My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων



Στο υπουργείο Οικονομικών πέφτει το μπαλάκι της διακοπής του ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων εντός των νόμιμων προθεσμιών, σύμφωνα με νέα τροπολογία του σχετικού νόμου.

Στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζεται ότι μετά την παρέλευση 4 μηνών από τη λήξη πληρωμής της πρώτης δόσης του τέλους, τα στοιχεία του οφειλέτη θα μεταβιβάζονται στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι ΔΟΥ θα είναι αρμόδιες να αποφασίσουν για το αν συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος ή αν το συγκεκριμένο νοικοκυριό λόγω οικονομικών δυσκολιών ή προβλημάτων υγείας, δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει το σχετικό τέλος.
Η δυνατότητα ένστασης
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να ειδοποιείται από την εφορία.
Κατόπιν, θα έχει στη διάθεσή του χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να υποβάλλει ένσταση και η περίπτωσή του να επανεξεταστεί.
Την τελική απόφαση για την εξαίρεση από την πληρωμή του τέλους ή την διακοπή της ηλεκτροδότησης εφόσον δεν γίνει η εξόφληση, θα αποφασίζει τριμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: www.moneyonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"