My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέα και Ενδιαφέροντα: 26/4/2012 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ


Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τοΠρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης 50 εκατ. Ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται έπειτα από την επιτυχή προκήρυξη και υλοποίηση της δράσης «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», συνολικής δαπάνης ένταξης 44,8 εκατ. Ευρώ για 746 επιχειρήσεις.



ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας υφιστάμενων μεταποιητικών, κυρίως Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων, ως κεντρικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της οικονομίας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην ενίσχυση ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων με έμφαση στη σύζευξη μεταποιητικών δραστηριοτήτων με δραστηριότητες εξωστρέφειας και προβολής σε διεθνείς αγορές, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών και οικονομιών κλίμακας
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό Δημόσιας Δαπάνης ανερχόμενο μέχρι και τα50.000.000,00€, το οποίο αντίστοιχα κατανέμεται ως εξής:
·               κατά 50% δηλ. μέχρι και τα 25.000.000,0 € για τα επιχειρηματικά σχέδια μεμονωμένα ή συνεργατικά που υποβάλλονται από υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις,
·               κατά 30% δηλ. μέχρι και τα 15.000.000,00€ για τα επιχειρηματικά σχέδια, μεμονωμένα ή συνεργατικά που υποβάλλονται από υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις
·               και 20% δηλ. μέχρι και τα 10.000.000,00€ για τα επιχειρηματικά σχέδια, μεμονωμένα ή συνεργατικά που υποβάλλονται από μεγάλες επιχειρήσεις υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόντος.
ΕΙΔΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Τα παρεχόμενα από το Πρόγραμμα κίνητρα έχουν την μορφή χρηματοδοτικών ενισχύσεων για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων. Η χρηματοδότηση, μετά την ολοκλήρωση του έργου, αφορά μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις επιλέξιμων δαπανών.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
·                     Γενικός Απαλλακτικός Κανονισμός (ΓΑΚ) για τις παγιοποιήσιμες δαπάνες και,
·                     De Minimis ένεκα της φύσεως και του χαρακτήρα των ενισχυόμενων μη παγιοποιήσιμων δαπανών (άυλες δαπάνες).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
·                     Υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις καθώς και υφιστάμενες μεγάλες επιχειρήσεις υπό τον όρο ουσιαστικής συνεργασίας με τουλάχιστον δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
·                     Υφιστάμενες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις υπό το όρο ουσιαστικής συνεργασίας με τουλάχιστον δύο μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.
·                     Φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στις επιλέξιμες δραστηριότητες ανεξαρτήτως υπάρχουσας ή μη επιχειρηματικής εμπειρίας ή δραστηριότητας.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ)
Επιλέξιμες είναι κατά κύριο λόγο οι υφιστάμενες ή υπό δημιουργία μεταποιητικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης του περιβάλλοντος και οι επιλεγμένες δραστηριότητες (υφιστάμενες ή υπό δημιουργία) παροχής υπηρεσιών.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ &
ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ(ΔΔ)
Α. επενδυτικά σχέδια τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων περιορισμένης έκτασης μεταποιητικών ενεργειών,
35.000 – 100.000,0€ με ποσοστό Δ.Δ. 50% για ολόκληρη την Επικράτεια.

Ή

Β. επενδυτικά σχέδια τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς εικόνας και δραστηριότητας της επιχείρησης σε συνδυασμό με ενέργειες όπως:
·       Παραγωγή και προώθηση νέων ή διαφορο-ποιημένων προϊόντων ή και υπηρεσιών.
·       Εξυπηρέτηση υποχρεώσεων επιχειρηματικής υπεργολαβίας.
·       Ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων / προϊόντων / υπηρεσιών.
·       Διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης της επιχείρησης.
·       Ανάπτυξη δραστηριοτήτων πράσινης επιχει-ρηματικότητας ή δραστηριοτήτων ανακύκλωσης.
·       Εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πρωτοτυπιών και καινοτομιών (τεχνολογικών και μη τεχνολογικών) στην παραγωγική διαδικασία
50.000 - 650.000,0€ με ποσοστό Δ.Δ. ανάλογα με τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων για τις δαπάνες που υπάγονται στον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΓΑΚ) και 50% για τις δαπάνες που υπάγονται στον De Minimis
ΥΨΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης καθορίζεται από το μέγεθος της επιχείρησης, τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης και τον Κανονισμό που καλύπτει τις επιλέξιμες ενέργειες και δαπάνες. Το υπόλοιπο ποσό πέρα της Δημόσιας Χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θεωρείται Ιδιωτική Συμμετοχή του έργου, η οποία δύναται να αποτελείται από ίδια κεφάλαια ή και Τραπεζικό Δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση η Ίδια Συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 25% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Χρηματοδοτικο Σχημα Εργου
Ιδία Συμμετοχή
≥25%
Δημόσια Χρηματοδότηση (κατά περίπτωση)
15% - 55% (ΓΑΚ) και
30% έως 55% (De Minimis)
Τραπεζική Συμμετοχή (μη υποχρεωτική)
Το υπόλοιπο ποσοστό

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ
·         Μηχανολογικός Εξοπλισμός και Εργαστηριακός Εξοπλισμός – Ειδικές Εγκαταστάσεις
·         Ενέργειες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών
·         Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας
·         Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής σε αγορές – στόχους
·         Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
·         Ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
·         Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων.
·         Ενέργειες μετεγκατάστασης μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Επιχειρηματικές Περιοχές (Ε.Π.)
·         Ενέργειες Ανάπτυξης Πρωτοτύπων, Προτύπων και Τεχνικού Φακέλου
·         Λειτουργικές Ενέργειες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 21 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εξάμηνης (6) παράτασης, εφόσον το αίτημα υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Η επενδυτική πρόταση υποβάλλεται µε το «Έντυπο Υποβολής», το οποίο παράγεται κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής είναι υποχρεωτική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το Έντυπο Υποβολής όπως και όλα τα σχετικά έγγραφα του Προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους του ΥΠΑΑΝ (www.ypoian.gr), της ΕΥΔ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, του ΕΣΠΑ (www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis) και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr).


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στο τραπέζι τρίμηνο "πάγωμα" του μνημονίου


Ηδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να "παγώσει" για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα
Στο τραπέζι τρίμηνο "πάγωμα" του μνημονίου
Ηδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να "παγώσει" για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα

Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τη μία ή άλλη παραλλαγή κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των μέτρων που μειώνουν τα εισοδήματα και βαθαίνουν την ύφεση.

Ηδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να «παγώσει¨ για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα βγάζει την Ελλάδα από την ύφεση.
Η κατάρρευση των εσόδων του κράτους, ο επακόλουθος εκτροχιασμός του προγράμματος και κυρίως η κοινωνική δυναμική, όπως εκφράστηκε την 6η Μαΐου και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, οδηγούν αναπόφευκτα σε νέα προσέγγιση του θέματος.
Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δ. Αβραμόπουλος, υποστήριξε ότι πρέπει να παγώσουν οι αποφάσεις που υποχρεούται βάσει του μνημονίου να λάβει η Ελλάδα τον Ιούλιο (το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε τον Ιούνιο) και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η διάχυση της κρίσης να απειλήσει την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Η θέση του προαναγγέλλει και την επίσημη γραμμή του κόμματος, καθώς, σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, η Ν.Δ. προτίθεται να ζητήσει στην περίπτωση όπου σχηματίσει κυβέρνηση, είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα, το πάγωμα των μέτρων του μνημονίου ως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν, το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί ως προς τους φετινούς στόχους. Η ύφεση διαμορφώνεται στο 6,2%, το α΄ τρίμηνο, η ανεργία αγγίζει το 22% και το έλλειμμα είναι κατά 24% μεγαλύτερο σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τομεάρχη οικονομικών της Ν.Δ., αποδείχθηκε ότι το μνημόνιο πάσχει στο σκέλος της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών εσόδων και θα απαιτηθεί η κατάθεση διορθωτικού προϋπολογισμού ως τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθεί η επαναδιαπραγμάτευσή του.

Αντίστοιχη περίπου είναι πλέον και η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διευκρίνιση ότι καταγγελία του μνημονίου θα γίνει μόνο σε πολιτικό επίπεδο και επομένως δεν θα υπάρξει μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παγώσουν όλα τα μέτρα του μνημονίου, που δημιουργούν ύφεση.
Πάγωμα και μετάθεση των μέτρων του Ιουνίου ζήτησε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας την πρόταση παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά ένα ή περισσότερα έτη.

Η παράταση του προγράμματος, που είναι και το minimum των διεκδικήσεων των ελληνικών κομμάτων για την (επανα)διαπραγμάτευση του μνημονίου, εξασφαλίζει αυτόματα, με βάση κύκλους του ΠΑΣΟΚ, το πάγωμα και τη μετάθεση της λήψης μέτρων του Ιουλίου αφού αυτά αφορούν τη διετία 2013-14.

Το κρίσιμο ζήτημα επομένως είναι αν θα δεχθεί η Ευρώπη να δώσει χρόνο παράτασης και αν θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει στο τρίμηνο το πρωτογενές έλλειμμα της Ελλάδας, που σήμερα ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.


Πηγή Ημερησία

Η κρίση φέρνει... παράταση για τα αυθαίρετα


Τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις για αυθαίρετα μόλις που ξεπερνούν τις 500 την ημέρα
Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η σφοδρή οικονομική κρίση και οι άδειες τσέπες των Ελλήνων έχουν περιορίσει αισθητά των αριθμό των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση.
 Ενώ μέχρι τον Μάρτιο κατατίθεντο κατά μέσο όρο 3.500 δηλώσεις την ημέρα για την νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, τις τελευταίες εβδομάδες μόλις που ξεπερνούν τις 500, ενώ υπάρχουν μέρες που καταγράφεται μικρότερος αριθμός.
Όπως αναφέρει το Έθνος, η πιο πιθανή ημερομηνία όπου θα πέσει η αυλαία της τακτοποίησης θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι χιλιάδες από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση και πλήρωσαν κάποιες από τις δόσεις, τους τελευταίους μήνες έχουν κηρύξει… στάση πληρωμών λόγω έλλειψης ρευστού.

Πηγή 24h.gr

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τηλεφωνικές «οχλήσεις» σε φορολογούμενους από την ΓΓΠΣ

Τηλεφωνικές «οχλήσεις» σε φορολογούμενους από την ΓΓΠΣ. 

Μέσω call-center το υπουργείο Οικονομικών θα επικοινωνεί με όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, ώστε να τους παρακινήσει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους.
Στην ενεργοποίηση του ειδικού τηλεφωνικού κέντρου (call-center) για την άμεση υπενθύμιση των οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Η δυνατότητα του υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιεί call-center για να ενημερώνει τους φορολογουμένους για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου έχει θεσπισθεί από το 2010.
Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί η δυνατότητα αυτή, καθώς το σχετικό προσωπικό της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) ασχολείτο με την πληροφόρηση για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων (κάτι που ισχύει από το 2000).
Στο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων απασχολούνται 45 άτομα σε όλες τις βάρδιες, ενώ το helpdesk διαθέτει 20 τηλεφωνικές γραμμές.
Η ΓΓΠΣ τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνεί με όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, δεν έχουν υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ και δήλωση απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ώστε να τους παρακινήσει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους.


Πηγή 24h.gr

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!


Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.


Την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων, καθώς έχουν εκκαθαριστεί πάνω από 200.000 φορολογικές δηλώσεις και ο φόρος που προκύπτει είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ, αποστέλλει τις επόμενες ημέρες η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως ανέφερε μιλώντας στη ΝΕΤ ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρης. Επιπλέον, επισήμανε ότι θα επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ και για τα «αδρανή μπλοκάκια» αν δεν γίνει διακοπή εργασιών. Όλες οι εκκρεμότητες γύρω από τα φορολογικά ζητήματα, καθώς και η πορεία των εσόδων, θα εξετασθούν σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιώργο Ζανιά.

Το 65% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί είναι χρεωστικές λόγω των σημαντικών επιβαρύνσεων που συνεπάγονται η μείωση του αφορολογήτου ορίου, η μείωση των εκπτώσεων δαπανών και κυρίως η εφαρμογή των αυξημένων (έως και 70%) τεκμηρίων.

Ο κ. Θεοχάρης απέδωσε τους αυξημένους φόρους στον τρόπο παρακράτησης που εφαρμόστηκε πέρυσι και ο οποίος δεν «παρακολούθησε» όλες τις φορολογικές αλλαγές, αλλά και στα τεκμήρια.

Όσον αφορά στην αποστολή των φορολογικών εντύπων, είπε ότι έχει αποσταλεί το 80% των εντύπων και απομένει ένα 20%, λόγω τεχνικών δυσκολιών, που πάντως αντιμετωπίστηκαν.

Από βδομάδα αρχίζει και η αποστολή των υπολοίπων εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αυτά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010-2011.

Ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα σταλούν επιστολές σε περίπου 240.000 ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους 110.000 υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις και 130.000 ήταν αδρανείς, προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους και να αποφύγουν την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ. Όπως διευκρίνισε, οι επιτηδευματίες που θέλουν να κάνουν διακοπή εργασιών, μπορούν να το κάνουν έως τις 6 Ιουνίου.

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών (λήγουν στις 15 Ιουνίου για μισθωτούς και συνταξιούχους) εάν απαιτηθεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.



Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"