My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στον εισαγγελέα ασφαλιστική εταιρεία



Την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN International AAEZ με αιτιολογικό ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία ζήτησε την Παρασκευή από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Αναλογιστικής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρέπεμψε στον εισαγγελέα Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, διότι εμφάνιζαν ψευδή εικόνα για την πραγματική οικονομική της κατάσταση και χρηματοοικονομική της θέση, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «μετά τον ετήσιο έλεγχο οικονομικής χρήσης 2009 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία - μετοχών και ομολόγων - στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ».

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας, που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, δηλαδή απαγόρευσε την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ακόμη ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες εκθέσεις ελέγχου για τη χρήση 2009 καθώς και για όλες τις προηγούμενες χρήσεις, δεδομένου ότι η έκδοσή τους στηρίχθηκε σε ψευδή δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ κατά την συνεδρίαση του στις 30.9.2010 αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Αναστέλλει άμεσα τις ασφαλιστικές εργασίες της Εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητας της στην ημεδαπή ως και στην αλλοδαπή, ήτοι απαγορεύει την έκδοση νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων.

Απαγορεύει την ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων περιουσιακών στοιχείων της ως άνω Εταιρείας, που τηρούνται στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231070816#ixzz182LdQlEj

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"