My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες

Πακέτο έξι μέτρων για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, με αιχμή του δόρατος την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. 

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τις τράπεζες περιλαμβάνει: 

- Τη συνέχιση και ενίσχυση της υποστήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 
- Την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα χρόνο τουλάχιστον
- Την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και τους εργαζόμενους, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που προβλέπονται από τα ταμεία.
- Την παροχή κάθε δυνατής στήριξης και φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε "ότι κανένας πραγματικά ανάπηρος και πολύ περισσότερο, κανένας βαριά ανάπηρος δεν πρόκειται να απολέσει τα δικαιώματα του, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις ημέρες αυτές".
- Με την ενίσχυση και διεύρυνση όλων των Προνοιακών δομών και προγραμμάτων, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων για τα οποία εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους. 
- Την ενεργοποίηση του νεοσύστατου Λογαριασμού Ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με τα γνωστά μπλοκάκια που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασφάλεια για τον κίνδυνο της ανεργίας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες ώστε μετά από διαβούλευση και μελέτη να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο το οποίο θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναγνώρισε ότι "τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση γιατί ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης κατά 25% μέχρι σήμερα και κατά 35% μέχρι το τέλος του 2012, σε σύγκριση με τις δαπάνες του 2009, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 20% και 25% αντίστοιχα. 

"Υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων συνταξιούχων οπότε παρά το γεγονός ότι τα ποσά της σύνταξης μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 10% δεν υπήρξε αντίστοιχη μείωση των δαπανών για συντάξεις. για την περίοδο 2010-2014. Πρόκειται για την πρώτη μεταπολεμική γενιά που γεννήθηκε την πενταετία 1950-1954 και αριθμεί 126.000 άτομα περισσότερα από εκείνα της αμέσως προηγούμενης πενταετίας που συνταξιοδοτήθηκε την προηγούμενη πενταετία, πριν το 2010".

"Εάν προσθέσουμε" συνέχισε ο υπουργός, "στην πενταετία αυτή και όσους συνταξιοδοτούνται λόγω ανεργίας ή διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας, αναμένεται αύξηση των συνταξιούχων κατά 200.000 την πενταετία 2010 - 2014. Αυτό σημαίνει αύξηση δαπάνης κατά 650 εκατ. ευρώ το 2010, κατά 1,3 δις το 2011 και καταλήγει στα 3,25 δις το 2014".

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε, ότι εκτός από τα άμεσα μέτρα θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και για το σκοπό αυτό υπάρχει επικοινωνία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να εξετάσουμε την εφαρμογή μοντέλων που εφαρμόζονται σε άλλα συστήματα εδώ και χρόνια.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το υπουργείο Εργασίας προωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, τα εξής μέτρα:

- Την ενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων επικουρικών ταμείων σε ένα.
- Τον περιορισμό των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό από 15 έως και 40% και
- Τη μείωση κατά 20% του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και το οποίο εμφανίζει έλλειμμα 2 δισ. ευρώ. 

Ειδικά για το εφάπαξ, όπου οι εκκρεμείς αιτήσεις να αγγίζουν τις 50.000 προβλέπεται, η καταβολή του σε δόσεις με προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους δικαιούχους. Το ύψος της προκαταβολής, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στο 20% του συνολικού ποσού.

Αναφερόμενος τέλος, στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι εμπόδισαν μια πραγματική έκρηξη της ανεργίας, την οποία χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. "Σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης η ύφεση για κάθε ποσοστιαία μονάδα, οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας κατά 1-2 ποσοστιαίες μονάδες. Με αυτό το δεδομένο και με την ύφεση να φθάνει στη χώρα μας , μέχρι το τέλος του 2011 στο 12,2%, αθροιστικά θα μπορούσε η ανεργία να έχει φθάσει στο 23-24%, αντί για 17% που αναμένεται να καταλήξει, σε ετήσια βάση το 2011", τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 
Ανέφερε επίσης ότι "αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 36 προγράμματα στα οποία θα προστεθούν άλλα 27 με κύρια αυτά της Κοινωφελούς Εργασίας για 57.000 ωφελούμενους, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για 30.000 και το νέο μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης με το σύστημα voucher που ξεκινάει αυτό το μήνα με 20.000, σε πρώτη φάση ανέργους. Το σύνολο των νέων προγραμμάτων για τους επόμενους 4 μήνες είναι για 290.000 ωφελούμενους με προϋπολογισμό 1,3 δις. ευρώ". 




Πηγή: www.express.gr

Προσλήψεις στελεχών για εξυπηρέτηση πελατών από την OTEPLUS Α.Ε.


Ευκαιρίες Απασχόλησης



Την πρόσληψη στελεχών ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία OTEPLUS Α.Ε.
Οι θέσεις εργασίας που παρουσιάζει το Diorismos.gr αφορούν συμβούλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, τηλεφωνικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης καθώς και συμβούλους διαχείρισης της εξυπηρέτησης και της επικοινωνίας των πελατών.
Οι προσλήψεις των συμβούλων θα γίνουν για τις ανάγκες υλοποίησης έργων στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προσόντα και τις ειδικότητες που ζητούνται στις προκηρύξεις της OTEPLUS Α.Ε, στην σελίδα Καριέρα σε ΝΠΙΔ.


ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κατά την Τελευταία ΚΥΡΙΑΚΗ του ΕΤΟΥΣ 2011



Σύμφωνα με το Β.Δ. 750/1971 επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση του προσωπικού τους κατά την Κυριακή που συμπίπτει στο διάστημα από 18 Δεκεμβρίου μέχρι και 24 Δεκεμβρίου . Με βάση τις παραπάνω διατάξεις φέτος η τελευταία Κυριακή θα είναι η 18η Δεκεμβρίου. 
Για όσους απασχοληθούν κατά την Κυριακή αυτή, στην περίπτωση που οι ώρες εργασίας τους την ημέρα αυτή θα είναι μέχρι πέντε (5), οφείλεται αφενός η καταβολή των ωρομισθίων που θα απασχοληθούν προσαυξημένα κατά 75%, χωρίς υποχρέωση χορήγησης αναπληρωματικής ημέρας ανάπαυσης την επόμενη εβδομάδα. Αν εργασθούν όμως περισσότερες από πέντε (5) ώρες την ημέρα αυτή, δικαιούνται να λάβουν την επόμενη εβδομάδα μια ημέρα αναπαύσεως (ΡΕΠΟ) επιπλέον καθώς και το 75% μόνο της αξίας των ωρομισθίων που θα εργασθούν κατά την ημέρα αυτή. Στην περίπτωση που παρά το νόμο δεν χορηγηθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης την επόμενη εβδομάδα, οφείλεται εκτός του 75% κατά τα παραπάνω και η αμοιβή των ωρομισθίων που θα εργασθούν κατά την ημέρα αυτή. Ως προς την ασφάλιση των μισθωτών που θα απασχοληθούν, ισχύουν τα εξής: 

1. Για τους απασχολούμενους κατά την Κυριακή (18/12), εφόσον δεν τους χορηγηθεί ημέρα ανάπαυσης, οι ημέρες ασφάλισης κατά το μήνα Δεκέμβριο θα αυξηθούν κατά μία ημέρα ανεξαρτήτως εάν οι μισθωτοί αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο. 

2. Εάν όμως χορηγηθεί ημέρα ανάπαυσης, τότε οι ημέρες ασφάλισης παραμένουν 25 ή 26 για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Οι ώρες εργασίας της ημέρας αυτής για όσους απασχοληθούν με πλήρες ωράριο μπορούν να φθάσουν νόμιμα μέχρι τις 8.
 
Αρθρο της  ΠΙΜ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ


Πηγή: www.taxheaven.gr



Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΑΜΚΑ.



Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα, 29/11/11
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝΑρ.Πρωτ.: Σ70/62
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ



ΘΕΜΑ: Καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους μας οι οποίοι αρνούνται την χορήγηση του Α.Μ.Κ.Α.
Όπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008, από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AM ΚΑ) καθιερώθηκε υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας.
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου αυτού από την ανωτέρω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλιστεί, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών.
Επίσης στην αρ. 7791/245/Φ80321/30.3.2009 Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ. 2 ορίζεται ότι υπόχρεοι απόκτησης ΑΜΚΑ είναι όλοι οι ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα) και οι συνταξιούχοι.
Στη συνέχεια με τα αρ. Σ70/46/16.9.2010 και Σ70/49/24.9.2010 Γενικά Έγγραφά μας, σας ενημερώσαμε για την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. στα δελτία αναγγελίας νέου συνταξιούχου ή μεταβολών από 1/1/2011.
Προκειμένου να επιτευχθεί η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων μας, ζητήθηκε απ' αυτούς να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α.
Δεδομένου ότι η υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και έγγραφων αιτημάτων πολλών ασφαλισμένων μας, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν από την χορήγηση ΑΜΚΑ, καταθέτοντας και εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληρωθούν, επικαλούμενοι λόγους παραβίασης θρησκευτικής συνείδησης και συνταγματικής συνείδησης, υποβάλαμε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για παροχή οδηγιών σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών.
Συνεπώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ως άνω αλληλογραφία και να σας ενημερώσουμε για τον χειρισμό των περιπτώσεων αυτών με σχετικό έγγραφο μας, παρακαλούμε να προβαίνετε σε χειρόγραφη πληρωμή των συντάξεων όσων ασφαλισμένων δεν προσκομίζουν Α.Μ.Κ.Α. επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"