My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ρύθμιση “σκούπα” για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να τεθεί σε ισχύ με το ...καλημέρα του 2012.


Αφορά περί τις 900.000 οφειλέτες που πλέον θα έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 60 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 300 ευρώ.




Το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να βελτιώσει αισθητά την ισχύουσα ρύθμιση για όσους χρωστούν Φ.Π.Α, φόρο εισοδήματος , έχουν εκκρεμότητες με τα τελωνεία κ.α.
Η απόφαση η οποία ελήφθη μετά από συνεννόηση με την τρόικα και την Ομάδα Κρούσης της Ε.Ε στόχο έχει να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα μέσω της τεράστιας δεξαμενής των ληξιπρόθεσμων χρεών που “λιμνάζουν” επί χρόνια και πλέον έχουν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 42 δις ευρώ.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου η οποία πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκαν ότι μέχρι το τέλος του έτους :
  • “παγώνουν” οι επιστροφές φόρων  λόγω του ανοίγματος του προϋπολογισμού και συμψηφισμοί χρεών πραγματοποιούνται μόνο στις περιπτώσεις που οι οφειλές των ιδιωτών είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκειμένου να προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τα κρατικά ταμεία.
Επίσης για την υλοποίηση των αποφάσεων αργότερα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννης Καπελέρης ενημέρωσε τους επικεφαλής των εφοριών.
Πιο αναλυτικά οι προωθούμενες αλλαγές σε σχέση με το ισχύον καθεστώς για την αποπληρωμή των οφειλών είναι εμφανείς.
Η τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών τέθηκε σε εφαρμογή τον Οκτώβριο και προέβλεπε την καταβολή των χρεών σε 35 δόσεις με το ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής να σχετίζεται με τον αριθμό των δόσεων και να μην μπορεί να είναι χαμηλότερο των 500 ευρώ.
Επίσης όσο ο φορολογούμενος αργεί να υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή τόσο περιορίζεται ο αριθμός των δόσεων. Έτσι αν κάποιος μπει στην ρύθμιση τον Ιανουάριο οι δόσεις καθορίζονται σε 31.
Με το νέο όμως καθεστώς που αποφασίστηκε οι οφειλέτες ξεκινούν από την αρχή με 60 μηνιαίες δόσεις σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα και αισθητά χαμηλότερο ποσό ελάχιστης πληρωμής.
Εξάλλου αν και δεν έχουν μπει και οι τελευταίες πινελιές στη νέα “ρύθμιση – σκούπα” εκτιμάται ότι θα συσχετίζει τον αριθμό των δόσεων με το ποσοστό των απαλλαγών εκπρόθεσμης καταβολής.
Τέλος ρυθμίζει όλα τα χρέη προς το Δημόσιο, από οποιανδήποτε πηγή κι αν προέρχονται.

Πηγή Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"