My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Διευκρινίσεις για την υποβολή των δηλώσεων που υποβλήθηκαν ως εκπρόθεσμες την 6η και τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Αυγούστου

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους σχετικά με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί την 6η και τις πρώτες πρωινές ώρες  της 7η Αυγούστου μέσω Τaxis, και έχουν θεωρηθεί εκπρόθεσμες από το σύστημα.

Όσοι έχετε υποβάλει δηλώσεις τις ανωτέρω ημερομηνίες πρέπει  να επανεξετάσετε την υποβολή μέσω του συστήματος Taxis, και να προβείτε στην ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ την δήλωσης διότι η Γ.Γ.Π.Σ. για την διευκόλυνσή σας και δεδομένης της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι την 10η Αυγούστου, έχει  χαρακτηρίσει σε αυτόματα προσωρινές τις δηλώσεις αυτές.

Κατόπιν τούτου έχετε την δυνατότητα να προβείτε σε διορθώσεις που αφορούν τη συμπλήρωση του κωδικού 049 για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και του πίνακα Ι του έντυπου Ε3 για τον αυτοέλεγχο των επιτηδευματιών, ώστε ναοριστικοποιήσετε εκ νέου τη δήλωσή σας, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε τις Δ.Ο.Υ.

'Ολοι οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν  στην ανωτέρω περίπτωση (έχουν υποβάλει δηλαδή μέσω taxis την δήλωση τους την 6η και το πρωί της 7ης Αυγούστου και έχει χαρακτηρισθεί εκπρόθεσμη) παρακαλούνται να ελέγξουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους (email) για να δουν εάν έχουν λάβει σχετικό μήνυμα από την Γ.Γ.Π.Σ.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει συμπληρωματική δήλωση στην ΔΟΥ και ανήκαν στην ανωτέρω περίπτωση (των εκπροθέσμων της 6ης και 7ης Αυγούστου) θα πρέπει και αυτοί να οριστικοποιήσουν την δήλωσή τους μέσω του συστήματος Taxis, ανεξαρτήτως της συμπληρωματικής δήλωσης που υπέβαλαν στην Δ.Ο.Υ.

Για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους που εκ παραδρομής δεν έχουν συμπληρώσει κάποιο κωδικό ή έχουν κάνει κάποιο άλλο σφάλμα ισχύει η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσής σας μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών (Helpdesk) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: 210 480 2552.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στη δράση digi-mobile για τις επιχειρήσεις της Αττικής στις 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στη δράση digi-mobile για τις επιχειρήσεις της Αττικής στις 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής των προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Περιφέρεια Αττικής για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14:00.

Κατόπιν της υποβολής των προτάσεων από τις υπόλοιπες Περιφέρειες καθώς και τις Περιφέρειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», κρίθηκε σκόπιμη η περαιτέρω ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής της δράσης. Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής που παρατηρήθηκε, στόχος ήταν να διασφαλισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Στο διάστημα που ακολούθησε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. προχώρησε στην ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος της δράσης digi-mobile καθώς και σε έλεγχο της σταθερότητας και αντοχής του κατά την ταυτόχρονη υποβολή μεγάλου αριθμού προτάσεων.


Στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile έχουν υποβληθεί επιτυχώς μέχρι σήμερα περισσότερες από 8.800 αιτήσεις από επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα (πλην της Αττικής), υπερκαλύπτοντας κατά πολύ υψηλό ποσοστό τον διαθέσιμο προϋπολογισμό που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες Περιφέρειες (δημόσια χρηματοδότηση). Υπενθυμίζεται ότι με την υπ’ αριθ. 17673/ΨΣ6077 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1450/2.5.2012) η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση digi−mobile αυξήθηκε σε 30.150.000,00€ από 15.000.000,00€ που είχε ορισθεί αρχικά (ΦΕΚ B 2651/9.11.2011).


Όσον αφορά στη συμπλήρωση των αιτήσεων και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που υποβάλλουν πρόταση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής επισημαίνονται τα εξής:


Α) Τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων που συμπληρώνονται στην ηλεκτρονική αίτηση αναφέρονται στο οικονομικό έτος 2012 (χρήση 01.01.2011-31.12.2011) σύμφωνα και με τον Οδηγό Υποβολής της δράσης (ενότητα 8.3, σσ. 21-22).


Β) Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/86 πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της Επιχείρησης και σφραγισμένες με τη σφραγίδα της Επιχείρησης, πρωτότυπες και επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια δημόσια αρχή. Η ημερομηνία υπογραφής των Υπεύθυνων Δηλώσεων δεν δύναται να είναι προγενέστερη των τριών (3) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής πρότασης.


H συμπλήρωση των επενδυτικών σχεδίων υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές φόρμες που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της δράσης, στη διεύθυνση http://digi-mobileportal.digitalaid.gr ενώ στον ίδιο ηλεκτρονικό τόπο, καθώς και στον ηλεκτρονικό τόπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» http://www.digitalplan.gov.gr βρίσκονται αναλυτικές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό καθώς και οι Οδηγοί της δράσης.


Η δράση digi-mobile αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού ύψους 30.150.000,00 ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc). Στο πλαίσιο της δράσης χρηματοδοτούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την προμήθεια, απόκτηση και ουσιαστική αξιοποίηση mobile εφαρμογών, ώστε να τις εντάξουν παραγωγικά στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.


Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικής του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση», αξιοποιώντας πόρους από όλες τις Περιφέρειες του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε.- Παράταση των δηλώσεων έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου - Τι θα γίνει με τις εκπρόθεσμες

ΠΟΦΕΕ

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Οικονομικών, το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό και θα δέχεται εμπρόθεσμες δηλώσεις μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10/8/2012.
Επίσης η ΠΟΦΕΕ σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ επεξεργάζονται τους τρόπους αντιμετώπισης όσων δηλώσεων υποβλήθηκαν χωρίς να έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 049 (δηλαδή θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες ) το χρονικό διάστημα που το σύστημα είχε κλειδώσει .
Θα υπάρχει νεώτερη ανακοίνωση για το θέμα αυτό.


Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"