My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού 2012




Νέα Έρευνας και Καινοτομίας


http://www.ekt.gr/products/newsletter/ekt_newsletter_213_jan11a.htm

Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
    
 Νέα Έρευνας και Καινοτομίας


  1. Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου "Έρευνα Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία" 
  2. Δημόσια διαβούλευση για την Αναδιάρθρωση του  Ερευνητικού Ιστού    
  3. Δράση digi-mobile, 15 εκατ. ευρώ, για εφαρμογές σε έξυπνες κινητές συσκευές   
  4. Βικιπαιδεία: από το beta στο ωμέγα 
  5. Διαβούλευση για τις ελληνικές θέσεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" για την έρευνα και καινοτομία
  6. Pooling4Clusters: Πλατφόρμα για την ανάπτυξη εθνικών και περιφερειακών clusters  
  7. Οι σημειώσεις του Νεύτωνα και ισλαμικά χειρόγραφα στο διαδίκτυο 
  8. Ερευνητές του ΙΤΕ αποκαλύπτουν νέο μηχανισμό υπεύθυνο για τη νέκρωση των νευρικών κυττάρων   
  9. "Culture on the Go": H πλοήγηση από φορητές συσκευές μεταμορφώνει το διαδίκτυο
 Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση
Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr
 Ανοιχτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • ERA-NET Call 2012 , FP7-ERANET-2012-RTD
  • FP7-TRANSPORT-2012-MOVE-1
 Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1. Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου "Έρευνα Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία"  
    Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου "Έρευνα Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία" ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι η σύνταξη ενός ευέλικτου, σύγχρονου, αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία, με κεντρική πολιτική επιλογή τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ερευνητικού Χώρου που βασίζεται στην αριστεία και είναι ανταγωνιστικός διεθνώς. Η διαβούλευση, που είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2012, απευθύνεται στην ερευνητική, ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
    Περισσότερα 


  2. Δημόσια διαβούλευση για την Αναδιάρθρωση του Ερευνητικού Ιστού
    Η αναδιάρθρωση του ερευνητικού ιστού της χώρας αποτελεί το αντικείμενο της διαβούλευσης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός της δομής και λειτουργίας των Ερευνητικών Κέντρων αποτελεί μία ανάγκη και πρόκληση, ώστε οι δυνάμεις της ερευνητικής κοινότητας να αποδίδουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στον τομέα της επιστήμης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η δημόσια διαβούλευση διαρκεί μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2012.
    Περισσότερα

  3. Δράση digi-mobile, 15 εκατ. ευρώ, για εφαρμογές σε έξυπνες κινητές συσκευές
    Aπό τις 30 Ιανουαρίου ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων στη δράση "Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε έξυπνες συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (digi-mobile)" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση", που υλοποιείται από την εταιρία "Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ".
    Περισσότερα 


  4. Βικιπαιδεία: από το beta στο ωμέγα 
    Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και διεύρυνσης της Βικιπαίδειας, ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό μια νέα εκστρατεία, με στόχο να γίνει καλύτερα κατανοητό τι σημαίνει η Βικιπαίδεια για τον κάθε χρήστη της και να υποστηριχθεί αποτελεσματικότερα η διάδοση και ο εμπλουτισμός της. Οι συντελεστές της δράσης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia ζητούν από όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να απαντήσουν μια πολύ βασική αλλά πολύ ουσιαστική ερώτηση: "Τι είναι για σένα η Βικιπαίδεια;"
     Περισσότερα 

  5. Διαβούλευση για τις ελληνικές θέσεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" για την έρευνα και καινοτομία
    Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία "Ορίζοντας 2020". Με βάση τις απόψεις που θα διατυπωθούν, θα συγκροτηθούν οι ελληνικές θέσεις που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην πορεία προς την υιοθέτηση των νομοθετικών αποφάσεων του νέου Προγράμματος Πλαίσιο.
     Περισσότερα 

  6.  Pooling4Clusters: Πλατφόρμα για την ανάπτυξη εθνικών και περιφερειακών clusters
    Πλατφόρμα με καλές πρακτικές για τη δημιουργία εθνικών και περιφερειακών συνεργατικών σχηματισμών (clusters) αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου "Best shared services for regional cluster initiative needs-Pooling4Clusters", στο οποίο συμμετέχει η ελληνική πρωτοβουλία το Corallia Clusters Initiative. Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG-IVC, στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών πολιτικών σε θέματα καινοτομίας και οικονομίας της γνώσης.
    Περισσότερα  

  7.  Οι σημειώσεις του Νεύτωνα και ισλαμικά χειρόγραφα στο διαδίκτυο
    Τα επιστημονικά χειρόγραφα του Νευτωνα και μια πολύτιμη συλλογή από ισλαμικά χειρόγραφα της Kοντινής και Μέσης Ανατολής δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τα πρώτα ψηφιοποιημένα έγγραφα των συλλογών "Foundations of Science" και "Foundations of Faith" που παρουσιάζει η  Ψηφιακή βιβλιοθήκη του Cambridge.
    Περισσότερα  

  8. Ερευνητές του ΙΤΕ αποκαλύπτουν νέο μηχανισμό υπεύθυνο για τη νέκρωση των νευρικών κυττάρων
    Έναν νέο μη αναμενόμενο μηχανισμό εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων ανακάλυψαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κωστούλα Τρουλλινάκη και Νεκτάριος Ταβερναράκης. Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο EMBO Journal, ένα από τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αναμένεται να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση της κυτταρικής νέκρωσης και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων για την πρόληψη ή τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών νόσων.
    Περισσότερα    

  9.  "Culture on the Go": H πλοήγηση από φορητές συσκευές μεταμορφώνει το διαδίκτυο
    Σταδιακή αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης μας στο διαδίκτυο διαπιστώνει νέα μελέτη της CIBER Research με τίτλο "Culture on the Go", καθώς οι χρήστες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο φορητές συσκευές και τηλέφωνα για να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη μελέτη, όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν, διαβάζουν και χρησιμοποιούν δεδομένα στο διαδίκτυο μέσα από φορητές συσκευές, smartphones, tablets κτλ. Μια τέτοια αλλαγή στη συμπεριφορά των χρηστών έχει ριζικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και στη λειτουργικότητα των δικτυακών τόπων.
    Περισσότερα 
 Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

  • Εκδήλωση μεταφοράς τεχνολογίας "ACQUEAU call 5 brokerage event'" 
    Βέλγιο (Βρυξέλλες), 24 Ιανουαρίου 2012Περισσότερα 
  • Epirus Business Forum 2012 Ιωάννινα, 27-28 Ιανουαρίου 2012  Περισσότερα  
  • 4ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο Μετρολογίας  Αθήνα, 3-4 Φεβρουαρίου 2012 Περισσότερα 
Όλες οι Εκδηλώσεις 
 Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας


  • Εκδόσεις στο Διαδίκτυο 
    Μελέτες, έρευνες και πρακτικά συνεδρίων για έρευνα, τεχνολογία, καινοτομία, που διατίθενται στο Διαδίκτυο 
    • Strategic intelligence monitor on personal health systems (SIMPHS), European Commission, Joint Research Centre, 2011, EN
    • A European Research Area for the Environment, European Commission, 2011, EN
    • Finance for Europe's entrepreneurs, European Commission, European Investment Fund, 2011, EN


  • Δελτία Τύπου  
    Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για έρευνα, τεχνολογία, καινοτομία
    Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2012                                                                                     www.ekt.grlogo ekt


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Δε θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων».


Υπουργείο Οικονομικών: Διευκρινίσεις για Ειδικό Τέλος Ακινήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Επειδή η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ επανέρχεται στην επικαιρότητα λόγω της δήθεν επικείμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες υπόχρεους, ακόμα και ανάπηρους, ανακοινώνονται για πολλοστή φορά τα εξής:

1) Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).

2) Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.

3) Άρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.

Σχέδιο για επιβολή μόνιμου φόρου διατήρησης του ΑΦΜ.

THN επιβολή ελάχιστου φόρου διατήρησης(!) ΑΦΜ, που θα επιβαρύνει τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών με διπλό στόχο, το ξεκαθάρισμα των εικονικών και ανενεργών ΑΦΜ και τον καλύτερο έλεγχο επαγγελματικών κατηγοριών που ενοχοποιούνται ως κύριες εστίες της φοροδιαφυγής.
Το σχέδιο που προτείνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ουσιαστικά τη μετατροπή του τέλους επιτηδεύματος, που τώρα επιβάλλεται εκτάκτως, σε ένα μόνιμο ελάχιστο φόρο που θα επιβαρύνει ακόμα και όσους έχουν απλό «μπλοκάκι» και δεν έχουν κόψει απόδειξη. Το μέτρο, εφόσον προχωρήσει, θα ενταχθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του εθνικού φορολογικού συστήματος.

Ο νέος φόρος προτείνεται να είναι αναλογικός και θα ανέρχεται σε 300-500 ευρώ τον χρόνο, ενώ είναι πιθανό να επιβληθεί με τα ίδια γεωγραφικά κριτήρια που ισχύουν για το τέλος επιτηδεύματος. 
Στόχος του μέτρου, εφόσον υιοθετηθεί, είναι… να συλλάβει τις επιχειρήσεις-«φαντάσματα» οι οποίες μέσω των πολλαπλών ΑΦΜ που διατηρούν στην εφορία μπορούν και φοροδιαφεύγουν με το τέχνασμα των εικονικών συναλλαγών. 
Από τους 8,3 εκατ. ΑΦΜ που αναγράφονται στα μητρώα της εφορίας, 3,1 εκατ. φορολογούμενοι έχουν «επαγγελματικό» ΑΦΜ. Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών, περίπου 1,4 εκατ. επιτηδευματίες, εμφανίζονται πως ζουν χωρίς εισόδημα, δεν υποβάλλουν δηλώσεις στην εφορία ή δηλώνουν μηδενικά έσοδα.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και άλλες 97.000 από τις συνολικά 221.300 επιχειρήσεις της χώρας που δεν υποβάλλουν δηλώσεις. Παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι όταν διενεργούν ελέγχους σε πολλές επιχειρήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με τιμολόγια και πληθώρα από παραστατικά, τη γνησιότητα και προέλευση των οποίων δεν μπορούν να ελέγξουν, αφού σχεδόν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας έχουν ΑΦΜ αλλά δεν έχουν πραγματική δραστηριότητα.

Οι υπερασπιστές του σχεδίου για την επιβολή ελάχιστου φόρου διατήρησης ΑΦΜ θεωρούν ότι το μέτρο θα συμβάλει και στην απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης μεταξύ μισθωτών και επαγγελματιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δήλωσαν εισόδημα (κατά μέσον όρο) περίπου 14.000 ευρώ για το 2009 και περίπου 13.000 για το 2010, εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν στην εφορία πως ζουν με ακόμα χαμηλότερα εισοδήματα.

Πρόκειται για τραγουδιστές, ιδιοκτήτες ταξί, καλλιτέχνες κέντρων διασκέδασης, ιδιοκτήτες εστιατορίων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και άλλους επαγγελματίες της οικοδομής, ξενοδόχους αλλά και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και μπαρ.

Ειδικά οι τελευταίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2011, δήλωσαν 6.528 ευρώ τον χρόνο, που αντιστοιχεί σε εισόδημα χαμηλοσυνταξιούχου, που ζει κάτω και από το όριο της φτώχειας που παίρνει και ΕΚΑΣ!

Σε κάθε περίπτωση οι παράμετροι του σχεδίου θα ξεκαθαρίσουν το προσεχές διάστημα οπότε και θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Μέχρι τότε το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο μέσω του ελεγκτικού μηχανισμού όσο και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής ελέγχου της εγκυρότητας των ΑΦΜ που βρίσκεται στη σελίδα της ΓΓΠΣ, επιχειρεί να βάλει σε κάποια τάξη το χάος με τους «εικονικούς επαγγελματίες».

 
Πηγή Express

Παροχή κινήτρων για διεύρυνση χρήσης της φοροκάρτας.



ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ενδιαφέρον για χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων επιδεικνύουν οι φορολογούμενοι. Μέσα στις πρώτες 10 ήμερες του 2012 ενεργοποιήθηκαν 8.000 φοροκάρτες, ενώ το 2011 ενεργοποιήθηκαν συνολικά 38.200.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική κάρτα που προμηθεύουν οι τράπεζες τους φορολογουμένους προκειμένου να καταχωρούνται οι αποδείξεις που λαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους.

Τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ενημερώνονται σε τακτά διαστήματα για τις συναλλαγές που γίνονται, ενώ «περνούν» αυτόματα οι δαπάνες αυτές στην ηλεκτρονική έκδοση της εντύπου Ε1 που θα κληθούν, υποχρεωτικά φέτος να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι μέσω του Taxisnet.

Τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι σε διάστημα τρεισήμισι μηνών από την πρεμιέρα της φοροκάρτας, στις αρχές Οκτωβρίου, 37.000 φορολογούμενοι έχουν ενεργοποιήσει κάρτες αποδείξεων. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα ενεργοποίησαν περισσότερες από μία κάρτες, με αποτέλεσμα οι έτοιμες προς χρήση φοροκάρτες να φτάνουν τις 46.200. Σημειώνεται ότι οι 8.000 ενεργοποιήθηκαν από τιw 3 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα λόγω και των σεναρίων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για καθολικό πόθεν έσχες στο οποίο θα πρέπει να καταγράφεται ηλεκτρονικά το σύνολο των δαπανών.

Στην ειδική εφαρμογή που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στην οποία καταγράφονται μέσω φοροκάρτας τα οικονομικά δεδομένα, «πέρασαν» 1.800 συναλλαγές τους 3 μήνες του 2011 και σε αυτές προστίθενται 2.050 συναλλαγές που έγιναν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2012.
Δηλαδή, στο σύστημα ηλεκτρονικής και άμεσης καταγραφής των αποδείξεων έχουν περάσει συνολικά 3.850 συναλλαγές, κυρίως σε μεγάλα καταστήματα που υποστηρίζουν τη χρήση της.

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η χρήση της φοροκάρτας ( η οποία για την ώρα παραμένει προαιρετική) θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στο προσεχές διάστημα. Σύντομα ξεκινάει νέα καμπάνια ενημέρωσης των φορολογουμένων, ενώ παράλληλα αναμένεται να επιταχυνθεί από τις τράπεζες (που εκδίδουν τις φοροκάρτες) και η εγκατάσταση της αναγκαίας υποδομής στην αγορά. Ηδη αρκετά καταστήματα δέχονται από τους φορολογούμενους τις φοροκάρτες, στις οποίες περνούν τις συναλλαγές αν και συνεχίζουν να εκδίδουν κανονικά και τις έντυπες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και την παροχή κινήτρων για τη χρήση της φοροκάρτας (π.χ. επιστροφή φόρου για όσους χρησιμοποιούν την κάρτα αποδείξεων). Και αυτό γιατί η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ και η κατάργηση του μπόνους της αύξησης του αφορολόγητου ορίου μέσω αποδείξεων (που οδηγούσε και σε επιστροφή φόρου) λειτουργούν αποτρεπτικά για τη χρήση της φοροκάρτας
Στην περίπτωση όμως που προχωρήσει τελικά το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για καθολικό πόθεν έσχες, δεν αποκλείεται οι φορολογούμενοι να κληθούν να δηλώσουν στην εφορία το σύνολο των δαπανών τους με αποδείξεις, γεγονός που διευκολύνει η χρήση της φοροκάρτας.

Πηγή Express

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"