My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας 2012


Τέλη κυκλοφορίας 2012
Παρασκευή 29/12/2011


Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012.

Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση 10 ημερών για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας



Παράταση λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΟΙΚ μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εφορίες λόγω της απεργίας των εφοριακών την Πέμπτη και την Παρασκευή.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η παράταση αναμένεται να έχει δεκαήμερη διάρκεια (έως και τις 10 Ιανουαρίου) ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.

Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά και την εφαρμογή της εφεδρείας η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την μαζική κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.

Πάντως, η παράταση θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Όσοι δεν έχετε λάβει ακόμη το ειδοποιητήριο για την αγορά του σήματος Τελών Κυκλοφορίας για το 2012, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από τις 23/12/2011 οι ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμες και στο ίντερνετ.
Έτσι, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν λάβατε την ειδοποίηση ή την λάβατε και την χάσατε, μπορείτε να μπείτε στο www.gsis.gr και να εκτυπώσετε την ειδοποίηση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις τράπεζες για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για το 2012!
Έτσι θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία με το να περιμένετε στην ουρά στην ΔΟΥ της περιοχής σας για να πάρετε την ειδοποίηση.
Μπαίνοντας στο www.gsis.gr θα πρέπει να επιλέξετε «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις / Επιτηδευματίες» και από εκεί να κάνετε κλικ στην επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».
Πληροφορίες από Α.Π.Ε. και Βήμα

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"