλλεται για την ανέγερση οικοδομής από επιχείρηση που αναλαμβάνει κατά κύριο επάγγελμα την ανέγερση οικοδομών. Δηλαδή, τα ποσά που καταβάλλονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού και μετά, για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας και ανεξάρτητα από την επιφάνεια αυτής, υπάγονται στην εφαρμογή του τεκμηρίου.
Από 23 Απριλίου και μετά υπάγονται στην εφαρμογή του τεκμηρίου και οι δαπάνες που καταβάλλονται για την ανέγερση οικοδομής από ατομική επιχείρηση που αναλαμβάνει κατά κύριο επάγγελμα την ανέγερση οικοδομών.
• Τεκμήριο αποτελεί και η δόση στεγαστικού δανείου. Οι σχετικές διατάξεις τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 οπότε καταργείται η απαλλαγή από το τεκμήριο της καταβολής των τόκων ή χρεολυσίου κατά περίπτωση για αγορά κατοικίας. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά καταργείται η απαλλαγή από το τεκμήριο της καταβολής του τοκοχρεολυσίου, τόσο για αγορά εξοπλισμού γεωργικής επιχείρησης, όσο και για αγορά οικοπέδου από επιτηδευματίες που ασκούν ατομική επιχείρηση και ασχολούνται επαγγελματικά με την ανέγερση και πώληση οικοδομών.
Από 23 Απριλίου 2010 και μετά, όλα τα ποσά που καταβάλλονται για τη χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε υπάγονται στην εφαρμογή του τεκμηρίου. Παύει συνεπώς να ισχύει από 23/4/2010 και μετά η απαλλαγή από το τεκμήριο της χορήγησης δανείων προς εταιρείες ή κοινοπραξίες ή κοινωνίες από τα μέλη ή τους μετόχους τους.
Οι ανωτέρω ρυθμίσεις χαρακτηρίζονται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κατασκευαστές ως πλήγμα στην αγορά κατοικίας, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί πως αποτελούν ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το «μαύρο χρήμα» που κυκλοφορεί στην κτηματαγορά.
Όπως αναφέρουν στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του real estate, η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απαλλαγή από το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας βέβαιον είναι ότι θα λειτουργήσει ανασταλτικά για αρκετούς ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι θα στραφούν στην μίσθωση ακινήτου, που την παρούσα περίοδο είναι πιο ελκυστική.

12/5/2010
Πηγή: www.in.gr

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Διασύνδεση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

ΠΟΛ.1052/7.5.2010

Διασύνδεση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Αθήνα, 7 Μαΐου 2010Αριθ.Πρωτ.: 10543/Β0012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
& ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ              
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ        
ΤΜΗΜΑ: Β                            

Ταχ. Δ/νση:Κ.Σερβίας 10                
Ταχ.Κώδικας:101 84 ΑΘΗΝΑ              
Πληροφορίες: Μ. Χαπίδης                  
Τηλέφωνο: 210-3375311,312           
ΦΑΞ:210-3375001


ΠΟΛ: 1052

ΘΕΜΑ: Διασύνδεση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Με τις διατάξεις της περίπτωσης στ’ της παραγράφου 26 του άρθρου 5 του ν. 3299/2004 ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι οι φορείς επενδύσεων που επιλέγουν την ενίσχυση της φορολογικής απαλλαγής υποχρεούνται, στην υποβολή Δήλωσης Φορολογικής Απαλλαγής (Δ.Φ.Α.).

2. Περαιτέρω, με τις διατάξεις της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 20 του άρθρου 7 του ν. 3299/2004 ορίζεται, ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από τον επενδυτή, τα απαραίτητα για τον έλεγχο της επένδυσης στοιχεία, τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να ενημερώνεται η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής του Νόμου αυτού.

3. Με τις διατάξεις της αρ.1100384/11194/Β0012/ΠΟΛ.1130/9.11.2006 Α.Υ.Ο.,  η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του ν. 3299/2004, ορίζεται, ότι οι επιχειρήσεις που υπαγάγουν τα επενδυτικά τους σχέδια στο καθεστώς του νόμου αυτού, υποχρεούνται να υποβάλλουν τη «Δήλωση Φορολογικής Απαλλαγής» (Δ.Φ.Α.),  ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://forologika.ependyseis.gr  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (πρώην Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών) και περαιτέρω υποβάλλουν στη αρμόδια Δ.Ο.Υ, με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου οικονομικού έτους, εκτύπωση της Δ.Φ.Α. σε δύο αντίγραφα.

4. Η Διεύθυνση Έγκρισης και Ελέγχου Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με την αριθ. πρωτ: 60538/28-12-2009 εγκύκλιό της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες,  έχουν πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων και ως εκ τούτου μπορούν να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά (ήτοι να παραλαμβάνουν και να παρακολουθούν) τις Δ.Φ.Α. που υποβάλλονται, κατ’εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3299/2004, από τις επιχειρήσεις αρμοδιότητας τους.

5. Η Διεύθυνση Εφαρμογών  Η/Υ (Δ30) με το αρ.4010898 ΕΞ/0030/08.04.2010 έγγραφό της, μετά από σχετικό έγγραφό μας, μας γνώρισε, ότι όλες οι Δ.Ο.Υ διαθέτουν εξοπλισμό ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει την σύνδεση τους με το σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

6. Εξάλλου, με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 1β του άρθρου  10 του ν. 3816/2010 (ΦΕΚ Α’ 6), η έναρξη δαπανών για την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων στην ενίσχυση της φορολογικής απαλλαγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3299/2004, ήταν δυνατή  έως και την 29η Ιανουαρίου 2010.

7. Ενόψει των ανωτέρω, σας κοινοποιούμε συνημμένα την  αριθ. πρωτ: 60538/28-12-2009 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Έγκρισης και Ελέγχου Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τα επισυναπτόμενα παραρτήματά της, αναφορικά με την διασύνδεση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του ιδίου Υπουργείου προκειμένου, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. να παραλαμβάνουν και ηλεκτρονικά τις «Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής» των επιχειρήσεων που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους. 

8. Επισημαίνεται, ότι οι επιχειρήσεις, για επενδυτικά σχέδια του ν.3299/2004 που άρχισαν να πραγματοποιούνται  μέχρι και την 29η Ιανουαρίου 2010 και δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα εξακολουθούν να υποβάλλουν στη αρμόδια Δ.Ο.Υ, με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου οικονομικού έτους, εκτύπωση της Δ.Φ.Α. σε δύο αντίγραφα.

Ακριβές αντίγραφο                
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας               

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.


Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου,  το σ/ν για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, το οποίο θα πάρει αμέσως μετά το δρόμο για την ψήφισή του στη Βουλή.

Οι βασικές αλλαγές:

- θεσμοθετείται η βασική σύνταξη την οποία εγγυάται, παρέχει και χρηματοδοτεί το κράτος της τάξης των 360 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα.

- θεσμοθετείται η ανταποδοτική σύνταξη η οποία προκύπτει από τις καταβαλλόμενες εισφορές και το χρόνο εργασίας του κάθε ασφαλισμένου. Το σύστημα αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018 με αρχή υπολογισμού τα χρόνια του εργασιακού βίου μετά το 2013. Προβλέπονται ρυθμίσεις με μεταβαλλόμενους συντελεστές ανά έτος ώστε να δημιουργείται κίνητρο παραμονής μετά τα 36 και εως τα 40 χρόνια στην εργασία.

- τα γενικά όρια ηλικίας παραμένουν στα 65. Το σύστημα θέτει ως στόχο την αύξηση του πραγματικού μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 61,4 χρόνια που είναι σήμερα στα 63,5 ως το 2015, απαγορεύονται σε όλα τα ταμεία τα προγράμματα εθελούσιων εξόδων. Από την 1/1/2011 επεκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων η χορήγηση μειωμένης σύνταξης κατά 6% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται του ορίου συνταξιοδότησης.

- Από το 2013 εντάσσονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ. Ειδικότερα για τα όρια συνταξιοδότησης των μητέρων του δημοσίου, η ρύθμιση θα ανακοινωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου στις επόμενες ημέρες, ενώ για τις μητέρες στον ιδιωτικό τομέα ισχύουν τα όρια του νόμου Πετραλιά.

- Καθορίζεται ως ενιαίος φορέας διαχείρισης των αποθεματικών όλων των ταμείων η τράπεζα της Ελλάδος.

- Ενοποιούνται όλοι οι φορείς κοινωνικών ασφαλίσεων σε τρεις (μισθωτοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι) σε ότι αφορά την κύρια σύνταξη και η αρχή γίνεται από το 2013.

- διαχωρίζονται οι κλάδοι υγείας από το συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι φορείς πρωτοβάθμιας υγείας υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Υγείας και ενσωματώνονται στο εθνικό Σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ προβλέπεται ενοποίηση των κανόνων και των παροχών στις υπηρεσίες υγείας.

-Από το 2013 θα εφαρμόζεται ένας νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Την ίδια χρονιά οι δημόσιοι υπάλληλοι εντάσσονται στο ΙΚΑ. Σημειώνεται ότι ειδικά για τα όρια ηλικίας των μητέρων που είναι δημοσίοι υπαλλήλοι τις ρυθμίσεις θα εξαγγείλει στις επόμενες ημέρες ο κ. Παπακωνσταντίνου.

-Από την 1/1/2018 θα αρχίσει σταδιακά να αποδίδεται η νέα σύνταξη όπου βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου.

- Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί τη βασική σύνταξη, που δεν αναλογεί σε ασφαλιστικές εισφορές και αντιστοιχεί σε 360 ευρώ σε σημερινές τιμές και θα χορηγείται από την 1/1/2018. Θεσπίζεται επίσης η αναλογική σύνταξη που είναι ανταποδοτική και θα αναλογεί στο ύψος των εισφορών και των χρόνων ασφάλισης. Κρίσιμος χρόνος για την αναλογική σύνταξη είναι το 2013. 'Οσοι μπαίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα μετά το 2013 θα προσδοκούν σύνταξη με βάση το νέο ασφαλιστικό. 'Οσοι είναι στο σύστημα πριν το 2013 θα πάρουν σύνταξη με έναν μικτό υπολογισμό. Το τμήμα του εργάσιμου βίου τους μέχρι το 2013 θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα και το διάστημα από το 2013 μέχρι το χρόνο συνταξιοδότησης με ένα μεταβατικό τρόπο με βάση το καινούργιο σύστημα.

- Θεσπίζονται αντικίνητρα για την απασχόληση των συνταξιούχων. Πιο συγκεκριμένα συνταξιούχοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος τους, αν απασχολούνται αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης, ενώ για όσους είναι μετά το 55ο έτος θα καταβάλλεται μειωμένο ποσοστό σύνταξης.

- Για τα βαρέα και ανθυγιεινά θα προκύψει νέα επικυροποιημένη λίστα έως την 1/7/2011. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται μια θετική απόκλιση του προσχεδίου νόμου από το μνημόνιο το οποίο προέβλεπε τον αποκλεισμό συνταξιοδότησης πριν το 60ο έτος. Επίσης, διατηρείται η δυνατότητα συνταξιοδότησης με βάση την 35ετία ή την 37ετία χωρίς να μπαίνει ως γενική προϋπόθεση συνταξιοδότησης τα 40 χρόνια στη δουλειά. Ομως, θεσπίζονται αντικίνητρα αφού το σημερινό επίπεδο πλήρους σύνταξης θα προκύπτει μόνο αν ο ασφαλισμένος παραμείνει στην εργασία κατά την τριετία 38, 39 και 40 χρόνων.

-Από την 1/1/2018 θα αρχίσει η λειτουργία των νέων φορέων κύριας ασφάλισης που προκύπτουν από την ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία, αυτά των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών. Το προσχέδιο νόμου εξαιρεί τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ). Στα ταμεία αυτά οι τομείς κύριας ασφάλισης παραμένουν με την υποχρέωση να καταβάλλουν εξ' ιδίων πόρων τα ποσά της βασικής σύνταξης στους δικαιούχους.

- Ενοποιούνται οι υπηρεσίες υγείας των ταμείων υπό την ευθύνη του υπουργείου Υγείας και εντός δύο ετών οφείλουν να εκπονήσουν ενιαίους κανόνες και ενιαίες παροχές προς τους ασφαλισμένους τους (αγορά υπηρεσιών, σύναψη συμβάσεων με τους παρόχους, τιμές υλικών επεμβάσεων κλπ).

-Θεσμοθετείται η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων η οποία θα τηρείται σε λογαριασμό και όπου θα καταλήγουν κρατήσεις από τις συντάξεις που καθορίζονται ως εξής: για συντάξεις από 1.401 ευρώ εως 1.700 ποσοστό 3%, από 1.701 ως 2.300 ποσοστό 5%, από 2.300 ως 2.900 ποσοστό 7% , από 2.900 και πάνω ποσοστό 9%.

- Κατά την τριετία 2011 έως 2013 θα αυξηθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με ισόποση μείωση των εισφορών προς τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

Πηγή Κέρδος


Προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"