My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Ποια είναι τα 500 επαγγέλματα και επιχειρήσεις που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ

Πεντακόσια επαγγέλματα των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών μπορούν να βγουν κερδισμένα μέσα από επιδοτήσεις του προγράμματος του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ.

Επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους τομείς ή και όσοι θέλουν να ασκήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα μπορούν να διεκδικήσουν ενισχύσεις ύψους 40% έως 60% επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.
H “H Online” παρουσιάζει τα επαγγέλματα αυτά, τις επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση αλλά και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Οι ενισχύσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως 300.000. Για την ακρίβεια στη μεταποίηση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ, στον τουρισμό 20.000 έως 300.000 ευρώ και για το εμπόριο – υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.
Τα ποσοστά ενίσχυσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις καλύπτονται και οι λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.).
Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε και οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων είναι από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Απριλίου του 2013. Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr.
Οι δαπάνες που επιδοτούνται περιλαμβάνουν: Κτίρια εγκαταστάσεις, μηχανήματα εξοπλισμό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος κι εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή – προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές δαπάνες.
Αναφορικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), δηλαδή τα επαγγέλματα, αυτοί επιλέχθηκαν με βάση τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης που έθεσε η κάθε Περιφέρεια.
Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να καλύψουν την ιδία συμμετοχή είτε με δικούς τους πόρους, είτε με τραπεζικό δανεισμό. Ως προς το τελευταίο το υπουργείο Ανάπτυξης προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το ΕΤΕΑΝ και είναι οι εγγυήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 2106985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 8011136300.
Η προκήρυξη της δράσης και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr

Χρ. Κολώνας
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ online http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112978813
Διαβάστε τα επισυναπτόμενα αρχεία: Οδηγός Προγράμματος, Απαιτούμενα δικαιολογητικά, Επιλέξιμες δαπάνες, Παράρτημα ΙΙ ΚΑΔ (500 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)



Για την ενημέρωσή σας, την υποβολή  της αίτησης επιχορήγησής σας, την εκπόνηση του  επιχειρηματικού σας σχεδίου, την υπόδειξη προτάσεων καινοτομίας, την συμβουλευτική, την συγκρότηση του φακέλου υποβολής αλλά και την παρακολούθηση της υλοποίησης και της χρηματοδότησης, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλ: 6995-295767 και 6946-083329 καθώς και στο e-mail: zafirisdimitris@gmail.com



Η τελική διάταξη για τις αποδείξεις όπως ψηφίστηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο. - Ποιές αποδείξεις θα μετρούν και ποιές όχι

Σύμφωνα με το ψηφισθέν νομοσχέδιο, η τελική διάταξη σχετικά με τις αποδείξεις έχει ως εξής:

Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Απεικόνισης Συναλλαγών ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγός του ή τα τέκνα που τους βαρύνουν.

Στις πιο πάνω δαπάνες περιλαμβάνονται  αγαθά και υπηρεσίες που ανήκουν στις ομάδες 1, 2, 3, 4 (μόνο υπηρεσίες και είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας), 5, 7 (μόνο μεταφορές πραγμάτων, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, λιπαντικά-αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος), 9 (εκτός από εισφορές ΕΡΤ και συνδρομητικής τηλεόρασης), 10 (μόνο δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών), 11 και 12 (εκτός κάθε είδους ασφάλισης), όπως ορίζονται στη σχετική ταξινόμηση για το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, η καταβαλλόμενη διατροφή, οι δωρεές και οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του δηλούμενου και φορολογούμενου με την κλίμακα της παραγράφου αυτής ατομικού εισοδήματος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζεται δεν απαιτείται να υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες πεντακόσια (10.500) ευρώ. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί γίνονται αποδεκτές μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζονται συνολικά και για
τους δύο συζύγους και επιμερίζονται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτής ατομικό εισόδημα.

Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών, τότε ο φόρος προσαυξάνεται κατά τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις δέκα χιλιάδες πεντακόσια (10.500) ευρώ και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων, η οποία πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%. Εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκόμισης αποδείξεων οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα λοιπά πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 47 του ΚΦΕ, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.



Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών Δ.Τ.Κ.


1. Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
2. Αλκοολούχα ποτά και καπνός
3. Ένδυση και υπόδηση
4. Στέγαση (μόνο υπηρεσίες και είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
5. Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
6. Υγεία
7. Μεταφορές (μόνο μεταφορές πραγμάτων, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, λιπαντικά-αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος)
8. Επικοινωνίες
9. Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (εκτός από εισφορές ΕΡΤ και συνδρομητικής τηλεόρασης)
10. Εκπαίδευση (μόνο δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
11. Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
12. Άλλα αγαθά και υπηρεσίες (εκτός κάθε είδους ασφάλισης)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Νέα παράταση έως 31.5.2013 για τα αυθαίρετα ανακοινώθηκε από τον κ. Σταϊκούρα.

Νέα παράταση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας. Πιο συγκεκριμένα,  η προθεσμία για τη ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2013, από τις 31 Ιανουαρίου που είχε καθοριστεί με την προηγούμενη παράταση.

Την ανακοίνωση έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας.

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"