My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του ΕΚΑΣ το 2012


Στα επίπεδα του 2011 παραμένουν τόσο τα εισοδηματικά κριτήρια όσο και τα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), σύμφωνα με εγκύλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. διαμορφώνονται κατά περίπτωση ως εξής:
α) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι 7.715,65 ευρώ καταβάλλεται επίδομα ύψους 230,00 ευρώ κατά μήνα.
β) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ έως 8.472,09 ευρώ, καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (Ε.Κ.Α.Σ.) σύμφωνα με τα παρακάτω:
Επίσης χορηγείται ποσό Ε.Κ.Α.Σ. 30 ευρώ εφόσον πληρούνται αθροιστικά τα εξής κριτήρια:
• Ποσό εισοδήματος από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ
• Συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.884,11 ευρώ
• Συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 13.500,00 ευρώ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ...ΧΑΡΑΤΣΙ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!!!


ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ!


(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ): Δεν γίνεται εν μέρει εξόφληση του λογαριασμού ΔΕΗ χωρίς το τέλος ακινήτων!!!



Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ.

Ανακοίνωση τύπου για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος.

Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι δεν έχει διακοπεί σε κανέναν πολίτη, άξιο προστασίας που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό διασφαλίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, στις οποίες όποιος έχει δικαίωμα να υπαχθεί μπορεί να υπαχθεί με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία. -

Νέα παράταση ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

ΕΩΣ τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι ασφαλισμένοι  να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με έκπτωση μέχρι 100%, σύμφωνα με εγκύκλιο του οργανισμού. Ειδικότερα θα πρέπει οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2012. Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31/12/2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση και έχουν καταβάλει την πρώτη δόση. Το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να είναι 2.500 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα τέλη καθυστέρησης. Η εξόφληση μπορεί να γίνει με:

Εφάπαξ καταβολή ή έως έξι  διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών.

Σε επτά  έως δέκα διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση 75% επί των τελών καθυστέρησης.

Το ελάχιστο ποσό διμηνιαίας δόσης θα είναι 250 ευρώ και η καταβολή του εφάπαξ ποσού ή της πρώτης δόσης θα γίνεται έως το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως 30/4/2012.

Δικαιούχοι

Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν ασφαλισμένοι που:

– Δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση.

–Έχουν απολέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.

–Έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στη νέα ρύθμιση.

Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται:

1. Εάν δεν καταβληθεί το εφάπαξ ποσό ή η πρώτη δόση έως 30/4/2012.

2. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή των από 1/1/2012 και μετά τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

3. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων.

4. Από τη μη εξόφληση της ρύθμισης έως την τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

Να σημειωθεί ότι οι μεμονωμένες δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί μπορούν να εξοφληθούν μέχρι την τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη επί του ποσού της δόσης. Στις χειρόγραφες ρυθμίσεις είναι υποχρεωτική η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/1/2012 και εφεξής.

Να σημειωθεί ότι ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει στην αίτηση υπαγωγής να αναφέρουν ρητά την επιθυμία τους για διακοπή της προηγούμενης ρύθμισης και ένταξη στη νέα.  

Πηγή: Express.gr 

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"