My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων



Στο υπουργείο Οικονομικών πέφτει το μπαλάκι της διακοπής του ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων εντός των νόμιμων προθεσμιών, σύμφωνα με νέα τροπολογία του σχετικού νόμου.

Στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζεται ότι μετά την παρέλευση 4 μηνών από τη λήξη πληρωμής της πρώτης δόσης του τέλους, τα στοιχεία του οφειλέτη θα μεταβιβάζονται στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι ΔΟΥ θα είναι αρμόδιες να αποφασίσουν για το αν συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος ή αν το συγκεκριμένο νοικοκυριό λόγω οικονομικών δυσκολιών ή προβλημάτων υγείας, δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει το σχετικό τέλος.
Η δυνατότητα ένστασης
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να ειδοποιείται από την εφορία.
Κατόπιν, θα έχει στη διάθεσή του χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να υποβάλλει ένσταση και η περίπτωσή του να επανεξεταστεί.
Την τελική απόφαση για την εξαίρεση από την πληρωμή του τέλους ή την διακοπή της ηλεκτροδότησης εφόσον δεν γίνει η εξόφληση, θα αποφασίζει τριμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: www.moneyonline.gr

Στις 48 αυξάνονται οι δόσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων – Έκπτωση 20% μέσω των τραπεζών

Σε αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του προστίμου για τα αυθαίρετα, από 36 σε 48, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.



Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατοικιών που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση τακτοποίησής τους για 30 έτη.
Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ από τις έως σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών, δεν προκύπτει θέμα παράτασης.
Μικρή η συμμετοχή
Ωστόσο, υπάρχουν πιέσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για να δοθεί μεγάλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη ρύθμιση.
Μέχρι σήμερα έχουν  εισπραχθεί από την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων 282 εκατ. ευρώ από παράβολα και πρόστιμα.
Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του ΤΕΕ, ο αριθμός των αυθαιρέτων ανέρχεται σε 225.807.
Ρύθμιση με δάνειο και έκπτωση
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση 20% επί του τέλους των ακινήτων, εφόσον κάνουν χρήση της δυνατότητας εφάπαξ εξόφλησής τους.
Ωστόσο, παράλληλα με την έκπτωση μπορούν να πετύχουν και πληρωμή του προστίμου σε έντοκες ή άτοκες δόσεις, κάνοντας χρήση των δανείων ή των διευκολύνσεων που προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών.
Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόστιμο καταβάλλεται μειωμένο κατά 20% από την τράπεζα στο δημόσιο, και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου καταβάλλει την οφειλή σε δόσεις στην τράπεζα με ή χωρίς τόκους ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!


ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ



Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει: 
Ο δρόμος της προδοσίας 
και ο δρόμος της πατρίδας.

Η προδοτική πολιτική τάξη παρέδωσε την κυριαρχία της χώρας στη διεθνή του χρήματος. Ήδη ο έλεγχος είναι εκτός Ελλάδας. Τώρα, δρομολογείται η ολέθρια εξέλιξη σύμφωνα με την οποία το σύνολο του εθνικού πλούτου θα τεθεί στη διάθεση των ελεεινών κερδοσκόπων, ο λαός μας οδηγείται στη φτώχια ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται σενάρια που αποσκοπούν στην συρρίκνωση της πατρίδας.

Η χρεοκοπία κάθε μέρα εξαθλιώνει εκατομμύρια συμπατριώτες μας, ενώ υποκριτικά τίθεται το ζήτημα της απομάκρυνσης από την ευρωζώνη.
Το επαναλαμβάνουμε και πάλι, το μόνο ενδιαφέρον των δυνάμεων που ασκούν την επιτροπεία είναι η συγκέντρωση των χρημάτων για την αποπληρωμή του χρέους.
Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η καταχρηστική παρουσία τους στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου.

Τώρα που η ανεξαρτησία της χώρας έχει πλέον χαθεί, τώρα που ζητούν ευθέως και χωρίς κανένα ενδοιασμό την τοποθέτηση μόνιμης επιτήρησης στο ελληνικό κράτος, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν εκτιμήσεις.
Δύο δρόμοι υπάρχουν με την προδοσία και την ξένη επικυριαρχία ή με την πατρίδα.

Ελληνίδα, Έλληνα, από τη δική σου στάση και συμπεριφορά θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις.

Ελλάδα Κυρίαρχη ή ένα θλιβερό προτεκτοράτο.

Ανασύνταξη και διαχείριση του πλούτου ή διαρκής αιχμαλωσία από τους τοκογλύφους.

Στάση πληρωμών για τριετές χρονικό διάστημα και προσδιορισμός από την χώρα μας ή πλήρης εκποίηση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας στο βωμό του άνομου κέρδους σε ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή.

Άρνηση σε κάθε έμμεσο ή άμεσο διάλογο και προτάσεις που αμφισβητούν τα εθνικά δίκαια ή σιωπή σε όσα συμβαίνουν στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Αποδοκιμασία και αποκάλυψη του ρόλου των κομμάτων της μεταπολίτευσης ή εκ νέου εντολή να συνεχίσουν το νέο καταστροφικό τους έργο.

Αντίδραση στην καθημερινότητά σου σε όσα συμβαίνουν στη γειτονιά σου και στα σχολεία των παιδιών σου από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση η αποσιώπηση και παθητική αποδοχή της ερήμωσης και της ανασφάλειας,

Αντίδραση με κάθε μέσο στην ληστρική παρουσία των τραπεζών που εξακολουθούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση με την εγγύηση του κράτους δηλαδή τη δική σου ή ατομική στάση και εξόντωσή σου.

Καταναλωτική στάση και συμπεριφορά υπέρ των εγχωρίων μονάδων ή κοντόφθαλμη αντίληψη και ενίσχυση αυτών που απεργάζονται το τέλος σου.

Συνειδητή ενημέρωση από φωνές της ελληνικής κοινωνίας ή παραπληροφόρηση από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης που ψεύδονται συνεχώς.

Από το Πολιτικό Γραφείο

Τροπολογία για την προθεσμία πληρωμής στο χαράτσι της ΔΕΗ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων


Τροπολογία για την προθεσμία πληρωμής στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Τροπολογία «ανάσα» για το χαράτσι στα ακίνητα, που θα αυξάνει την προθεσμία πληρωμής στις 120 από 80 μέρες, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό επειδή για 500.000 καταναλωτές οι λογαριασμοί τους έληξαν και είναι αντιμέτωποι με την ποινή της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 500.000 έχουν περάσει και το όριο των 80 ημερών για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα και βάσει του νόμου να πρέπει να αποκοπεί η παροχή ηλεκτροδότησής τους.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πως από τις 10 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, έως και τον Ιανουάριο έχουν αποσταλεί 11.300.000 λογαριασμοί, εκ των οποίων πληρώθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια.

Για 1.680.000 έχει περάσει η προθεσμία των 25 ημερών - ισχύει μόνο για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός έδωσε αμέσως εντολή για την προετοιμασία τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται για τρίτη φορά παράταση στην προθεσμία πληρωμής. Συγκεκριμένα θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο στις 120 μέρες.

«Αντάρτικο»
Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνεχίζει το «αντάρτικο» κατά του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και καλεί τους τεχνικούς της Επιχείρησης να μην ενδώσουν σε πιέσεις για την εκτέλεση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχούς και ανέργους.

Επιπλέον εξέδωσε και... οδηγίες προς όσους έρθουν αντιμέτωποι με την αποκοπή της παροχής τους.

Πιο συγκεκριμένα καλεί όσους ειδοποιηθούν για τη διακοπή ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήμων και οργανώσεων. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ συνιστά και τρόπους περιφρούρησης των πολιτών στους οποίους πρόκειται να διακοπεί η ηλεκτροδότηση:

«Φτιάξτε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού κι ανέργου».
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο που, παρά την προαναφερόμενη προσπάθεια, τελικά κοπεί το ρεύμα:

«Ειδοποιήστε - ενημερώστε τα στελέχη μας στην πόλη μας, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τους κοινωνικούς φορείς».

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μιλούν κι αυτοί επίσης για την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να επιμηκύνει την προθεσμία πληρωμής του ειδικού τέλους, μιλώντας για «νίκη».

Τονίζουν, δε, πως θα συνεχίσουν τον «αγώνα» μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος.

Πηγή: www.taxheaven.gr

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ ζητάει η τρόικα.


Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος η υφιστάμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα εστιάζει στο conditionality
Στην αποκρυστάλλωση των όρων του προ μνημονίου που θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανεική σύμβαση θα επικεντρωθούν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
  
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος η υφιστάμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα εστιάζει στο conditionality δηλαδή στην οριοθέτηση των στόχων του νέου προγράμματος και ειδικά στο πως θα κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του 2011 προκειμένου να μην επηρεάσει τους στόχους του 2012 και συγκεκριμένα το στόχο ορόσημο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων Βενιζέλου δήλωσαν ότι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της υφιστάμενης διαπραγμάτευσης με την τρόικα υπολογίζονται σε λιγότερα από 2% του ΑΕΠ ή 4 δισ. ευρώ. Τα ίδια στελέχη δήλωναν πως το νέο μνημόνιο που θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή θα περιλαμβάνει και γενικά μέτρα και στόχους έως το 2014.
  
Ο υπουργός οικονομικών ενημερώνει αυτή την ώρα την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα καθώς και για την εξέλιξη του PSI.

 24h NewsRoom

Τέσσερις αλλαγές στο χαράτσι.



Τι προβλέπει η τροπολογία για το τέλος ακινήτων.
Τριμελής επιτροπή θα επιλύει τις διαφορές φορολογουμένων με τους Εφόρους.

Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι ζητούν εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων και απορρίπτεται, οι διαφορές των φορολογουμένων με τους Εφόρους θα επιλύονται από μια τριμελή επιτροπή, που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι αυτοί μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της Εφορίας, μπορούν να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα σε ειδική τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και περιγράφει τη διαδικασία τόσο για τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων όσο και για την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από τις εφορίες.

Όσον αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, θα ενεργοποιούνται για τους φορολογούμενους οι οποίοι δεν θα εξοφλούν εντός τεσσάρων μηνών από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής τις δόσεις του τέλους ακινήτων. 

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Με την τροπολογία προβλέπεται ακόμη απαλλαγή του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων από το τέλος, εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από επτά δωμάτια.


Πηγή Newsbeast.gr

Οδηγός εφαρμογής συνθηκών βιωσιμότητας επιχειρήσεων.


Οδηγό εφαρμογής συνθηκών βιωσιμότητας για τη μικρομεσαία ελληνική εμπορική επιχείρηση ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού τρόπου παραγωγικής και αποδοτικής λειτουργίας κάθε τοπικής εμπορικής αγοράς.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε αυτό το πλαίσιο δράσης, έχει ζητήσει από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους τις ιδέες τους και ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται προτάσεις προκειμένου να εξειδικευτούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, στο γενικότερο πλαίσιο, όμως, του "Open Mall".

Ενδεικτικό των προτάσεων αυτών είναι η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου που πρότεινε το "εργαστήρι θαυμάτων", το οποίο θα περιλαμβάνει δρώμενα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των καταναλωτών στην περιοχή. Επίσης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά μεταξύ άλλων προτείνεται η γιορτή δρόμων, η διοργάνωση αμφικτιονίας και η έκθεση βιβλίου.


Η δράση δημιουργίας υπαίθριων εμπορικών κέντρων σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων (Open Mall/Street Mall) που έχει προτείνει και προωθεί η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχει στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των εμπορικών κέντρων των πόλεων σε ενιαία κέντρα με δυνατότητες που συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση.

"Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και της σαφούς μείωσης της κατανάλωσης, η αναζήτηση νέων εργαλείων που θα ενισχύσουν τη Μμε επιχειρηματικότητα καθίσταται παραπάνω από αναγκαία" σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Υπ' αυτή την έννοια, στόχος των εμπόρων είναι να δημιουργήσουν συνέργειες μέσα από την συνεργασία εμπορικών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους προς όφελος των καταναλωτών, με την παροχή διευκολύνσεων ανάλογων αυτών που προσφέρουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα τύπου Mall (χώροι στάθμευσης, παιδικοί σταθμοί, άμεση ενημέρωση για εκπτώσεις και προσφορές, επιβράβευση για αγορές που γίνονται με επιπλέον εκπτώσεις, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις) και βασικοί κόμβοι των εν λόγω πρωτοβουλιών είναι οι Εμπορικοί Σύλλογοι.


Πηγή: Έθνος, 26.1.2012

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"