My LinkedIn profile

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ
ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ;...ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ!..(Κάντε κλίκ πάνω στον...ΧΡΥΣΟ!) Τηλ: 6995295767/ 6946083329

Taxheaven - Νέα ειδήσεις

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μέσω taxisnet η φοροδήλωση για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ

ΤΗΝ υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από  μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρονικών δηλώσεων από φέτος, παρότι η υποχρέωση έχει μετατεθεί για το 2013. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ  πέρυσι περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσω του taxisnet και στόχος είναι ο αριθμός να αυξηθεί εφέτος στα 4 εκατ.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει στους λογιστές τους φορολογούμενους που δεν γνωρίζουν τη χρήση του TAXISNET. Ως εναλλακτική λύση οι φορολογούμενοι μπορούν να καταφύγουν στα ΚΕΠ, εφόσον ενισχυθούν με προσωπικό.

Η  ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων οδηγεί στην άμεση εκκαθάρισή τους και ως εκ τούτου στην επίσπευση πληρωμής του φόρου εισοδήματος προς ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού που αιμορραγούν. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δόθηκε και η σχετική παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος μέχρι τις 15 Ιουνίου, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση της υπουργικής απόφασης 

Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΑΧΑΡΝΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"