My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Δε θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων».


Υπουργείο Οικονομικών: Διευκρινίσεις για Ειδικό Τέλος Ακινήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Επειδή η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ επανέρχεται στην επικαιρότητα λόγω της δήθεν επικείμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες υπόχρεους, ακόμα και ανάπηρους, ανακοινώνονται για πολλοστή φορά τα εξής:

1) Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).

2) Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.

3) Άρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.


Ασαφές άφησε ο Παντελής Οικονόμου το τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει μόνο το λογαρισμό της ΔΕΗ.
«Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αντικειμενικά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, επισημαίνοντας  όμως ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν μεγαλο-οφειλέτες πίσω από τη δυστυχία» .

Μιλώντας στον Real fm o κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε ότι εντός των ημερών θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένα νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες αντικειμενικές δυσκολίες αποπληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει τι ακριβώς θα ισχύσει για όσους έχουν πληρώσει μόνο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το επισυναπτόμενο τέλος. «Η επιλεκτική εξόφληση του λογαριασμού είναι ερμηνεία εκείνου που πληρώνει. Δεν κάνουμε παιχνίδια εδώ».

Ενόψει των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο τραπέζι η κυβέρνηση θα βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα και ειδικά τη μείωση των μισθών που όπως είπε, «έχει ήδη ειπωθεί ότι δεν βγάζει πουθενά».

«Κάποιοι φοβήθηκαν και τα παράτησαν. Εμείς δεν τα φορτώσαμε στον κόκορα επιλέξαμε να κάνουμε τους κακούς, νομίζω όμως ότι η προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός φαίνεται και θα πρέπει να εξηγηθεί» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα τώρα, γιατί όπως υποστήριξε «αντικειμενικά είναι ανέφικτο να γίνουν εκλογές το Φεβρουαρίου».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ποιος εγγυάται το πότε θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση; Αν στο διάστημα αυτό χρειαστεί το οποιοδήποτε μέτρο δεν θα το πάρουμε;» τόνισε χαρακτηριστικά.

24h NewsRoom 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"