My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Προσκλήσεις - Προκηρύξεις- Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

[Αναμένεται]

Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και η πιστοποίησή τους από αναγνωρισμένους φορείς, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων. Ενδεικτικά, τα αντικείμενα κατάρτισης περιλαμβάνουν: Ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών στο Διαδίκτυο, διαχείριση επικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων, εφαρμογή επιχειρησιακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) κ.α. 

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

Είδος ενίσχυσης

Περιοχή εφαρμογής    Όλη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος   Απασχόληση – Εργασία

Κατηγορία δικαιούχων

  • ΑμεΑ
  • Γυναίκες
  • Κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Σε ποιους απευθύνεται:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και πτυχιούχοι ΙΕΚ, ΑΕΙ, ή ΤΕΙ, με  πτυχίο Βασικών Δεξιοτήτων ΤΠΕ σε ισχύ. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ που λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις – επιμελητήρια δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και:
α) να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο επιμελητήριο  
β) να βεβαιώνουν την ανεργία τους με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86.

Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν τα άτομα που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες ωφελούμενων:
Νέοι/ες Γυναίκες Μακροχρόνια άνεργοι/ες • Άτομα που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται ή απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας (όπως άτομα με αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, ανήλικους παραβάτες, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, άστεγους, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).

 Όροι και προϋποθέσεις

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας ... 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ που λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις – επιμελητήρια δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να  πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και α) να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο επιμελητήριο β) να βεβαιώνουν την ανεργία τους με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86.
Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν τα άτομα που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες ωφελούμενων:
Νέοι/ες • Γυναίκες • Μακροχρόνια άνεργοι/ες • Άτομα που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται ή απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας (όπως άτομα με αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, ανήλικους παραβάτες, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, άστεγους, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).


Τι χρηματοδοτείται

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης:

Οι άνεργοι, με ή χωρίς δικαίωμα τακτικού επιδόματος, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 2€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης ή 3€ μικτά εάν ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού. Το επίδομα καταβάλλεται μετά από την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες, εκ των οποίων 70 ώρες ασύγχρονη τηλε-κατάρτιση και 30 ώρες διδασκαλία σεμιναριακού τύπου, η οποία πραγματοποιείται  σε πέντε (5) εκπαιδευτικές συναντήσεις των έξι (6) ωρών.

Προϋπολογισμός

€ 14.400.000
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • στις κατά τόπους Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης και τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης  του ΟΑΕΔ
  • στα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και παρατίθενται στη σελίδα   www.eye-ekt.gr
Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eye-ekt.gr
Διεύθυνση                      Κοραή 4, 105 64 Αθήνα
Τηλ                                 210 5271100
Φαξ                                 210 5271167

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"