My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΙΚ: Παράταση έως 30/6 για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών


Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Οικονομικών
Με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 84 του νόμου 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις» έχει δοθεί το δικαίωμα για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με έκπτωση 80% επί των προστίμων και προσαυξήσεων και για την υποβολή αρχικών και συμπληρωματικών δηλώσεων για εισοδήματα έως το 2009 χωρίς την καταβολή πρόσθετου φόρου ή προστίμου. Η προθεσμία καταβολής λήγει σήμερα, 31 Μαΐου 2010.

Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της δυνατότητας καταβολής χρεών και υποβολής δηλώσεων .
Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας το αυξημένο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, των συλλόγων και των υπηρεσιών, παρατείνει την προθεσμία εφαρμογής των διατάξεων αυτών, τη δυνατότητα καταβολής χρεών και υποβολής δηλώσεων, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010. Σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών τις προσεχείς μέρες. 

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πότε μπορούν να καταθέτουν οι επιχειρηματίες αίτηση για τα δυο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.







Τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας, ισχύουν από την ημέρα υπογραφής του οδηγού εφαρμογής από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά για να μπορέσει ο επιχειρηματίας να υποβάλει την αίτηση ένταξης στα σχετικά προγράμματα, θα πρέπει να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας του Ταμείου με τις τράπεζες και στη συνέχεια να σταλεί και η σχετική εγκύκλιος από την τράπεζα στα υποκαταστήματά της.


Πότε μπορούν να καταθέτουν οι επιχειρηματίες αίτηση για τα δυο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.



Τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας, ισχύουν από την ημέρα υπογραφής του οδηγού εφαρμογής από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά για να μπορέσει ο επιχειρηματίας να υποβάλει την αίτηση ένταξης στα σχετικά προγράμματα, θα πρέπει να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας του Ταμείου με τις τράπεζες και στη συνέχεια να σταλεί και η σχετική εγκύκλιος από την τράπεζα στα υποκαταστήματά της.



Η κατάσταση, όπως έχει σήμερα, είναι η εξής: Ο οδηγός εφαρμογής για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» υπεγράφη στις 13 Μαΐου 2010 και στις 19 Μαΐου 2010 υπεγράφη ο οδηγός για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ΜΕ/ΠΜΕ».



Εχουν σταλεί οι συμβάσεις συνεργασίας από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ σε 37 τράπεζες. Σταδιακά επιστρέφουν υπογεγραμμένες οι συμβάσεις. Οταν υπογραφεί η σύμβαση συνεργασίας τότε απομένει να σταλεί και η σχετική εγκύκλιος από την τράπεζα στα υποκαταστήματά της, ώστε να μπορέσει πλέον ο επιχειρηματίας να υποβάλει την αίτηση ένταξης στα σχετικά προγράμματα.



Μέχρι σήμερα για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» έχουν υπογράψει σύμβαση συνεργασίας 8 τράπεζες: Alpha Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Proton Bank, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιρ. Τράπεζα Δυτ. Μακεδονίας, Συνεταιρ. Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιρ. Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου, Συνεταιρ. Τράπεζα Νομού Σερρών.



Για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ΜΕ/ΠΜΕ» έχουν υπογράψει 6 τράπεζες: Alpha Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιρ. Τράπεζα Δυτ. Μακεδονίας, Συνεταιρ. Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιρ. Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου.



Τα στοιχεία αυτά, όπως και άλλα βοηθητικά, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ (www.tempme.gr).



Πηγή Κέρδος

Ινδία: «μηδέν ρουπίες» είναι η απάντηση στο «λάδωμα»/


(ΜΗΠΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ;)



"ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΣ 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2010":




Ενα χαρτονόμισμα με αξία «μηδέν ρουπίες» είναι η απάντηση στο λάδωμα που απαιτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ινδία, αλλά επειδή οι έξυπνες ιδέες δεν έχουν πατρίδα, φαίνεται να ταιριάζει μια χαρά και αλλού. 

Ινδική μη κυβερνητική οργάνωση τυπώνει και προωθεί χαρτονομίσματα μηδενικής αξίας, με σύνθημα «Εξαλείψτε τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα» και ουσιαστικά δίνει λύση, αλλά και αέρα να μιλήσουν, σε απλούς πολίτες που πελαγώνουν καθώς βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με το απλωμένο χέρι δημόσιων υπαλλήλων που τους ζητούν «προμήθεια» για την παραμικρή παροχή υπηρεσιών, οι οποίες κανονικά έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Η Ινδία είναι μια χώρα στην οποία το «λάδωμα» και η «μίζα» οργιάζουν, την ώρα που αποτελούν ταυτόχρονα σοβαρά αδικήματα που επισύρουν αυστηρές ποινές. Αγανακτισμένοι Ινδοί, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σαφώς κάτω από το όριο της φτώχειας, απευθύνονται στη μη κυβερνητική οργάνωση (5th Pillar) για να προμηθευτούν τα σωτήρια χαρτονομίσματα και να τα προωθήσουν στον πρώτο κρατικό υπάλληλο που δεν θα τους εξυπηρετήσει απαιτώντας «προμήθεια». Το... κόλπο προκαλεί δέος σε εκείνους τους υπαλλήλους που έχουν λόγους να ανησυχούν από τη μία επειδή η δωροδοκία είναι σοβαρό αδίκημα, από την άλλη γιατί σαφώς και θέλουν να μη χάσουν τη δουλειά τους και φοβούνται να μπλέξουν σε πειθαρχικούς ελέγχους. Από την πλευρά των αγανακτισμένων πολιτών, το σύστημα λειτουργεί επίσης επειδή κι αυτοί, παίρνοντας στα χέρια τους τα «εμπνευσμένα» χαρτονομίσματα, παίρνουν ταυτόχρονα δύναμη, αφού ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν αλλά και ότι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Οι «μηδέν ρουπίες», λοιπόν, είναι προφανώς ένα «ισχυρό» χαρτονόμισμα γιατί άμα τη εμφανίσει τους έχουν κάτι παραπάνω από αγοραστική δύναμη!

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"