My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στις 48 αυξάνονται οι δόσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων – Έκπτωση 20% μέσω των τραπεζών

Σε αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του προστίμου για τα αυθαίρετα, από 36 σε 48, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.



Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατοικιών που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση τακτοποίησής τους για 30 έτη.
Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ από τις έως σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών, δεν προκύπτει θέμα παράτασης.
Μικρή η συμμετοχή
Ωστόσο, υπάρχουν πιέσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για να δοθεί μεγάλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη ρύθμιση.
Μέχρι σήμερα έχουν  εισπραχθεί από την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων 282 εκατ. ευρώ από παράβολα και πρόστιμα.
Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του ΤΕΕ, ο αριθμός των αυθαιρέτων ανέρχεται σε 225.807.
Ρύθμιση με δάνειο και έκπτωση
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση 20% επί του τέλους των ακινήτων, εφόσον κάνουν χρήση της δυνατότητας εφάπαξ εξόφλησής τους.
Ωστόσο, παράλληλα με την έκπτωση μπορούν να πετύχουν και πληρωμή του προστίμου σε έντοκες ή άτοκες δόσεις, κάνοντας χρήση των δανείων ή των διευκολύνσεων που προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών.
Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόστιμο καταβάλλεται μειωμένο κατά 20% από την τράπεζα στο δημόσιο, και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου καταβάλλει την οφειλή σε δόσεις στην τράπεζα με ή χωρίς τόκους ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"