My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Παράταση υποβολής χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας www.taxheaven.gr , δόθηκε παράταση μέχρι τις 30/1/2012για την υποβολή των χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. (Δ' τριμήνου 2011, 12/11).
Αναμένεται η απόφαση του Υ.Ο.. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους


Θα εφαρμοστεί ένα ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων
Στην καθιέρωση του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες από φέτος προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο. Οι φορολογούμενοι σε πρώτη φάση θα υποχρεωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 να δηλώσουν κάθε μορφής περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε επόμενο στάδιο θα εφαρμοστεί ένα ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα δίνουν αναλυτική αναφορά στην εφορία για:

Κάθε ευρώ που έχουν ξοδέψει από το διαθέσιμο εισόδημά τους και έχουν πάρει απόδειξη. Θα δηλώνεται το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (αγορές τροφίμων, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.ά. Ενα μικρό ποσοστό 10% - 20% του εισοδήματος θα εξαιρεθεί από τη συλλογή παραστατικών αφού για κάποιες δαπάνες δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αποδείξεις.

Τις αποταμιεύσεις σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.

Πηγή Ημερησία

Οι τράπεζες, οι συμπληγάδες και οι ασκήσεις επί χάρτου


Ριζικές αλλαγές στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη αναμένεται να προκαλέσει το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών τραπεζών. Τραπεζικοί παράγοντες εκτιμούν πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις στο πιστωτικό σύστημα που μέχρι πρότινος κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι διοικήσεις των τραπεζών στην τρέχουσα συγκυρία κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, με απώτερο σκοπό την αποφυγή του ΤΧΣ, που όμως δεν φαίνεται εφικτή.
Οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI, που θα προσδιορίσει και αν το ποσοστό αυτό είναι στην πραγματικότητα εκείνο που θα βαρύνει τις απώλειες των τραπεζών ή εάν οι απώλειες τελικά θα εκτιναχθούν μέχρι και το 70%. Η εξέλιξη αυτή θα καθοριστεί, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, ανάλογα με το επιτόκιο που θα έχει το νέο 20ετές δάνειο, που θα αντικαταστήσει υφιστάμενα.
Οι λεπτομέρειες θα είναι το στοιχείο που θα σταθμίσουν οι τράπεζες, όχι μόνο οι ελληνικές αλλά οι περίπου 400 που συμμετέχουν στο IIF (Διεθνής Eνωση Τραπεζών) προκειμένου στη συνέχεια να δεσμευτούν για το εάν θα υπαχθούν στο εθελοντικό haircut οπότε και θα κριθεί εάν η ρύθμιση θα χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός ή όχι.
Βεβαίως στην παρούσα ρύθμιση οικονομικοί παράγοντες θεωρούν ότι θα γίνει δεκτό ένα haircut της τάξης του 50% (που στην πράξη για τις τράπεζες μπορεί να σημαίνει ακόμη και 70%) διότι υπάρχει η απειλή να επιβληθεί το «κούρεμα» παρά το κόστος της ενέργειας αυτής, που λόγω του μη εθελοντικού χαρακτήρα θα θεωρούνταν χρεοκοπία και θα συνεπαγόταν αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές.
Φτάνουν τα 40 δισ. ευρώ;
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι εγχώριες τράπεζες από το “κούρεμα” του 50% θα υποστούν απομειώσεις από 17 έως 19 δισ. ευρώ. To ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκτός από το κούρεμα έχει να αντιμετωπίσει τις
συμπληγάδες της BlackRock, οι έλεγχοι της οποίας θα επιφέρουν νέες απώλειες. Ο "λογαριασμός" από τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων των τραπεζών που πραγματοποιεί ο ξένος οίκος εκτιμάται γύρω στα 15 δισ. ευρώ, ποσά που
αντιστοιχούν στις επιπρόσθετες προβλέψεις που πρέπει να κάνουν οι τράπεζες από τα επισφαλή δάνεια. Επομένως τα 40 δισ. του ΤΧΣ μόλις που φθάνουν για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Και βέβαια μέχρι αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές (παρά τις προσπάθειες των τραπεζιτών να εξαντλήσουν τα περιθώρια για προνομιούχες) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και παρά τις προσπάθειες που θα καταβάλουν οι ελληνικές τράπεζες είτε με την απομόχλευση στοιχείων ενεργητικού (περιορισμός δανείων) είτε με την πώληση τραπεζικών και εξωτραπεζικών δραστηριοτήτων, δεν θα
συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να φτάσουν σε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 10% και θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, για τις οποίες προς το παρόν εμφανίζεται ανύπαρκτο ενδιαφέρον για κάλυψη από τους αναδόχους.
Αλλά και εάν ακόμη επιχειρηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτή θα είναι για σχετικά μικρό ποσό, οπότε για το υπόλοιπο των κεφαλαίων που θα χρειαστούν, οι τράπεζες θα πρέπει να απευθυνθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ και της αύξησης κεφαλαίου, θα γίνει κύριος μέτοχος αφού θα αγοράσει κοινές μετοχές σε τιμή πολύ χαμηλή. Σύμφωνα μάλιστα με τραπεζικούς αναλυτές αλλά και με τα σημερινά δεδομένα της χρηματιστηριακής αγοράς, η τιμή στις αυξήσεις κεφαλαίου για πολλές τράπεζες θα είναι της τάξης των 50 λεπτών ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στις τράπεζες, με ελάχιστα ουσιαστικά κεφάλαια.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Δημόσιο υποχρεούται να αξιοποιήσει τα ποσοστά που θα ελέγχει στις τράπεζες, μετά την υπαγωγή των τελευταίων στο ΤΧΣ, εντός 2 ετών, γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα τόσο για μεγάλες μετοχικές ανακατατάξεις στις τράπεζες σε επίπεδο βασικών μετόχων όσο βεβαίως και για σημαντικές διοικητικές αλλαγές.
Προς αποστρατεία η παλαιοί τραπεζίτες;
Η ενδεχόμενη αδυναμία των τραπεζών να επανεισφέρουν στο ΤΧΣ τα κεφάλαια εντός διετίας θα σηματοδοτήσει τη «μεταβολή του σημερινού μετοχικού status quo» των τραπεζών. Με άλλα λόγια τα παλιά τραπεζικά «τζάκια» αναπόφευκτα θα μπουν στο περιθώριο, καθώς πολλές τράπεζες θα περάσουν αναγκαστικά υπό κρατικό έλεγχο για μερικά χρόνια, ενώ άλλες θα οδηγηθούν στην “αγκαλιά” ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων και επενδυτικών σχημάτων, προκειμένου να διασωθούν αποφεύγοντας την κρατικοποίηση ή την περιθωριοποίηση. Οι μεγάλες αποφάσεις για
τις κρατικοποιημένες τράπεζες θα παίρνονται σε πολιτικό επίπεδο, αφού μεγαλομέτοχος θα είναι το κράτος. Για όσες παραμείνουν ιδιωτικές το πιθανότερο είναι να ελέγχονται από ξένους ομίλους. Μπαίνει λοιπόν σε «εφεδρεία» ή οδεύει προς «αποστρατεία» η παλιά γενιά τραπεζιτών, που διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο
στην προηγούμενη φάση ταχείας ανάπτυξης-επέκτασης και εκσυγχρονισμού του κλάδου.
Tι θα κάνουν οι επικεφαλής
Το ερώτημα που γεννάται είναι τι έχουν στο μυαλό τους οι έλληνες τραπεζίτες και ποια είναι τα σχέδιά τους για να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Το σχέδιο του Ταμβακάκη
Δύο εναλλακτικά σχέδια που περιλαμβάνουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέχρι και την πώληση πρωτοκλασάτων θυγατρικών, έχει καταστρώσει αυτή την περίοδο η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να διαχειριστεί τις κεφαλαιακές συνέπειες που θα προκύψουν για τον Όμιλο τόσο από το ύψος του νέου "κουρέματος" στο ελληνικό χρέος όσο βεβαίως και από τις νέες προβλέψεις που θα προκύψουν από τον έλεγχο των δανείων της από την Blackrock. H Εθνική είναι η μοναδική τράπεζα που πιθανότατα θα γλιτώσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Απαντες οι αναλυτές τονίζουν ότι η Εθνική Τράπεζα δεν αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα και ότι τα 2,25 δισ. ευρώ κεφάλαια που συγκέντρωσε πριν από έναν χρόνο περίπου αποδεικνύονται αυτή την περίοδο καθοριστικής σημασίας για την κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου (η καθαρή θέση του ομίλου ανέρχεται αυτή την περίοδο στα 8,5 δισ. ευρώ), αποδίδοντας, αν μη τι άλλο, τα εύσημα στη διοίκηση Ταμβακάκη. Η τράπεζα άντλησε 1 δισ. ευρώ επιπλέον στο τέλος του 2011 μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές υπέρ του Δημοσίου (1,350 δισ. ευρώ στο σύνολο), ενώ πριν 15 ημέρες συγκέντρωσε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ από την προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση μέρους ή συνόλου υφιστάμενων καλυμμένων ομολογιών και υβριδικών τίτλων. Την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός για την πώληση του 20% - 30% της Finansbank, της θυγατρικής στην Τουρκία, παραμένει, με στόχο την άντληση 1 - 1,2 δισ. ευρώ.
Ο αγώνας δρόμου του Κωστόπουλου
Ο πρόεδρος του ομίλου της Αlpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος επιθυμεί την ολοκλήρωση της συγχώνευση με τη Eurobank, ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια για τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση της νέας τράπεζας. Για την επίτευξη της συμφωνίας καταλυτικός είναι ο ρόλος του Κατάρ, το οποίο θα είναι ο μεγαλομέτοχος στο καινούριο σχήμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κωστόπουλος έχει συχνή επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, και τον ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις. Στους τραπεζικούς κύκλους ακούγεται πως το αφεντικό του ομίλου της Alpha, Γιάννης Κωστόπουλος, θα κάνει τα πάντα ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία. Ο έμπειρος τραπεζίτης θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το deal, από το οποίο θα δημιουργηθεί μία «υπερτράπεζα» με 2.276 καταστήματα, 150 δισ. ευρώ σύνολο ενεργητικού, μεγέθη που τη φέρνουν 23η στην κατάταξη της ευρωζώνης. Η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου 1,25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της νέας τράπεζας, με επιδιωκόμενο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) στο 14 μετατέθηκε χρονικά για την άνοιξη του 2012, καθώς υπάρχει δυσκολία στο να βρεθούν εγγυητές. Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να τοποθετήσουν κεφάλαια σε μία αύξηση κεφαλαίου της νέας τράπεζας λόγω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα. Η διοίκηση της Alpha Bank βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές προκειμένου να πειστούν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.
Σάλλας: Θα παίξει μπάλα;
Ουδείς αμφιβάλλει ότι ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, είναι ένας ικανότατος, τραπεζίτης και δεινός παίκτης. Γι’ αυτό το λόγο κάποιοι θεωρούν πως ο κ. Μιχάλης Σάλλας δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας κάποιον να εξαγοράσει την τράπεζά του. Από την άλλη πλευρά, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, δύσκολα θα εύρισκε ανταπόκριση μια κίνηση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα εξασφάλιζε στην τράπεζα την αναγκαία ρευστότητα. Οπότε η μόνη εναλλακτική είναι να προχωρήσει σε μια στρατηγική κίνηση, να «βγει στο γήπεδο να παίξει μπάλα». Στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς έχουν σημαντική παρουσία ένας Ρώσος και ένας Τσέχος μεγιστάνας και κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής από τους δύο άντρες.

ΠΗΓΗ: http://www.sofokleous10.gr 

«ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

«ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ:
1)ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
2)ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ –ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
3)ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
4)ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
5)ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Π.Δ.Δ  κ. ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ)
6)ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
7)ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ


Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ «ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ», ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:
-ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΧΑΡΝΑΪΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ»
-ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ ΕΔΕΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΓΚΡΙΤΣΗ (ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ)



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ
-«ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ» ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΧΑΡΝΕΩΝ

 ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012  -  ώρα 18.00
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Νέο καθεστώς για την εγγραφή ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.



ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επέρχονται από 1ης Φεβρουαρίου με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας. Πλέον οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν θα χρειάζεται να προσέρχονται κάθε μήνα για να δώσουν το παρών προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται τρίμηνη. Επίσης, για να εγγραφεί κάποιος στο μητρώο των ανέργων θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να προσκομίζει και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού της εφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χάνουν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα ανεργίας οι επιδοτούμενοι αν δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε 5 εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά τη λήξη ισχύος των δελτίων ανεργίας που ορίζεται στους τρεις μήνες. 

Ειδικότερα, η εγγραφή ανέργου στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ πραγματοποιείται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του.

Ισχύς δελτίου

1. Για όλους τους μη επιδοτούμενους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, το δελτίο ανεργίας τους ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού.
2. Η ανωτέρω τρίμηνη ισχύς του δελτίου αρχίζει την ημέρα έκδοσής του ή της τελευταίας ανανέωσής του και λήγει την ημέρα του τρίτου μήνα που αντιστοιχεί σε αριθμό με την ημέρα που άρχισε η ισχύς του και, αν δεν υπάρχει αντίστοιχη, την τελευταία ημέρα του μήνα. Αν η τελευταία ημέρα ισχύος του δελτίου ανεργίας είναι μη εργάσιμη, η λήξη της ισχύος του μετατίθεται στην επόμενη εργάσιμη ημέρα.
3. Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του. Η ανανέωση γίνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου, μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών πριν ή μετά την προβλεπόμενη και αναφερόμενη λήξη ισχύος του δελτίου.
4. Η ανανέωση ισχύος του δελτίου ανεργίας μπορεί να γίνεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.
5. Η ιδιότητα του ανέργου διατηρείται μέχρι τη συνδρομή του λόγου διαγραφής. Στους λόγους διαγραφής συμπεριλαμβάνεται και η μη εμφάνιση για ανανέωση του δελτίου σύμφωνα με την παρ. 3 του παρόντος άρθρου.
Για περίπτωση εγγεγραμμένου ανέργου που έχει υποβάλει αίτηση επιδότησης ανεργίας η οποία τελεί σε εκκρεμότητα, το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ μέχρι την καθ'Α οιονδήποτε τρόπο άρση της εκκρεμότητας.

Δικαιολογητικά

Ο ενδιαφερόμενος για την εγγραφή του στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ υποχρεούται να επιδεικνύει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1, ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ εφόσον δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση.
β) Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρίας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια ΔΟΥ.
γ) Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.λπ.)
δ) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
ε) Αδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
Ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας απασχόλησής του, προκειμένου να υποβάλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, μέσα σε προθεσμία 60 ημερών από τη λύση ή λήξη της εργασιακής του σχέσης.  

Πηγή: Express.gr

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"