My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Προς παράταση η προθεσμία απόσυρσης παλαιών ΙΧ


Την παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση παλαιών ΙΧ αυτοκινήτων έως τις 30 Ιουνίου του 2016, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί στη Βουή τροπολογία, η οποία θα προβλέπει την παράταση της ρύθμισης για ένα εξάμηνο.
Η απόσυρση αφορά παλαιά αυτοκίνητα ταξινόμησης ως και 31 Δεκεμβρίου 2001. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της χρονικής περιόδου, με νέα ρύθμιση.
Η απόσυρση προβλέπει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου οχήματος, με το όφελος να κλιμακώνεται ως εξής:
  • Μέχρι 300 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ.
  • Μέχρι 960 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 901 – 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 8.000 ευρώ.
  • Μέχρι 1.430 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.401 – 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 11.000 ευρώ.
  • Μέχρι 2.800 ευρώ για αυτοκίνητο από 1.601 – 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 14.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΥΔΑΠ / ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

Πληροφορίες για το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ.
 
Με το Νόμο 4320/2015 (ΦΕΚ 29Α’/19-3-2015) «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις», καθιερώθηκαν μέτρα για προστασία των οικονομικά αδυνάμων»

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, το δεδομένο ότι το νερό αποτελεί αγαθό απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπου, τη συνεκτίμηση της διαρκώς διογκούμενης δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, την κοινωνική ευαισθησία που διέπει την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (ΕΥΔΑΠ) κατά τις συναλλαγές της με τους πολίτες και τους πελάτες της, η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε τη χορήγηση Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου (ΕΕΤ) σε όσους δικαιούχους έχουν υπαχθεί στο Ν. 4320/2015 και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην ΕΥΔΑΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης χορήγησης του ΕΕΤ, είναι ο δικαιούχος να έχει δηλώσει τα στοιχεία του στην ΕΥΔΑΠ (δηλαδή να υπάρχει ΑΦΜ και ονοματεπώνυμο). Δικαιούχοι οι οποίοι διαμένουν σε ακίνητο το οποίο τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν και δεν έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους στην ΕΥΔΑΠ ή οι οποίοι είναι φιλοξενούμενοι σε κατοικία τρίτου θα υποβάλλουν την αίτηση υπαγωγής στο ΕΕΤ, μόνο στα Περιφερειακά Κέντρα της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., προσκομίζοντας, μόνο στα Περιφερειακά Κέντρα της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., προσκομίζοντας:
i. Αντίγραφο του λογαριασμού της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.
ii. Φωτοτυπία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας
iii. Έγκυρο (εκτυπωμένο από το TAXIS) αντίγραφο εντύπου της Φορολογικής Δήλωσης Ε1, όπου θα φαίνεται η Διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που είστε δικαιούχοι του ΕΕΤ και τυχόν λαμβάνετε άλλο κοινωνικό τιμολόγιο από την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (πολυτέκνων, υπερηλίκων), μπορείτε να επιλέξετε ένα εκ των δικαιούμενων τιμολογίων.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης υλοποιείται μέσω της ιστοθέσης της ΕΥΔΑΠ (με την εξαίρεση των περιπτώσεων της φιλοξενίας και της δωρεάν παραχώρησης), στον παρακάτω σύνδεσμο:

 (ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΥΔΑΠ.).

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε1



 Το νέο έντυπο Ε1

 Εξισώνονται απόλυτα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια ως προς φορολογικές απαλλαγές και κοινωνικά επιδόματα. Ανενεργός ο κωδικός για τις αποδείξεις. Νέος κωδικός για τα ανείσπραχτα ενοίκια
Πλήρη εξίσωση των ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών με τους έγγαμους συζύγους ως προς τα πάσης φύσεως δικαιώματα φορολογικών απαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία περνούν από το κόσκινο της εφορίας αποτυπώνει το νέο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2016.
Στο νέο έντυπο Ε1, το οποίο κατά τα λοιπά έχει οριακές αλλαγές σε σχέση με το περυσινό, στη δεξιά στήλη κάθε σελίδας του Ε1, μετά τη σύζυγο έχει προστεθεί και νέα στήλη στην οποία πλέον θα αποτυπώνονται τα εισοδήματα ομόφυλων ή ετερόφυλων ζευγαριών τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Το έντυπο της φορολογικής δήλωσης προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης και την τυπική ενεργοποίησή του (χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης υπέγραψε τα πρώτα Σύμφωνα Συμβίωσης) επιλύοντας έτσι και τη φορολογική εκκρεμότητα του θέματος.
Κατά τα λοιπά , στο νέο έντυπο συνεχίζει να υπάρχει ο κωδικός 049 για τη δήλωση αποδείξεων αν και από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν πως θα είναι ανενεργός.
Δεν θα δηλωθούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2015, προκειμένου να υπάρξει η κατοχύρωση του αφορολογήτου των 9.500 ευρώ από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τέλος στο νέο έντυπο έχει προστεθεί κωδικός για τα ανείσπρακτα ενοίκια τα οποία πλέον δεν εκχωρούνται στο Δημόσιο, αλλά εφόσον έχει προηγηθεί αγωγή σε βάρος του ενοικιαστή ή έξωση δεν θα φορολογούνται. euro2day.gr

Πηγή: oenet.gr

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς εισιτήριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπιρτζή για την αύξηση στο ενιαίο εισιτήριο των ΜΜΜ αλλά και τις νέες τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Εκτός από τις αυξήσεις καθορίζονται και οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης ή με μειωμένο εισιτήριο
 
Σύμφωνα με τη απόφαση Σπιρτζή που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr, το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου ή με καταβολή μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) χορηγείται μόνον εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο χορήγησης αυτού του δικαιώματος συνάψει προηγουμένως σύμβαση με τον ΟΑΣΑ και καταβάλει το αντίτιμο της δαπάνης. Δεσμευτική προϋπόθεση για τη σύναψη των συμβάσεων με τον ΟΑΣΑ αποτελεί η πρόβλεψη και η εγγραφή της αντίστοιχης πίστωσης, στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου.
Το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου ή με καταβολή μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), πιστοποιείται με την «Κάρτα Ελεύθερης Μετακίνησης» ή την «Κάρτα Μετακίνησης Μειωμένου Κομίστρου», η οποία εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ και ισχύει για το προβλεπόμενο από τις συμβάσεις χρονικό διάστημα.
Στις συμβάσεις μεταξύ του ΟΑΣΑ και του αρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργείου, καθορίζεται η ποσότητα και ο τύπος των Καρτών Μετακίνησης, το αντίτιμο της κάθε Κάρτας και ο τρόπος καταβολής του, ενώ η διάθεση των Καρτών πραγματοποιείται με εποπτεία και έλεγχο του αρμόδιου αντισυμβαλλόμενου Υπουργείου, το οποίο οφείλει να μεριμνήσει ώστε οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν εγκαίρως τις Κάρτες Μετακίνησης που δικαιούνται.
Σε κάθε Κάρτα Μετακίνησης αναγράφεται το αντισυμβαλλόμενο με τον ΟΑΣΑ Υπουργείο, η κατηγορία του δικαιούχου, τα στοιχεία του, το έτος ισχύος και η Υπηρεσία χορήγησης. Τέλος επικολλάται φωτογραφία του δικαιούχου, η οποία και σφραγίζεται από το φορέα χορήγησης.
Καταργείται η μετακίνηση με πλήρη ή μειωμένη απαλλαγή κομίστρου με την χρήση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, πιστοποιητικού ή ταυτότητας, πλην των ανωτέρω (Κάρτα Ελεύθερης Μετακίνησης και Κάρτα Μετακίνησης Μειωμένου Κομίστρου), της Φοιτητικής Ταυτότητας Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής («Student Card - University ID») και της Ταυτότητας Ανέργου μαζί με επίδειξη ισχύοντος Διαβατηρίου ή Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, όσον αφορά τα μέσα των αστικών συγκοινωνιακών φορέων της περιοχής αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Για τα Παιδιά κάτω των έξι (6) ετών, που απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.) δεν απαιτείται η χρήση οποιουδήποτε εγγράφου.
α. Δικαιούχοι Ελεύθερης Μετακίνησης, είναι:
-    Ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, των Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών.
-    Ένστολο προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης).
-    Ένστολο προσωπικό και δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
-    Οπλίτες θητείας και Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
-    Ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου.
-    Άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.).
-    Παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
-    Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι Δικαιούχοι Ελεύθερης Μετακίνησης απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.), υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 3920/2011 και ως το άρθρο 5 της παρούσας απόφασης ορίζει.

Δικαιούχοι Μετακίνησης με Μειωμένους Τύπους Κομίστρου, είναι:
1.    Φοιτητές της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
2.    Φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής έως την ηλικία των 25 ετών, με την επίδειξη ισχύουσας Φοιτητικής Ταυτότητας «Student Card - University ID» και ισχύοντος Διαβατηρίου ή Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
3.    Μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών.
4.    Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. έως την ηλικία των 22 ετών.
5.    Φοιτητές - Σπουδαστές Δημόσιων Σχολών αρμοδιότητας Υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού.
6.    Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους.
7.    Παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών.
8.    Νέοι ηλικίας από 13 έως 18 ετών.
9.    Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
Οι Δικαιούχοι Μετακίνησης με Μειωμένους τύπους κομίστρου, απαλλάσσονται από την καταβολή του 50% των τιμών των καθορισθέντων ως άνω κομίστρων, στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.).
 ========================================================================

Έως 30 Απριλίου 2016 σε ισχύ τα παλιά εισιτήρια 1,20 ευρώ

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2016 θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια, των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αξίας 1,20 ευρώ, που έχει στην κατοχή του το επιβατικό κοινό, ενώ οι ετήσιες και εξαμηνιαίες κάρτες ΟΑΣΑ, παλαιών τιμών, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις, όπως και ότι καταργείται το «7ημερο εισιτήριο Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ, αναφέρονται σε διευκρινιστικό σημείωμα των Συγκοινωνιών Αθηνών σημειώνοντας πως μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, για όσους επιβάτες εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ.
Παράλληλα, οι Συγκοινωνίες Αθηνών υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό πως παραμένει η μη δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων. Επίσης, εφόσον η μετακίνηση των επιβατών έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στο ίδιο όχημα και για οποιονδήποτε λόγο το χρονικό διάστημα των 90 λεπτών δεν επαρκεί, η χρονική ισχύς επεκτείνεται μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδρομής.
Οι μηνιαίες κάρτες και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα αντίστοιχα μηνιαία κουπόνια διακινούνται και διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και από τον Ο.Α.Σ.Α. και όχι μέσω τρίτων.

(Το είδαμε εδώ)
 

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πότε δεν χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω μη εξόφλησης μικροποσών

Σε κίνηση μεγάλης αξίας για χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2015 εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία έδινε μια σειρά από διευκρινίσεις αναφορικά με το πότε χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων και το σύνολο της ρυθμισμένης οφειλής μαζί με τις προσαυξήσεις που είχαν διαγραφεί γίνεται στο σύνολό του απαιτητό για πληρωμή.








Η εγκύκλιος αναφέρει:
"Ε. Γενικές επισημάνσεις
1. Εκ παραδρομής μη καταβολή ποσοστού δόσης
Για λόγους χρηστής διοίκησης και προστασίας της εύλογης εμπιστοσύνης του Διοικούμενου, απώλεια ρύθμισης δεν επέρχεται όταν ο φορολογούμενος εκ παραδρομής δεν έχει καταβάλει το ποσό επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης ή εν γένει εξαιτίας ποσών μικρού ύψους που έχουν παραμείνει ανεξόφλητα από παραδρομή. Οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ./ Ελεγκτικών Κέντρων/ Ε.Μ.ΕΙΣ/ Τελωνείων, παρακαλούνται για τις ενέργειές τους σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε τα εκ παραδρομής μη καταβληθέντα ποσά να καλύπτονται από το φορολογούμενο, οι δε ρυθμίσεις να μην θεωρούνται απωλεσθείσες."
Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι η μη καταβολή εκ παραδρομής ποσοστού δόσης ή του ποσού της επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης ή εν γένει η μη καταβολή ποσών μικρού ύψους που έχουν παραμείνει ανεξόφλητα από παραδρομή, δεν επιφέρουν απώλεια ρύθμισης.
Στην πράξη, αυτό που θέλησε να ρυθμίσει το ΥΠΟΙΚ είναι να μην χάνεται η ρύθμιση όταν ο φορολογούμενος αφήνει απλήρωτα μικροποσά τα οποία είναι πολύ λογικό να ξεφύγουν της προσοχής του. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις όπου για την καθυστέρηση μια ημέρας χρεώνονται στο taxisnet προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μερικών ευρώ καθώς και οι περιπτώσεις που λόγω της αλλαγής του επιτοκίου της ρύθμισης το ποσό της μηνιαίας δόσης αυξήθηκε κατά μερικά ευρώ.
Αυτό βέβαια επ ουδενί δεν σημαίνει ότι ο οφειλέτης δεν θα πρέπει να πληρώνει και αυτά τα μικροποσά. Αν τα αφήσει, όμως απλήρωτα, όπως συμβαίνει συνήθως, για μερικές εβδομάδες αυτό δεν οδηγεί σε απώλεια της ρύθμισης.
Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για οφειλέτες που δεν πληρώνουν το σύνολο της δόσης τους. Με τροποποιήσεις που επήλθαν στη ρύθμιση στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων τον Οκτώβριο ορίστηκε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται όταν ο οφειλέτης μέσα στο πρώτο οκτάμηνο της ρύθμισης αφήσει απλήρωτες δυο δόσεις και μετά το πρώτο οκτάμηνο αφήσει απλήρωτες τρεις δόσεις.
Επίσης η ρύθμιση χάνεται εφόσον δεν εξοφληθούν ή ρυθμιστούν νέες φορολογικές οφειλές εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Η προθεσμία αυτή είναι 30 ημέρες έως τις 30 Ιουνίου 2016, μειώνεται στις 15 ημέρες για την περίοδο 1η Ιουλίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2017 και μηδενίζεται στη συνέχεια. 
 capital.gr

Πηγή: www.oenet.gr

Ημερίδα του Ελληνοκινέζικου επιμελητηρίου για τις εξαγωγές στην Κίνα: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Προβλήματα στην προσέγγιση της Αγοράς


Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο λαμβάνει την τιμή να σας ενημερώσει ότι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 15.30 έως 18.00 (ώρα άφιξης 15.00) πραγματοποιεί σεμινάριο εξαγωγών με τίτλο: <Εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα: Προκλήσεις, δυσκολίες, ασφαλείς δρόμοι και προοπτικές>.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στο πλαίσιο της Έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016 η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,
των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης κ.ά.
Κεντρικοί Εισηγητές στο σεμινάριο είναι οι:
  • Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Greece S.A. με θέμα:
<Η πορεία των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά της Κίνας: Παρουσίαση, προοπτικές, σχολιασμός και διαδικασίες>
  • Τζένη Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγικών Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Εξαγωγικών Διαδικασιών με την Κίνα (Outsourcing ExportServices)/Simply Exports με θέμα:
<Προετοιμασία προϊόντος και επιχείρησης για την ενδεδειγμένη εξαγωγική διαδρομή προς την κινεζική αγορά>.
  • Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από την εταιρεία – μέλος του Ελληνοκινεζικού ΕπιμελητηρίουΧρυσός Οδηγός, η οποία αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα το κινεζικό Google, το BaiduTo Baidu θα παρουσιάσει τις Υπηρεσίες του και την αποκλειστική συνεργασία του σε επίπεδο Υπηρεσιών και τιμολογιακής πολιτικής για τα μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ανά κατηγορία: Εξαγωγές, εισαγωγές, επενδύσεις, τουρισμός, ακίνητα, ξενοδοχεία, ναυτιλία, τραπεζικός τομέας κ.λπ.
  • Για τους επικοινωνιακούς τρόπους προσέγγισης της κινεζικής αγοράς παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν η Σταματίνα Μάρκου, Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και ο Γιάννης Γεωργόπουλος, μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος της TS Inspection και κάτοικοςShenzhen Κίνας.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδηςη Εμπορική και Οικονομική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κα Zhou η οποία θα συνοδεύεται από τη Διευθύντρια του Γραφείου της κα Zhihong Zhang, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κινέζων, η Πρόεδρος του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας κα Chen Xuejan, ο πρώτος Κινέζος tourguide στην Ελλάδα και σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας του τουρισμού στην Ελλάδα κ. Zhang ο οποίος θα μιλήσει για την άποψη των Κινέζων για την ελληνική γαστρονομία καθώς και Κινέζοι επιχειρηματίες.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί περιοδεία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, της Εμπορικής και Οικονομικής Συμβούλου της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κας Zhou και της κας Zhang και των Κινέζων επιχειρηματιών στα περίπτερα της Έκθεσης.

Promoted by: "The Healthy Way"

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"