My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Επανεξετάζονται τα τέλη κυκλοφορίας


 Επανεξετάζονται τα τέλη κυκλοφορίας

Στην επανεξέταση του συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για το 2011 προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, με την οποία παράλληλα ανακοινώνεται η παράταση της προμήθειας των τελών από τράπεζες και ΕΛΤΑ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010.
Ανάλογη παράταση για τις 15 Ιανουαρίου θα ισχύσει και για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας για την απόσυρση του παλαιού του αυτοκινήτου, λόγω των αυξημένων τελών κυκλοφορίας. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες ήταν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που σχημάτιζαν ουρές στις εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010. Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό και οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο "πράσινο" χαράτσι.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κάτοχοι που θα προστρέξουν στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου του Ε9, καθώς και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που να αποδεικνύει ότι έχουν στην κυριότητά τους πάρκινγκ ή κάποιο ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για όσο καιρό οι πινακίδες θα βρίσκονται στην εφορία.
Την αντίθεση του ΚΚΕ για τα απαράδεκτα -όπως τα χαρακτηρίζει- υψηλά τέλη κυκλοφορίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωράϊτη.
Η "πράσινη" ανάπτυξη εξελίσσεται σε "πρασινή" επιδρομή, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΣΚΑΪ ΝΕΑ
 http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=108023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"