My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Όλες οι τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό

 
Κλείδωσε στα 650 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος. Τι προβλέπεται για αφορλόγητο, επιδόματα τέκνων, ενοίκια, καταθέσεις και φορολόγηση αγροτών. Κλείδωσαν οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που αφορούν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα τεθούν προς έγκριση από τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά που θα επιφέρει η αύξηση της εισφοράς σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις (συνολικά 235 εκ. ευρώ) θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των πολυτέκνων (από 3 παιδιά και άνω) με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.
Ακολουθούν οι αλλαγές, όπως τις περιγράφουν ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών:
Επιδόματα τέκνων

Για οικογένειες με παιδιά, οι πολύτεκνοι (150.000 οικογένειες) λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 ευρώ το έτος ανά παιδί, ενώ με το νέο καθεστώς θα λαμβάνουν 450 ευρώ ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και επιπλέον 40 ή 50 ευρώ το μήνα, ανά παιδί στο πλαίσιο της ενίσχυσης όλων των οικογενειών με παιδιά. Έτσι, μια οικογένεια με 3 παιδιά, και με φορολογητέο εισόδημα ως 33.000 καθαρά (χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις υπέρ τρίτων) θα παίρνει στο εξής συνολικά 2910 ευρώ το έτος (1.350 από το πολυτεκνικό (450 επί 3 παιδιά) και 1.560 από την ενίσχυση παιδιών (40 για το πρώτο, 40 για το δεύτερο και 50 ευρώ για το τρίτο) αντί των 1.584 σήμερα (528 ανά παιδί). Το επίδομα τέκνων που θεσπίζει η κυβέρνηση βοηθά 869.000 οικογένειες, οι οποίοι σήμερα δεν παίρνουν κανένα είδους βοήθημα.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει σε σχέδιο που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση του αφορολογήτου ορίου από 5.000 ευρώ σε 9.000 ευρώ. Ακόμη, μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης να διαμορφώνεται στο 40% για τα εισοδήματα από 40.000 ευρώ και άνω.
Ενοίκια και και καταθέσεις
Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με 10%, διαμορφώνοντας, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, κέρδος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια, 2.250 ευρώ (πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000, τα 9.000 των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχει φόρο μόλις 900 ευρώ).

Το τελικό σχέδιο προβλέπει ακόμη αύξηση της φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων (από 10% σε 15%). Για κατάθεση 10.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3%, ο τόκος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ το έτος και ο φόρος από την φορολόγησή του στα 45 ευρώ το χρόνο από 30 ευρώ σήμερα.
Αγρότες

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι 1.000.000 πολίτες που δηλώνουν και αγροτικά  εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλίο εσόδων – εξόδων (εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα). Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, με το νέο σύστημα, οι αγρότες θα δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αφού για παράδειγμα θα απαιτούν από τους εμπόρους να τους κόβουν τιμολόγιο με τις πραγματικές τιμές για τα προϊόντα που πωλούν, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή.

Να σημειωθεί πως σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύεο το ΥΠΟΙΚ, 1.000.000 φορολογούμενοι, δηλώνουν εισόδημα 9 δισ. ευρώ και πληρώνουν φόρο για αγροτικά εισοδήματα (1,1 δις από τα 9 δις) μόλις 115 εκατομμύρια ευρώ, αφού φορολογούνται αποκλειστικά  με βάση τεκμήρια. Από αυτούς, οι 715.000 έχουν κυρίως άλλα εισοδήματα (από μισθωτές εργασίες ή ελευθέρια επαγγέλματα) και κάποια αγροτικά εισοδήματα (δηλώνονται κατά μέσο όρο 260 ευρώ τον χρόνο).

Voria

Πηγή:parapolitika.gr

Νέοι κανόνες τιμολόγησης ΦΠΑ - Πρωτοχρονιάτικο δώρο για εταιρείες


Του Algirdas Šemeta

Καλά νέα για τις επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη! Από την 1η Ιανουαρίου 2013, θα ισχύουν απλούστεροι, πιο σύγχρονοι κανόνες για την έκδοση τιμολογίων ΦΠΑ. Οι κανόνες αυτοί αποβλέπουν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και του κόστους συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις, και θα συμβάλουν στην πλήρη προσαρμογή της τιμολόγησης του ΦΠΑ στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Δύο πτυχές της νέας νομοθεσίας χρήζουν ιδιαίτερης επισήμανσης: η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η λογιστική σε ταμειακή βάση.

Από το νέο έτος, όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τη λύση τιμολόγησης ΦΠΑ που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα τεθεί στο ίδιο επίπεδο με την τιμολόγηση σε χαρτί, με κοινούς κανόνες και για τις δύο περιπτώσεις. Οι φορολογικές αρχές των κρατών μελών δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η ηλεκτρονική υπογραφή ή η ηλεκτρική ανταλλαγή δεδομένων (EDI). Οι απαιτήσεις θα είναι ομοιόμορφες σε όλη την ΕΕ, παρέχοντας νομική ασφάλεια και μεγαλύτερη απλούστευση για τις διασυνοριακές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα τιμολόγια θα επιτρέπεται να αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, ακόμη και αν το πρωτότυπο είναι σε χαρτί, και οι περίοδοι αποθήκευσης θα είναι οι ίδιες και για τις δύο περιπτώσεις.

Τα οφέλη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι γνωστά: συντόμευση των προθεσμιών πληρωμής, μείωση των σφαλμάτων, λιγότερη εκτύπωση και χαμηλότερο κόστος αποστολής. Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 18 δισεκατομμύρια ευρώ εάν όλες οι επιχειρήσεις περνούσαν από το χαρτί στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, κυρίως μέσω της μείωσης των εξόδων τήρησης βιβλίων. Οι νέοι κανόνες ΦΠΑ θα πρέπει να παρέχουν πρόσθετο κίνητρο και να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να προβούν στην αλλαγή αυτή.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή στην ΕΕ για τους κανόνες ΦΠΑ αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση των ΜΜΕ. Νέες διατάξεις όσον αφορά τη «λογιστική σε ταμειακή βάση» θα επιτρέψουν στα κράτη μέλη να διευκολύνουν την ταμειακή ροή των επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών κάτω των 2.000.000 ευρώ. Οι ΜΜΕ θα πρέπει να δηλώνουν τον ΦΠΑ μόνο μετά την καταβολή του από τον πελάτη τους, και όχι όταν εκδίδουν το τιμολόγιο. Ως εκ τούτου, οι μικρότερες επιχειρήσεις της ΕΕ δεν θα αντιμετωπίζουν ταμειακές δυσχέρειες λόγω καταβολής του ΦΠΑ. Κάθε κράτος μέλος οφείλει να αποφασίσει αν θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα ταμειακής λογιστικής βάσει των νέων κανόνων της ΕΕ. Δεδομένου ότι οι ΜΜΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της ΕΕ, και πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θα το πράξουν.

Ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον στην Ευρώπη αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αρθούν τα διοικητικά εμπόδια, να μειωθεί το κόστος συμμόρφωσης και να περιοριστούν οι εθνικές αποκλίσεις που δημιουργούν νομική αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα σημεία που περιλαμβάνουν οι νέοι κανόνες τιμολόγησης ΦΠΑ. Επιπλέον, το 2013, η Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση για τυποποιημένη δήλωση ΦΠΑ στην ΕΕ, με σκοπό την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας για τις επιχειρήσεις. Επομένως, έπονται και άλλα καλά νέα.


Πηγή:www.capital.gr

Αυθαίρετα - 'Εκπτωση 10% σε όσους καταβάλλουν το 30% του προστίμου ως τα τέλη Ιανουαρίου


Εκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού του προστίμου για τακτοποίηση αυθαιρέτου θα παρέχεται σε όσους καταβάλλουν το 30% έως τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Επίσης, όπως προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237 / 5 Δεκεμβρίου 2012 - άρθρο 14), για δηλώσεις οι οποίες παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αναστέλλονται έως τις 31 Ιανουαρίου 2013 τόσο οι προσαυξήσεις (1% για κάθε μήνα καθυστέρησης) όσο και η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου 4014/11 για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Επίσης, επιτρέπεται η μεταβίβαση αυθαιρέτου χωρίς να είναι απαραίτητη η ολοσχερής εξόφληση του προστίμου (όπως ίσχυε έως σήμερα) αλλά μόνο του 30% αυτού έως τις 31/01/2013.


Η Σχετική διάταξη :

Άρθρο 14
Ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων

1. Η περίπτωση στ) της παρ.2 του άρθρου 23 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) αντικαθίσταται ως εξής:
“στ. για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου ή η καταβολή ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31/01/2013, όπως ορίζεται στην παράγραφο 6 του επόμενου άρθρου και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στον παρόντα νόμο”

2. Στην παρ. 8 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 προστίθεται περίπτωση στ ως εξής:
«στ. Σε περίπτωση καταβολής ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31/01/2013 παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού. Οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις κατανέμονται αντιστοίχως.

3. Η ισχύς της διάταξης της περίπτ. γ της παρ. 8 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 αναστέλλεται μέχρι την 31/01/2013.

Όλες οι νέες τιμές και τα πρόστιμα στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς - Η σχετική υπουργική απόφαση


Αν συλληφθείτε στα μέσα συγκοινωνίας χωρίς εισιτήριο, θα πληρώσετε πρόστιμο ίσο με το 60απλάσιο της αξίας του εισιτηρίου δηλαδή 84 ευρώ. Αν όμως δεχτείτε να πληρώσειτε το πρόστιμο αμέσως, θα κερδίσετε μια έκπτωση της τάξης του 50%. Επίσης: τα ακυρωμένα εισιτήρια έχουν αξία! Αν συγκεντρώσετε μία 10άδα, θα πάρετε ένα δώρο. Αυτά θα ισχύουν άμεσα. Περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν Χατζηδάκης, Στουρνάρας και Βρούτσης. Δείτε την  ολόκληρη:



1.Αν κάποιος πληρώσει το πρόστιμο εφάπαξ ή μέσα σε 10 ημέρες από την επιβολή του, θα δικαιούται έκπτωση 50% επί του προστίμου δηλαδή 42 ευρώ.
2.Για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης στο ΦΕΚ, οι επιβάτες θα μπορούν να ανταλλάσσουν 10 ακυρωμένα εισιτήρια με ένα καινούργιο. Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε προχωρήσει στη σχετική εξαγγελία εδώ και μήνες. Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι το μέτρο θα ισχύσει μόνο για δύο μήνες δηλαδή μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
3.Καθιερώνεται 3ήμερο «τουριστικό εισιτήριο» το οποίο θα κοστίζει 20 ευρώ. Επιτρέπει απεριόριστες διαδρομές για τρεις ημέρες και μια μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο.
Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης από το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά και τις τιμές των εισιτηρίων, έχει ως εξής:

Άρθρο 1.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
α. Τιμή ενιαίου εισιτηρίου: 1,40 ΕΥΡΩ χρονικής ισχύος 90 λεπτών από την πρώτη επικύρωση κατά την πρώτη επιβίβαση, με ισχύ σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό) μέχρι το Κορωπί. 

Το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις γραμμές express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. (στο τμήμα Βάρκιζα−Σαρωνίδα).

Στην περίπτωση που στη λήξη του 90λέπτου η τελευταία διαδρομή δεν έχει ολοκληρωθεί, ο επιβάτης υποχρεούται με ευθύνη του να επικυρώσει για δεύτερη φορά το εισιτήριο του, είτε στο όχημα είτε στο επικυρωτικό μηχάνημα του σταθμού πριν τη λήξη ισχύος του, ώστε αυτό να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία μετακίνηση του.
Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 0,70 ΕΥΡΩ.
 
β. Τιμή εισιτηρίου μίας διαδρομής − μίας χρήσης: 1,20 ΕΥΡΩ, το οποίο ισχύει αποκλειστικά για Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) εξαιρουμένων των λεωφορειακών γραμμών express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας (στο τμήμα Βάρκιζα − Σαρωνίδα), και ΣΤΑ.ΣΥ (τραμ). Το εισιτήριο αυτό ισχύει για μία και μοναδική επιβίβαση σε ένα μόνο από τα παραπάνω μέσα και δεν ισχύει για μετεπιβίβαση.  
Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 0,60 ΕΥΡΩ.

γ. Το ημερήσιο και εβδομαδιαίο εισιτήριο, για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί) αναπροσαρμόζονται σε 4,00 ΕΥΡΩ και 14,00 ΕΥΡΩ αντίστοιχα. 
Τα εισιτήρια αυτά δεν ισχύουν στις γραμμές express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας της Ο.ΣΥ (στο τμήμα Βάρκιζα − Σαρωνίδα).

δ. Το εισιτήριο των γραμμών express της Ο.ΣΥ. για Σαρωνίδα (στο τμήμα της γραμμής Βάρκιζα −Σαρωνίδα) αναπροσαρμόζεται σε 1,60 ΕΥΡΩ.
Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 0,80 ΕΥΡΩ.
 
Στο τμήμα της γραμμής Αθήνα − Βάρκιζα ισχύει το εισιτήριο μίας διαδρομής − μίας χρήσης: 1,20 ΕΥΡΩ και το αντίστοιχο μειωμένο 0,60 ΕΥΡΩ, καθώς και το ενιαίο εισιτήριο 1,40 ΕΥΡΩ και το αντίστοιχο μειωμένο 0,70 ΕΥΡΩ.

ε. Το εισιτήριο των γραμμών express της Ο.ΣΥ. για Αεροδρόμιο ορίζεται σε 5,00 ΕΥΡΩ.
Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 2,50 ΕΥΡΩ.

στ. Το εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ορίζεται σε 8,00 ΕΥΡΩ.
Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 4,00 ΕΥΡΩ.
 
Το εισιτήριο δύο (2) ατόμων και το εισιτήριο τριών (3) ατόμων της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ορίζεται σε 14,00 ΕΥΡΩ και 20,00 ΕΥΡΩ αντίστοιχα.
Το μετ' επιστροφής εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μέτρο και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ορίζεται σε 14,00 ΕΥΡΩ και η επιστροφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση.
Τα προαναφερόμενα εισιτήρια που ισχύουν για διαδρομές προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), ισχύουν στην Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ) για 90 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή όσον αφορά το μετ' επιστροφής εισιτήριο.

ζ. Τα εισιτήρια του προαστιακού (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), όπως καθορίζονται με αποκλειστική ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύουν και στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ, (ΣΤΑ.ΣΥ & Ο.ΣΥ.) για χρονικό διάστημα 90 λεπτών από την μία και μοναδική ακύρωση τους κατά την πρώτη επιβίβαση.

η. Την κατάργηση της παρ. 4 της υπ’ αριθμ 30353/ΕΓΔΕΚΟ/3030 (ΦΕΚ Β΄/1186/2009) στο σύνολό της και τον επανακαθορισμό του τριήμερου τουριστικού εισιτηρίου ως εξής:
Το Τουριστικό (3ήμερο) εισιτήριο ισχύει στους συγκοινωνικακούς φορείς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. − ΣΤΑ.ΣΥ.) για 3 πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωση του. Το εισιτήριο αυτό επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (λεωφορεία, τρόλλευ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και από μία διαδρομή από και προς τον Αερολιμένα Αθηνών με το Μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS Αεροδρομίου. Η τιμή του Τουριστικού (3ήμερου) εισιτηρίου ορίζεται σε 20,00 ΕΥΡΩ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.
θ. Η τιμή του εισιτηρίου του Μετρό (ΣΤΑ.ΣΥ.) από τους σταθμούς Παλλήνη − Κάντζα − Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ορίζεται στα 6,00 ΕΥΡΩ.
Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 3,00 ΕΥΡΩ.
 
ι. Καθιερώνεται εβδομαδιαίο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο με την ονομασία «7ήμερο εισιτήριο Αεροδρομίου», το οποίο θα ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.).
Το προαναφερόμενο εισιτήριο επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ.) συμπεριλαμβανομένων και των γραμμών Αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express. Η χρονική ισχύς του είναι επτά (7) πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωσή του.
Η τιμή του 7ήμερου εισιτηρίου Αεροδρομίου ορίζεται σε 50 ΕΥΡΩ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

Άρθρο 2.

ΤΙΜΕΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
α. Τιμή μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (Ο.ΣΥ.) εξαιρουμένων των λεωφορειακών γραμμών express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας (στο τμήμα Βάρκιζα − Σαρωνίδα), τρόλεϊ (Ο.ΣΥ.) και τραμ (ΣΤΑ.ΣΥ.): 20,00 ΕΥΡΩ.
Τιμή μειωμένης κάρτας 10,00 ΕΥΡΩ.
 
β. Τιμή μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί): 45,00 ΕΥΡΩ.
Τιμή μειωμένης κάρτας: 23,00 ΕΥΡΩ.
 
γ. Η μηνιαία κάρτα του Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ. και Η.Σ.Α.Π.) προς και από το Δ.Α.Α. μετονομάζεται σε Μηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, η τιμή της αναπροσαρμόζεται στα 140,00 ΕΥΡΩ και ισχύει σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό).
Τιμή μειωμένης κάρτας: 70,00 ΕΥΡΩ.
 
ε. Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΣΤΑ.ΣΥ. − Η.Σ.Α.Π.) και η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στο δίκτυο του Μετρό (ΣΤΑ.ΣΥ. − Α.Μ.Ε.Λ.) μέχρι το Κορωπί, καταργούνται.

Άρθρο 3.

ΤΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
α. Τιμή ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (Ο.ΣΥ.) εξαιρουμένων των λεωφορειακών γραμμών express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας (στο τμήμα Βάρκιζα − Σαρωνίδα), τρόλεϊ (Ο.ΣΥ.) και τραμ (ΣΤΑ.ΣΥ.): 200,00 ΕΥΡΩ.
β. Τιμή ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί): 450,00 ΕΥΡΩ.
γ. Η ετήσια κάρτα του Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ. και Η.Σ.Α.Π.) προς και από το Δ.Α.Α. μετονομάζεται σε Ετήσια Κάρτα Αεροδρομίου προσαρμόζεται σε 1.000,00 ΕΥΡΩ και ισχύει σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (ΣΤΑ.ΣΥ & Ο.ΣΥ.).
δ. Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΣΤΑ.ΣΥ.) και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στο δίκτυο του Μετρό μέχρι το Κορωπί (ΣΤΑ.ΣΥ.), καταργούνται.

Άρθρο 4.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ Μ.Μ.Μ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΟΑΣΑ (ΕΘΕΛ. ΗΛΠΑΠ. ΗΣΑΠ. ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ):
α. Το δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται εφόσον ο αρμόδιος Φορέας παροχής τους, προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του, και συνάψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης (άρθρο 6. παρ. 4. Ν. 3920/2011).
β. Ο ΟΑΣΑ δύναται να συνάπτει συμφωνίες με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώσεις εργαζομένων ή ιδιώτες κ.α. για μαζική διάθεση προϊόντων κομίστρου με μειωμένη ή άλλη ειδική τιμή. Η έκπτωση δεν θα υπερβαίνει το 25% της κανονικής τιμής των αντίστοιχων προϊόντων κομίστρου.

Άρθρο 5.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Το ύψος του προστίμου για μη κατοχή έγκυρου τίτλου μεταφοράς καθορίζεται:
α. Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό στο 60πλάσιο της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου (κανονικού ή μειωμένου),
β. Στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στο 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου μιας διαδρομής (κανονικού ή μειωμένου).
γ. Στο τμήμα «Βάρκιζα − Σαρωνίδα» της γραμμής Ε22 και στις γραμμές express του Αεροδρομίου) στο πλάσιο της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου (κανονικού ή μειωμένου).
Ως έγκυροι τίτλοι μεταφοράς θεωρούνται: τα κατά περίπτωση ισχύοντα εισιτήρια, επικυρωμένα και χρησιμοποιούμενα εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος τους, οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών με το ισχύον μηνιαίο κουπόνι, συνοδευόμενα όπου απαιτείται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ακαδημαϊκή ταυτότητα, κάρτα πολυτέκνων, κ.α.)
2. Τα παραπάνω πρόστιμα καταβάλλονται μειωμένα κατά πενήντα τοις εκατό (50%) εφόσον εξοφλούνται αμέσως κατά την επιβολή τους ή εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους στα γραφεία του ΟΑΣΑ ή του συγκοινωνιακού φορέα που τα επέβαλε.

Άρθρο 6.
Καθιερώνεται για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ισχύ της παρούσας η δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με τη μορφή έκπτωσης στην περίπτωση αγοράς δεσμίδας 10 τεμαχίων εισιτηρίων.
Η συγκεκριμένη παροχή θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια αξίας € 1,40 (ολόκληρο) και € 0,70 (μειωμένο) καθώς και για τα εισιτήρια μίας (1) διαδρομής (με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας € 1,20 (ολόκληρο) και € 0,60 (μειωμένο).


Άρθρο 7.
α. Η υπ’ αριθμ. Α−385/ΕΓΔΕΚΟ 0012/05.01.2011 (ΦΕΚ 2 Β΄/5.1.2011) απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ, «Καθορισμός κομίστρων ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ», καταργείται.
β. Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ρητά με την παρούσα απόφαση, εξακολουθούν να ισχύουν οι λοιπές αποφάσεις, που αφορούν στον καθορισμό κομίστρων των συγκοινωνιακών Φορέων αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2012
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
 
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΠΗΓΗ:http://www.fpress.gr

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΠΑΡΟΧΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

04/12/2012    S233    Κράτη μέλη - Σύμβαση παροχής υπηρεσιών - Προκήρυξη σύμβασης - Ανοικτή διαδικασία 




GR-Καβάλα: Υπηρεσίες παροχής γευμάτων
2012/S 233-383328
Προκήρυξη σύμβασης
Υπηρεσίες
Οδηγία 2004/18/ΕΚ
Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή
I.1)Επωνυμία, διευθύνσεις και σημεία επαφής
ΤΕΙ Καβάλας
Άγιος Λουκάς
Υπόψη: Χρυσοχοου Κωνσταντινος
654 04 Καβάλα
ΕΛΛΆΔΑ
Τηλέφωνο: +30 2510462135
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: supply@teikav.edu.gr
Φαξ: +30 2510462140
Διεύθυνση(-εις) στο Διαδίκτυο:
Γενική διεύθυνση της αναθέτουσας αρχής: http://www.teikav.edu.gr
Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες από: Στο (στα) προαναφερόμενο(-α) σημείο(-α) επαφής
Τεχνικές προδιαγραφές και συμπληρωματικά έγγραφα (συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων για τον ανταγωνιστικό διάλογο και για το δυναμικό σύστημα αγορών) είναι διαθέσιμα από: Στο (στα) προαναφερόμενο(-α) σημείο(-α) επαφής
Προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται: Στο (στα) προαναφερόμενο(-α) σημείο(-α) επαφής
I.2)Είδος της αναθέτουσας αρχής
Άλλη
I.3)Κύρια δραστηριότητα
Εκπαίδευση
I.4)Ανάθεση της σύμβασης για λογαριασμό άλλων αρχών ανάθεσης
Η αναθέτουσα αρχή προβαίνει στην αγορά εκ μέρους άλλων αρχών ανάθεσης: όχι
Τμήμα II: Αντικείμενο της σύμβασης
II.1)Περιγραφή
II.1.1)Ονομασία που δόθηκε στη σύμβαση από την αναθέτουσα αρχή:
Ανάδειξη αναδόχου για την σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας και των παραρτήματων Δράμας και Διδυμοτείχου.
II.1.2)Είδος της σύμβασης και τόπος των έργων, τόπος παράδοσης ή παροχής
ΥπηρεσίεςΚύριος τόπος ή τοποθεσία των έργων, τόπος παράδοσης ή παροχής: Καβάλα GR115.Δράμα GR114.Διδυμοτείχο GR111.
Κωδικός NUTS GR115
II.1.3)Πληροφορίες σχετικά με δημόσια σύμβαση, συμφωνία πλαίσιο ή δυναμικό σύστημα αγορών (ΔΣΑ)
Η προκήρυξη αφορά δημόσια σύμβαση
II.1.4)Πληροφορίες για τη συμφωνία πλαίσιο
II.1.5)Σύντομη περιγραφή της σύμβασης ή των αγορών
Ανάδειξη αναδόχου για την σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας και των παραρτήματων Δράμας και Διδυμοτείχου. Το αντικείμενο της διακήρυξης προδιαγράφεται αναλυτικά στα αντίστοιχα παραρτήματα αυτής.
II.1.6)Κοινό λεξιλόγιο για τις δημόσιες συμβάσεις (CPV)
55320000
II.1.7)Πληροφορίες για τη συμφωνία περί δημοσίων συμβάσεων (GPA)
Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία περί δημοσίων συμβάσεων (Government Procurement Agreement – GPA): όχι
II.1.8)Τμήματα
Η παρούσα σύμβαση υποδιαιρείται σε παρτίδες: όχι
II.1.9)Πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές προσφορές
Θα γίνουν δεκτές εναλλακτικές προσφορές: όχι
II.2)Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης
II.2.1)Συνολική ποσότητα ή έκταση:
Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 3300000.00 EUR συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Εθνική συμμετοχή 100 %.Η εκτιμώμενη αξία εκτός ΦΠΑ: 2 682 926,82 EUR
II.2.2)Πληροφορίες σχετικά με δικαιώματα προαίρεσης
Δικαιώματα προαίρεσης: όχι
II.2.3)Πληροφορίες σχετικά με ανανεώσεις
Η παρούσα σύμβαση μπορεί να ανανεωθεί: όχι
II.3)Διάρκεια της σύμβασης ή προθεσμία ολοκλήρωσης
Έναρξη 1.5.2013. Ολοκλήρωση 30.9.2016
Τμήμα III: Νομικές, οικονομικές, χρηματοοικονομικές και τεχνικές πληροφορίες
III.1)Όροι που αφορούν τη σύμβαση
III.1.1)Απαιτούμενες εγγυήσεις:
1) Η εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι 5 % επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης με ΦΠΑ2) Η εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης είναι 10 % της συμβατικής αξίας χωρίς ΦΠΑ.
III.1.2)Βασικοί όροι χρηματοδότησης και πληρωμής ή/και αναφορά στις σχετικές διατάξεις που τις διέπουν:
III.1.3)Νομική μορφή που πρέπει να έχει ο όμιλος οικονομικών φορέων στον οποίο θα ανατεθεί η σύμβαση:
III.1.4)Άλλοι ειδικοί όροι
Η εκτέλεση της σύμβασης υπόκειται σε ειδικούς όρους: όχι
III.2)Προϋποθέσεις συμμετοχής
III.2.1)Προσωπική κατάσταση των οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για την εγγραφή σε επαγγελματικό ή εμπορικό μητρώο
Πληροφορίες και διατυπώσεις που είναι απαραίτητες για να κριθεί εάν πληρούνται οι απαιτήσεις: Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν:Α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα.Β) Συνεταιρισμοί.Γ) Ένωσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά.Δ) Κοινοπραξίες προμηθευτών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία δημόσιων συμβάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπόριου, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2513/1997.
III.2.2)Οικονομική και χρηματοοικονομική ικανότητα
Πληροφορίες και διατυπώσεις που είναι απαραίτητες για να κριθεί εάν πληρούνται οι απαιτήσεις: Α) Αντίγραφο αποσπάσματος ισολογισμού της επιχείρησης των τριών τελευταίων χρήσεων.Β) Αντίγραφο φορολογικών δηλώσεων για το ολικό ύψος του Κύκλου Εργασιών όσον αφορά στην παροχή μαζικής σίτισης σε παρόμοιες υπηρεσίες κατά τα 3 προηγούμενα οικονομικά έτη.
III.2.3)Τεχνική ικανότητα
Πληροφορίες και διατυπώσεις που είναι απαραίτητες για να κριθεί εάν πληρούνται οι απαιτήσεις:Α) Μελέτη λειτουργίας του εστιατορίου.Β) Εμπείρια παροχής υπηρεσιών μαζικής εστίασης.Γ) Διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών σίτισης (ISO, HACCP).Δ) Πληροφορίες για την τεχνική υποδομή και το απασχολούμενο προσωπικό.Ε) Επιτυχής υλοποιήση των έργων και ποιότητα υπηρεσιών.
III.2.4)Πληροφορίες για παραχωρούμενες κατ’ αποκλειστικότητα συμβάσεις
III.3)Όροι που αφορούν ειδικά τις συμβάσεις υπηρεσιών
III.3.1)Πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία
Η εκτέλεση της υπηρεσίας επιφυλάσσεται σε συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία: όχι
III.3.2)Προσωπικό το οποίο ευθύνεται για την εκτέλεση των υπηρεσιών
Τα νομικά πρόσωπα θα κληθούν να δηλώσουν τα ονόματα και τα επαγγελματικά προσόντα των στελεχών τους που θα είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση της σύμβασης: ναι
Τμήμα IV: Διαδικασία
IV.1)Είδος διαδικασίας
IV.1.1)Είδος διαδικασίας
Ανοικτός
IV.1.2)Περιορισμοί ως προς τον αριθμό των φορέων που θα προσκληθούν να υποβάλουν προσφορά ή να συμμετάσχουν
IV.1.3)Μείωση του αριθμού των φορέων κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ή του διαλόγου
IV.2)Κριτήρια ανάθεσης
IV.2.1)Κριτήρια ανάθεσης
Η πλέον οικονομικά συμφέρουσα προσφορά σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται κατωτέρω
1. Προτεινομένο πρόγραμμα σίτισης 4 εβδομάδων. Στάθμιση 60
2. Μελέτη λειτουργίας του εστιατορίου. Στάθμιση 15
3. Επιτυχής υλοποίηση των έργων και ποιότητα υπηρεσιών. Στάθμιση 10
4. Εμπειρία παροχής υπηρεσιών μαζικής εστίασης. Στάθμιση 8
5. Κύκλος εργασιών τελευταίας τριετίας. Στάθμιση 7
IV.2.2)Πληροφορίες σχετικά με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό
Χρήση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού: όχι
IV.3)Διοικητικές πληροφορίες
IV.3.1)Αριθμός αναφοράς που χρησιμοποιεί για το φάκελο η αναθέτουσα αρχή:
IV.3.2)Προηγούμενες προκηρύξεις σχετικά με την ίδια σύμβαση
όχι
IV.3.3)Όροι για τη λήψη τεχνικών προδιαγραφών και συμπληρωματικών εγγράφων ή περιγραφικού εγγράφου
Προθεσμία για την παραλαβή αιτήσεων για έγγραφα ή για την πρόσβαση σε έγγραφα: 24.1.2013 - 14:00Έγγραφα που χορηγούνται αντί αντιτίμου: όχι
IV.3.4)Προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής
24.1.2013 - 14:00
IV.3.5)Ημερομηνία αποστολής των προσκλήσεων υποβολής προσφορών ή συμμετοχής σε επιλεγμένους υποψηφίους
IV.3.6)Γλώσσα(-ες) στην (στις) οποία(-ες) μπορούν να συνταχθούν οι μελέτες ή οι αιτήσεις συμμετοχής
Ελληνικά.
IV.3.7)Ελάχιστη απαιτούμενη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς
σε ημέρες: 120 (από την αναφερόμενη ημερομηνία παραλαβής των προσφορών)
IV.3.8)Όροι για το άνοιγμα των προσφορών
Ημερομηνία: 25.1.2013 - 10:30
Τόπος:
Καβάλα.
Άτομα που επιτρέπεται να παρευρίσκονται κατά το άνοιγμα των προσφορών: ναιΠρόσθετες πληροφορίες για τα εξουσιοδοτημένα άτομα και τη διαδικασία ανοίγματος προσφορών: Οι διαγωνιζόμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους.
Τμήμα VI: Πρόσθετες πληροφορίες
VI.1)Πληροφορίες σχετικά με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις
Πρόκειται για επαναλαμβανομένη δημόσια σύμβαση: όχι
VI.2)Πληροφορίες σχετικά με τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σύμβαση σχετιζόμενη με έργο ή/και πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: όχι
VI.3)Συμπληρωματικές πληροφορίες
VI.4)Διαδικασίες προσφυγής
VI.4.1)Φορέας αρμόδιος για τις διαδικασίες προσφυγής
ΤΕΙ Καβάλας
Άγιος Λουκάς
654 04 Καβάλα
ΕΛΛΆΔΑ
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pkalamb@teikav.edu.gr
Τηλέφωνο: +30 2510462201
Διεύθυνση στο Διαδίκτυο: http://www.teikav.edu.gr
VI.4.2)Υποβολή προσφυγών
Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την προθεσμία (τις προθεσμίες) για την υποβολή προσφυγών: Ενστάσεις.Α) Κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, της συμμετοχής προμηθευτή σε αυτόν και της διενέργειας του, έως και την κατακυρωτική απόφαση, επιτρέπεται ένσταση για λόγους νομιμότητας και ουσίας (ενδικοφανής προσφυγή).Με την ένσταση που ασκείται κατά της κατακυρωτικής απόφασης επιτρέπεται και η προβολή λόγων που αφορούν την πληρότητα και νομιμότητα των δικαιολογητικών, τα οποία προσκομίζει ο προσφέρων προς τον οποίον πρόκειται να γίνει η κατακύρωση, δυνάμει του άρθρου 3 του παραρτήματος Β της παρούσης.Β) Οι ανωτέρω ενστάσεις υποβάλλονται εγγράφως στο αρμόδιο για την διενέργεια του διαγωνισμού όργανο του φορέα, ως εξής:α) Κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού:Μέσα στο μισό του χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της διακήρυξης μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των προσφορών. Για τον καθορισμό της προθεσμίας αυτής συνυπολογίζονται και οι ημερομηνίες της δημοσίευσης και της υποβολής των προσφορών.Η ένσταση εξετάζεται από το αρμόδιο γνωμοδοτικό συλλογικό όργανο του φορέα που διενεργεί τον διαγωνισμό και το αποφασίζον όργανο εκδίδει την σχετική απόφαση του το αργότερο πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την διενέργεια του διαγωνισμού.β) Κατά των πράξεων ή παραλείψεων της αναθέτουσας αρχής που αφορούν την συμμετοχή οποιουδήποτε προμηθευτή στον διαγωνισμό ή την διενέργεια του διαγωνισμού ως προς τη διαδικασία παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ιδίου του διαγωνισμού και εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από αυτήν κατά την οποία ο ενιστάμενος έλαβε γνώση του σχετικού φακέλου. Η ένσταση αυτή δεν επιφέρει αναβολή ή διακοπή του διαγωνισμού, αλλά εξετάζεται κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το αρμόδιο συλλογικό όργανο και εκδίδεται η σχετική απόφαση μετά από γνωμοδότηση αυτού.Η ένσταση κατά της συμμετοχής προμηθευτή σε διαγωνισμό κοινοποιείται υποχρεωτικά σε αυτόν κατά του οποίου στρέφεται, εντός δύο (2) ημερών από της υποβολής της.γ) Κατά της διενέργειας του διαγωνισμού έως και την κατακυρωτική απόφαση, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργασίμων ημερών, αφότου ο ενδιαφερόμενος προμηθευτής έλαβε γνώση της σχετικής πράξεως ή παραλείψεως της αναθέτουσας αρχής.Η ένσταση αυτή κοινοποιείται υποχρεωτικά, εντός δύο (2) ημερών από την υποβολή της, σε αυτόν κατά του οποίου στρέφεται. Η ένσταση εξετάζεται από το αρμόδιο γνωμοδοτικό συλλογικό όργανο και το αποφασίζον όργανο εκδίδει την σχετική απόφαση του το αργότερο σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων.δ) Εκτός των ανωτέρω περιπτώσεων, κατά της κατακυρωτικής απόφασης, όσον αφορά τη νομιμότητα και πληρότητα των δικαιολογητικών του άρθρου 3 του παραρτήματος Β της παρούσης, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργασίμων ημερών, αφότου ο ενδιαφερόμενος προμηθευτής έλαβε γνώση της ανωτέρω κατακυρωτικής απόφασης και των ως άνω δικαιολογητικών.Η ένσταση αυτή κοινοποιείται υποχρεωτικά, εντός δύο (2) ημερών από την υποβολή της στον μειοδότη κατά του οποίου στρέφεται. Η ένσταση εξετάζεται από το αρμόδιο γνωμοδοτικό συλλογικό όργανο και το αποφασίζον όργανο εκδίδει την σχετική απόφαση του το αργότερο σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την λήξη της ανωτέρω τριημέρου προθεσμίας.Γ) Ενστάσεις που υποβάλλονται για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, εκτός από τους προαναφερόμενους, δεν γίνονται δεκτές.Δ) Η σχετική απόφαση επί της ενστάσεως κοινοποιείται στους ενιστάμενους χωρίς υπαίτια καθυστέρηση της Υπηρεσίας. Οι ενιστάμενοι λαμβάνουν πλήρη γνώση της σχετικής απόφασης, μετά την κοινοποίηση του σώματος της σε αυτούς, από την αναθέτουσα αρχή, με φροντίδα τους.Ε) Ο προμηθευτής μπορεί κατά των αποφάσεων που επιβάλλουν σε βάρος του κυρώσεις δυνάμει των άρθρων 18, 20, 26, 32, 33, 34 και 39 του π.δ/τος 118/2007 να υποβάλει προσφυγή για λόγους νομιμότητας και ουσίας μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία τριάντα (30) ημερών, από την ημερομηνία που έλαβε γνώση της σχετικής απόφασης από την αναθέτουσα αρχή.Επί της προσφυγής, αποφασίζει ο αρμόδιος Υπουργός ή το αρμόδιο για την διοίκηση του φορέα όργανο, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου.Η εν λόγω απόφαση δεν επιδέχεται προσβολή με άλλη οιασδήποτε φύσεως διοικητική προσφυγή.ΣΤ) Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης προσκομίζεται παράβολο κατάθεσης υπέρ του Δημοσίου ποσού ίσου με το 0,10 επί τοις εκατό (0,10 %) επί της προϋπολογισμένης αξίας του υπό προμήθεια είδους, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερο των χιλίων (1.000) και μεγαλύτερο των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Το παράβολο αποτελεί δημόσιο έσοδο και καταχωρείται στον κωδικό αριθμό (ΚΑΕ) 3741 ("παράβολα από κάθε αιτία").Προσφυγές.Ο συμμετέχων μπορεί κατά των αποφάσεων που επιβάλλουν οποιασδήποτε μορφής κυρώσεις σε βάρος του να ασκήσει προσφυγή μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία τριάντα (30) ημερών, από την ημερομηνία της καταχώρησης της σχετικής απόφασης στο βιβλίο που τηρείται για το σκοπό αυτό από το φορέα. Επί της προσφυγής αποφασίζει το αρμόδιο για τη διοίκηση του φορέα όργανο. Η εν λόγω απόφαση δεν επιδέχεται προσβολή με άλλη οποιασδήποτε φύσης διοικητική προσφυγή.Προδικαστικές προσφυγές.Κάθε συμμετέχων που θεωρεί ότι θίγεται κατά την κρίση του από παράνομη πράξη ή παράλειψη της Αναθέτουσας Αρχής, δικαιούται προσωρινής δικαστικής προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2522/97. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου ασκείται υποχρεωτικά εντός πέντε (5) ημερών αφότου ο ενδιαφερόμενος έλαβε γνώση της αντίστοιχής πράξης ή παράλειψης ενώπιον της Αναθέτουσας Αρχής, προσφυγή η οποία κοινοποιείται υποχρεωτικά στο θιγόμενο από την τυχόν μερική ή ολική παραδοχή της.Η σχετική απόφαση εκδίδεται εντός δέκα (10) ημερών από την άσκηση προσφυγής, άλλως τεκμαίρεται σιωπηρή απόρριψή της.Μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη ρητή ή σιωπηρή απόρριψη της προσφυγής ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, καθώς και η άσκηση της προσφυγής κωλύουν τη σύναψη της σύμβασης.
VI.4.3)Υπηρεσία από την οποία παρέχονται πληροφορίες για την υποβολή προσφυγών
ΤΕΙ Καβάλας
Άγιος Λουκάς
654 04 Καβάλα
ΕΛΛΆΔΑ
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pkalamb@teikav.edu.gr
Τηλέφωνο: +30 2510462201
Διεύθυνση στο Διαδίκτυο: http://www.teikav.edu.gr
VI.5)Ημερομηνία αποστολής της παρούσας γνωστοποίησης:29.11.2012

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013

            ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ΕΤΗΣΙΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ και για το έτος 2013 καταβάλλονται εμπρόθεσμα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.
Δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας όταν:
1.το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία, όπως ορίζει ο νόμος, (κατάθεση πινακίδων και αριθμού κυκλοφορίας σε περίπτωση εκούσιας ακινησίας ή σχετικών δικαιολογητικών σε περίπτωση αναγκαστικής ακινησίας) πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους που αφορά στο σήμα και παραμένει σε ακινησία
• προκειμένου για Ι.Χ. επιβατικά και μοτοσικλέτες, για ολόκληρο ημερολογιακό έτος (1/1-31/12)
• προκειμένου για Ι.Χ. φορτηγά και λεωφορεία, για ολόκληρο ημερολογιακό εξάμηνο
2.το όχημα απαλλάσσεται των τελών κυκλοφορίας
3.το όχημα έχει τεθεί σε κυκλοφορία μετά την 1-11-2010 και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι μέχρι 100 γραμ./χιλιόμετρο
Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται «Κωδικός Πληρωμής», τον οποίο οι υπόχρεοι μπορούν να προμηθευτούν:
-από τις επιλογές «Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας" ή «Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας», όταν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο TaxisNet
-από την εφαρμογή εκτύπωσης τελών κυκλοφορίας πληκτρολογώντας τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας
-Μέσω των εισπρακτικών φορέων, εφόσον διαθέτουν τη σχετική υποδομή. Οι υπόχρεοι οφείλουν να προσκομίζουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο θα καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή φωτοαντίγραφο αυτής και να γνωστοποιούν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδιοκτήτη του οχήματος ή ενός εκ των συνιδιοκτητών, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας.
Στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφωνία ως προς τα εμφανιζόμενα στοιχεία κατόχου – οχήματος, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθύνεται:
-στην αρμόδια περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και ΕπικοινωνιώνΕπικοινωνιών, στην οποία εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, όταν τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ίδια με τα αντίστοιχα που είναι τυπωμένα στην άδεια
-σε οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), όταν διαφέρουν από τα αντίστοιχα της άδειας κυκλοφορίας, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
-σε οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), όταν εμφανίζεται όχημα το οποίο δεν ανήκει στον φορολογούμενο, προσκομίζοντας τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά
-στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, όταν δεν είναι ενημερωμένη η εικόνα αυτοκινήτου οχήματος για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας ή τη θέση αυτού σε ακινησία, με την προσκόμιση των κατά περίπτωση προβλεπόμενων δικαιολογητικών
Εξαιρετικά, τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων καταβάλλονται:
-στα κλιμάκια των Δ.Ο.Υ. στην Αττική ή στις κατά περίπτωση αρμόδιες Δ.Ο.Υ. της περιφέρειας, όταν η καταβολή τελών κυκλοφορίας γίνεται προ της χορήγησης νέας άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου οχήματος.
-σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. όταν απαιτείται διόρθωση στοιχείων αρχείου οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. ή όταν αποδεδειγμένα δεν παρέχεται από το σύστημα «Κωδικός Πληρωμής», ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, με πράξη Αστυνομικής Αρχής, λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας
-μόνο στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του ιδιοκτήτη του οχήματος Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση άρσης εκούσιας ή αναγκαστικής ακινησίας.

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"