My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαινιάζει τις κοινωνικές του δομές ο Δήμος Αχαρνών


Εγκαινιάζει τις κοινωνικές του δομές ο Δήμος Αχαρνών PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Άννα Χοχλάκη   
Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012 16:17
sima dimos axarnonΤα εγκαίνια των κοινωνικών δομών που θα λειτουργούν στο Δήμο Αχαρνών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Αγίας Τριάδος και Εσπερίδων). Τη δομή πρόκειται να εγκαινιάσει η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων, Άννα Δελαπόρτα. Οι δομές, αυτές, εντάσσονται στο πρόγραμμα άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας που υλοποιεί η ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ με τη χρηματοδότηση του ΕΚΤ και του Υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών και την Εύξεινη Πόλη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Δημοτικού Λαχανόκηπου, καθώς και την παροχή συσσιτίου. Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός, από τη μία πλευρά να προσφέρει άμεση ανακούφιση σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη και από την άλλη να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε να πάρει έμπρακτη μορφή η αλληλεγγύη στη γειτονιά και στην τοπική κοινότητα.
Για να στηριχθεί πρακτικά αυτή η προσπάθεια το πρόγραμμα δημιουργεί μια «Τράπεζα Χρόνου» που θα δίνει στους δημότες την δυνατότητα να ανταλλάξουν αντικείμενα και υπηρεσίες. Επίσης, το πρόγραμμα δημιουργεί μια υπηρεσία (Γραφείο Διαμεσολάβησης) που θα δίνει πληροφορίες σε ολους τους δημότες για τις δομές και τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, καθώς και για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Οι δικαιούχοι των υπηρεσιών του προγράμματος θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οι οι οποίοι θα εντάσσονται στο πρόγραμμα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση, ανεργία, κατάσταση υγείας). Η λίστα των δικαιούχων θα επανεξετάζεται και θα ανανεώνεται κάθε εξάμηνο, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας τμημάτων των Δ.Ο.Υ.


Καθιερώνεται, με απόφαση που υπέγραψε στις 07/12/2012, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, η λειτουργία των Τμημάτων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), Εισοδήματος και Μητρώου των Δ.Ο.Υ και κατά την ημέρα Παρασκευή.

Η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη.  Οι ώρες συναλλαγής κοινού παραμένουν όπως ισχύουν για όλες τις ημέρες και για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Όλα Free: Δωρεάν νομική στήριξη στην Αθήνα


Όλα Free: Δωρεάν νομική στήριξη στην Αθήνα: Η «αλληλεγγύη για όλους» στον χώρο της στην Ακαδημίας 74 (7ος όροφος) θα φιλοξενεί καθημερινά (15:00-21:00) δικηγόρους που θα παρέχουν δωρεάν νομικές συμβουλές.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας στην κοινωνία ως υπερασπιστή των αδύναμων και πληττόμενων στρωμάτων, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα δικηγόρων ώστε ο καθένας να μπορεί να απευθυνθεί. Στόχος της ομάδας δεν είναι να διεκπεραιώνει νομικές υποθέσεις, αλλά να δίνει την πρώτη κατεύθυνση σε κάθε περίπτωση.

Σε αυτή την περίοδο που συνεχώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βλέπουν τα ελάχιστα – πλέον – δικαιώματά τους να καταπατούνται, οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομική αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή, οι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιοκτησία που με κόπους χρόνων απέκτησαν από τις Τράπεζες, οι μετανάστες χάνονται στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας για να εξασφαλίσουν τα έγγραφα που τους επιτρέπουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μας, δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή νομικής στήριξης, στην οποία θα δίνονται απαντήσεις για θέματα σχετικά με υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χαράτσια, εργατικό, συνταξιοδοτικό και μεταναστευτικό δίκαιο, και κρατική καταστολή.

ΟΓΑ Πληρωμή Πολυτεκνικών Επιδομάτων

ΟΓΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ Πληρωμή Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ ποια επιδόματα καταργήθηκαν

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Η πληρωμή των πολυτεκνικών επιδομάτων (οικογενειακά επιδόματα) του ΣΤ΄ διμήνου 2012 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους τρίτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων μόνο το επίδομα των 44 ευρώ για κάθε παιδί το μήνα, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο (45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους).
Η Διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα, σχετικά με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 που αφορούν στα οικογενειακά επιδόματα:
1. Επιδόματα ΟΓΑ που καταργήθηκαν απο 1/11/2012
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 €/μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του
- Η ισόβια σύνταξη (102€/ μήνα)
- Η εφάπαξ παροχή των 2.000€, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
2. Οι αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή 2.000€ και ισόβια σύνταξη) που έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ, θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό και θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το δικαιούμενο ποσό (αναδρομικά και μέχρι
την ημερομηνία κατάργησης του επιδόματος), άπαξ, εντός του έτους 2013.
3. Από το έτος 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΑΔΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΞΓ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


ΑΔΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
(Σύμφωνα με τις νέες υπουργικές αποφάσεις)

Θ.12. ΑΔΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

1. Η άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, και η άδεια κατ’ οίκον διδασκαλίας όπως ορίζονται στην παρ. 5 του άρθρου 70 και στην παρ. 2 του άρθρου 75 του α.ν. 2545/1940 (Α΄ 287) αντίστοιχα αντικαθίστανται με αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος που προβλέπεται στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 3919/2011.

Η αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος συνοδεύεται από όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας.

2. Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και άδεια κατ’ οίκον διδασκαλίας, εφεξής νοείται η ως άνω αναγγελία.

3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβάλλονται με την αναγγελία έναρξης ασκήσεως της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και της κατ’οίκον διδασκαλίας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό θέμα.

4. Η αναγγελία ενάρξεως ασκήσεως του επαγγέλματος συνοδεύεται από παράβολο, το ποσό του οποίου καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών.

Θ.13. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

α. Η ανανέωση της άδειας διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών της παρ. 6 του άρθρου 70 του α.ν. 2545/1940 καταργείται. Η επικαιροποίηση του φακέλου του εκπαιδευτικού σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και των απαιτούμενων εκ του νόμου δικαιολογητικών με βάση τα οποία ο εκπαιδευτικός έκανε την αναγγελία του προηγούμενου άρθρου, περιλαμβάνει ετήσια αυτεπάγγελτη αναζήτηση ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας.

β. Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί σύμφωνα με την προηγούμενη υποπαράγραφο, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να ενημερώνει αμελλητί την αρμόδια υπηρεσία, επί ποινή απαγόρευσης της άσκησης του επαγγέλματος της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Θ.14. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

1. α. Η ανανέωση της άδειας κατ’ οίκον διδασκαλίας της παρ. 5 του άρθρου 75 του α.ν. 2545/1940 καταργείται.
Η επικαιροποίηση του φακέλου του εκπαιδευτικού σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και των απαιτούμενων εκ του νόμου δικαιολογητικών με βάση τα οποία ο εκπαιδευτικός έκανε την αναγγελία του άρθρου 24, περιλαμβάνει ετήσια αυτεπάγγελτη αναζήτηση ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας.


β. Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί σύμφωνα με την υποπαράγραφο Θ.12., ο ενδιαφερόμενος οφείλει να ενημερώνει αμελλητί την αρμόδια υπηρεσία, επί ποινή απαγόρευσης της άσκησης του επαγγέλματος της κατ’ οίκον διδασκαλίας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αριθμ. 10139/ΙΑ

Καθορισμός των δικαιολογητικών που απαιτείται να υποβάλλονται με την αναγγελία έναρξης και επικαιροποίησης ασκήσεως της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και της κατ’οίκον διδασκαλίας.

Άρθρο 1

Αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και κατ’ οίκον διδασκαλίας Με την αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και κατ’ οίκον διδασκαλίας της υποπαραγράφου 1 της παραγράφου Θ.12 υποβάλλονται στον ΕΟΠΠΕΠ:

α) Αντίγραφο πτυχίου πανεπιστημίου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή απόφαση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) ή του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΑΕΙΤΤΕ) και θεωρημένο για τη γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή. Για τη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, τους περιπτώσεις που τα προσόντα του αναγγέλοντος δεν συμπίπτουν με αυτά των διοριζόμενων στην δημόσια εκπαίδευση, απαιτείται συνυποβολή επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας.
Η επικύρωση αντιγράφων και η επίσημη μετάφραση μπορούν να γίνουν είτε στο κράτος προέλευσης είτε στην Ελλάδα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

β) Δήλωση του ν. 1599/1986 του αναγγέλοντος στην οποία αναγράφεται ότι α) δεν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α β) δεν έχει καταδικαστεί ή παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α΄ 26), τους τροποποιήθηκε και ισχύει, γ) δεν έχει απολυθεί από θέση δημόσιου υπαλλήλου ή ιδιωτικού εκπαιδευτικού ή διδάσκοντος στα φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, για λόγους πειθαρχικούς ή για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του και δ) δεν υπηρετεί σε ιδιωτικό σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

γ) Απόσπασμα ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης.
Ελλείψει αυτού, για κατοίκους άλλων χωρών – μελών τους Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται η προσκόμιση ισοδυνάμου εγγράφου που έχει εκδοθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή τους χώρας καταγωγής ή προέλευσης, από το οποίο να προκύπτει ότι οι απαιτήσεις ικανοποιούνται. Αν η χώρα καταγωγής ή προέλευσης δεν χορηγεί τέτοιο έγγραφο, τούτο είναι δυνατό να αντικατασταθεί από ένορκη βεβαίωση ή για τα κράτη όπου δεν υφίσταται ένορκη δήλωση με υπεύθυνη δήλωση η οποία υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ενώπιον τους αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή κατά περίπτωση ενώπιον συμβολαιογράφου τους χώρας καταγωγής ή προέλευσης, οι οποίοι χορηγούν βεβαίωση περί παροχής τους ενόρκου δηλώσεως ή τους επισήμου δηλώσεως. Τα έγγραφα τα οποία εκδίδονται σύμφωνα με τα ανωτέρω, δεν είναι δυνατό να υποβληθούν μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημερομηνία εκδόσεώς τους.


δ) Πιστοποιητικό Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για την υγεία και την αρτιμέλειά του αναγγέλοντος.

ε) Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου.

στ) Παράβολο.

Άρθρο 2

Επικαιροποίηση στοιχείων εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία σε φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και την κατ’ οίκον διδασκαλία

Για την επικαιροποίηση του φακέλου του εκπαιδευτικού σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και των απαιτουμένων εκ του νόμου δικαιολογητικών με βάση τα οποία ο εκπαιδευτικός έκανε αναγγελία έναρξης επαγγέλματος, ο ΕΟΠΠΕΠ προβαίνει σε ετήσια αναζήτηση αποσπάσματος ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει την 1η Μαΐου 2013.


Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2012
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ



ΠΗΓΗ: www.xeniglossa.gr

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Προσκλήσεις - Προκηρύξεις- Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

[Αναμένεται]

Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και η πιστοποίησή τους από αναγνωρισμένους φορείς, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων. Ενδεικτικά, τα αντικείμενα κατάρτισης περιλαμβάνουν: Ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών στο Διαδίκτυο, διαχείριση επικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων, εφαρμογή επιχειρησιακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) κ.α. 

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

Είδος ενίσχυσης

Περιοχή εφαρμογής    Όλη η Ελλάδα

Τομείς ενδιαφέροντος   Απασχόληση – Εργασία

Κατηγορία δικαιούχων

  • ΑμεΑ
  • Γυναίκες
  • Κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Σε ποιους απευθύνεται:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και πτυχιούχοι ΙΕΚ, ΑΕΙ, ή ΤΕΙ, με  πτυχίο Βασικών Δεξιοτήτων ΤΠΕ σε ισχύ. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ που λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις – επιμελητήρια δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και:
α) να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο επιμελητήριο  
β) να βεβαιώνουν την ανεργία τους με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86.

Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν τα άτομα που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες ωφελούμενων:
Νέοι/ες Γυναίκες Μακροχρόνια άνεργοι/ες • Άτομα που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται ή απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας (όπως άτομα με αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, ανήλικους παραβάτες, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, άστεγους, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).

 Όροι και προϋποθέσεις

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας ... 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ & ΤΕΙ που λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις – επιμελητήρια δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να  πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και α) να είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο επιμελητήριο β) να βεβαιώνουν την ανεργία τους με υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86.
Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν τα άτομα που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες ωφελούμενων:
Νέοι/ες • Γυναίκες • Μακροχρόνια άνεργοι/ες • Άτομα που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται ή απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας (όπως άτομα με αναπηρία, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, ανήλικους παραβάτες, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, άστεγους, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).


Τι χρηματοδοτείται

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης:

Οι άνεργοι, με ή χωρίς δικαίωμα τακτικού επιδόματος, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 2€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης ή 3€ μικτά εάν ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού. Το επίδομα καταβάλλεται μετά από την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες, εκ των οποίων 70 ώρες ασύγχρονη τηλε-κατάρτιση και 30 ώρες διδασκαλία σεμιναριακού τύπου, η οποία πραγματοποιείται  σε πέντε (5) εκπαιδευτικές συναντήσεις των έξι (6) ωρών.

Προϋπολογισμός

€ 14.400.000
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • στις κατά τόπους Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης και τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης  του ΟΑΕΔ
  • στα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και παρατίθενται στη σελίδα   www.eye-ekt.gr
Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eye-ekt.gr
Διεύθυνση                      Κοραή 4, 105 64 Αθήνα
Τηλ                                 210 5271100
Φαξ                                 210 5271167
 
Νέα και Ενδιαφέροντα
4/12/2012 - Διατάξεις για την απλούστευση διαδικασιών του ΕΣΠΑ και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του ΕΤΕΑΝ, σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης με επιδοτούμενο επιτόκιο προβλέπει μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Τα μέτρα για το ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για απλούστευση/επιτάχυνση των διαδικασιών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝΥΠ στις 11 Οκτωβρίου ενώ τα μέτρα για τη ρευστότητα σχετίζονται με το νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ που ανακοινώθηκε στις 12 Νοεμβρίου.
ΕΠΑΝ ΙΙΕιδικότερα:
Α. ΕΣΠΑ
1. Καταργείται πάνω από το 60% των απαιτούμενων υπογραφών για τη διαχείριση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το πλήθος των υπογραφών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, οδηγούσε σε καθυστερήσεις στο ρυθμό υλοποίησης των έργων.
2. Για την ταχύτερη διεξαγωγή των διαγωνισμών που αφορούν προμήθειες υλικών και υπηρεσίες προβλέπεται, αφενός, να συγχωνεύονται τα στάδια αξιολόγησης του Φακέλου Α΄ (δικαιολογητικά) και του Φακέλου Β΄ (τεχνική προσφορά) και αφετέρου τα στάδια αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών και κατακύρωσης του διαγωνισμού.
3. Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά τη διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών στις οποίες έχει εφαρμογή κοινοτικό δίκαιο θα πρέπει να συνοδεύονται από παράβολο κατάθεσης υπέρ του Δημοσίου ύψους 1% επί του προϋπολογισμού του διαγωνισμού και με ανώτατο όριο τις 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα επιστρέφεται στον αιτούντα εάν ευδοκιμήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα. Η πρόβλεψη του παραβόλου αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την άσκηση αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προφανώς αβάσιμων που καθυστερούν την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και αυξάνουν το φόρτο των δικαστηρίων.
4. Προβλέπεται δυνατότητα συγχρηματοδότησης έργων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας των ΔΕΥΑ και να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των έργων τους.
5. Προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τυπικούς λόγους, ορίζεται ρητά ότι οι Υπεύθυνες Δηλώσεις που προσκομίζονται είναι αποδεκτές εφόσον φέρουν ημερομηνία εντός των τελευταίων τριάντα ημερών πριν την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού.
6. Παρέχεται η δυνατότητα να ορίζονται και ΝΠΙΔ του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως υπόλογοι – διαχειριστές συγχρηματοδοτούμενων έργων, με σκοπό τη διευκόλυνση διενέργειας πληρωμών των έργων μέσω του Κεντρικού Λογαριασμού της Τραπέζης της Ελλάδος, που ήδη αξιοποιείται για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Η ρύθμιση αναμένεται να διευκολύνει την ταχεία αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων για την παράδοση και αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων έργων.
7. Απλουστεύεται η διαδικασία για την έκδοση της απόφασης ένταξης των έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς καταργείται πλέον η προηγούμενη αποδοχή της απόφασης από το δικαιούχο. Στο εξής θα εκδίδεται κατευθείαν η απόφαση ένταξης και θα απευθύνεται στον τελικό δικαιούχο, ο οποίος αν εντός 30 ημερών δεν αντιταχθεί, τότε θα τεκμαίρεται πως την αποδέχεται και το αντίστοιχο έργο θα εντάσσεται.
8. Γίνεται υποχρεωτική η χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος σώρευσης κρατικών ενισχύσεων από όλους τους φορείς που χορηγούν κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να είναι δυνατή η συνολική παρακολούθηση των ενισχύσεων που λαμβάνονται από επιχειρήσεις, όπως έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί δόθηκε η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής στις κατασκευαστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει δημόσια έργα, ακόμη και αν αυτό δεν προβλεπόταν στις υπογεγραμμένες δημόσιες συμβάσεις. Με αυτή τη ρύθμιση αντιμετωπίστηκε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της ρευστότητας των τεχνικών εταιρειών, επισπεύδεται η περαιτέρω εξέλιξη των έργων και διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Β. ΕΤΕΑΝ
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θεσπίζονται οι διατάξεις που αποτελούν προϋπόθεση  προκειμένου να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ για χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις επιχειρήσεις.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αποδεσμεύονται κονδύλια ύψους 170 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ που ήταν δεσμευμένα στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ, σε προγράμματα με χαμηλή ή μηδενική απορροφητικότητα. Με τα κονδύλια αυτά θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης, από τις τράπεζες που θα ενδιαφερθούν.
Επίσης, με την ΠΝΠ καθίσταται δυνατή η αλλαγή του συντελεστή μόχλευσης ούτως ώστε να αυξηθεί η επιδότηση επιτοκίου και να διευκολυνθεί η απορρόφηση των κονδυλίων. Ο συντελεστής θα είναι 1 : 1, που σημαίνει ότι στα 170 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ οι τράπεζες θα εισφέρουν άλλα 170 εκ. Δηλαδή τα δάνεια για κεφάλαια κίνησης προς τις επιχειρήσεις μέσω του νέου προγράμματος θα φθάσουν στα 340 εκατ. ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό η επιδότηση επιτοκίου για τα συγκεκριμένα δάνεια διαμορφώνεται στο 50%, δεδομένου ότι το τμήμα του δανείου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι άτοκο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ήταν 33%.
Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, δίνεται η δυνατότητα να επεκταθεί από τις τράπεζες η αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ μέχρι το Μάιο του 2014.
Τέλος, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής (δηλαδή και μέσω διαδικτύου) υποβολής αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) και λοιπούς τίτλους που χορηγεί ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).
 Σχετικα με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο κ.  Χατζηδάκης δήλωσε:
«Η απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ ήταν εξαγγελία της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή.
Με συγκεκριμένα μέτρα προχωρούμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Για να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να γίνει το ΕΣΠΑ πιο φιλικό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Νομοθετούμε παράλληλα τις ρυθμίσεις που πρόσφατα εξαγγείλαμε για το ΕΤΕΑΝ. Ρυθμίσεις που ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ταμείου και ενισχύουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων και με κεφάλαια κίνησης.
Το ΕΣΠΑ και το ΕΤΕΑΝ είναι δύο βασικά εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης ως προς το θέμα της ρευστότητας. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τα αξιοποιήσουμε».

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αναστάτωση στην Αυστραλία από το νέο φορολογικό στην Ελλάδα!!!

Η είδηση, αφορά όλη την Ομογένεια! Η πρώτη αντίδραση όμως, προέρχεται από την Αυστραλία:

«Αναστάτωση λοιπόν, έχει προκληθεί στην ομογένεια της Αυστραλίας μετά από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι με το Νόμο 3943/2011, η Ελλάδα υποχρεώνει τους Έλληνες της διασποράς να δηλώσουν στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, το «παγκόσμιο εισόδημά τους» - δηλαδή το εισόδημά τους από ενοίκια, τόκους ή άλλες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εισόδημά τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας Νέος Κόσμος «η σημαντικότερη αλλαγή που επέφερε ο Νόμος 3943/2011 είναι, ότι μετέφερε το βάρος της απόδειξης της φορολογικής κατοικίας στα φυσικά πρόσωπα με οικονομικά ενδιαφέροντα στην Ελλάδα, που διαμένουν στη γενέτειρα πάνω από έξι μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι η Eφορία δεν αρκείται πλέον στη δήλωση των Ελληνοαυστραλών, που υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα ότι είναι «μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού».

Ο Ελληνοαυστραλός που δηλώνει, ότι η φορολογική του κατοικία είναι η Αυστραλία, δηλαδή φορολογείται από το αυστραλιανό κράτος, θα πρέπει να υποβάλει στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Εξωτερικού (ΔOY Κατοίκων Εξωτερικού) Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας, που θα παίρνει από τα κατά τόπους ελληνικά Προξενεία, στα οποία θα προσκομίζει -υποθέτουμε- εκκαθαριστικό της αυστραλιανής Εφορίας (tax return) και αντίγραφο του διαβατηρίου του/της, που αποδεικνύει ότι δεν διαμένει στην Ελλάδα πάνω από έξι μήνες. Αν δεν αποδείξει τα παραπάνω, θα υποχρεωθεί να δηλώσει και να φορολογηθεί στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημά του, ακόμα και αν είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έλαβε πολλά τηλεφωνήματα πανικόβλητων ομογενών, που πληροφορήθηκαν από πληρεξούσιους συγγενείς ή δικηγόρους τους ότι πρέπει να καταθέσουν το Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας, μέχρι το τέλος του έτους, για να μη φορολογηθούν από την Ελλάδα.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, πληροφόρησε την εφημερίδα, ότι «η προξενική Αρχή δεν έχει υπηρεσιακή ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που απαιτεί η έκδοση τέτοιου πιστοποιητικού» και δεν μπορεί, κατά συνέπεια, να το εκδώσει.

«Ομογενείς μας τηλεφωνούν με έκδηλη ανησυχία ή μας επισκέπτονται στο Προξενείο και ζητούν το πιστοποιητικό. Τους εξηγούμε, ότι δεν είμαστε σε θέση, επί του παρόντος, να εκδώσουμε πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας. Αλλά και να είμασταν, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να εκδώσουμε το πιστοποιητικό σε χιλιάδες ομογενείς μέχρι το τέλος του έτους» εξήγησε.

Ο ευρισκόμενος στην Αυστραλία, πρόεδρος της μόνιμης διακομματικής επιτροπής αποδήμων της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ΄Αδωνις Γεωργιάδης,με συνέντευξή του στον «Νέο Κόσμο», καθησύχασε την ομογένεια και εξήγησε ότι έχει ζητήσει γραπτώς και προφορικώς από το υπουργείο Οικονομικών να παρατείνει για ένα τρίμηνο, την προθεσμία υποβολής του πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας από Έλληνες μόνιμους κατοίκους της Αυστραλίας στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση της «Ελληνικής Δημιουργίας Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος»:
Τελικά ως που θα φτάσει η ηλιθιότητα των μαθητευόμενων μάγων του υπουργείου Οικονομικών; Ήδη έχει διασχίσει τα πέρατα της Οικουμένης και έχει αλλάξει και ημισφαίριο!
Αιδώς αχρείοι!

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"